Mellan jobb, ett slags semester – Dag 7

Söndagen den 13:e september. En alldeles speciell dag. En dag som blev annorlunda på grund av pandemin. En dag som blev så bra.

Efter frukost, som inte var så tidig, åkte F och jag till Norremark för att köpa några saker i sista stund. Jag hade varit tvungen att skjuta upp vissa inköp eftersom det var fullt i kylen.

Innan vi åkte hem ville F äta lunch på MacD som ligger tvärs över gatan från Stora Coop. Jag åt en dubbel cheeseburgare och drack kaffe medan han åt något meal.

När vi kom hem satte jag fart med matlagningen. Gjorde små runda snittar med skinka och vindruvor och trekantiga med svart och röd caviar.
Jag kokade potatisen, som jag skalat på morgonen, och blandade den sedan med pesto. Hade köpt påsar med små, nästan runda, potatisar.
Fläskfilén fyllde jag med soltorkade tomater och brynte på och sedan in i ugnen.

Hela dagen droppade det in hälsningar på olika sätt. Sms, på bloggen, Facebook och telefonsamtal. Jag blev lika glad för alla och, som man brukar säga, är ingen nämnd och ingen glömd. Med ett undantag, Petter skickade ett så trevligt kort via what’s app:

Kände att jag ville dela med mig av det vackra och mysiga kattkortet till mina läsare.

När allt var klart och vi bytt om fick F hjälpa mig bära in till Fia som fixat dukning och även gjort tårtorna.

När alla var på plats skålade vi i bubbel och sedan satte vi oss till bords. Vi var tretton vid bordet, men förhoppningsvis ska väl inte det leda till något obehagligt. Är ju gammalt skrock.

Bordet var vackert dukat med ljus och servetter. Ett arbete som Fia och U gjort tillsammans.

På ett annat bord stod snittarna och bubblet.

Jag fyllde min tallrik med maten jag lagat och salladen som Fia gjort.

Lite mot slutet av huvudrätten höll jag ett kort tal och lämnade över min present till U. Han fyllde 71 år. Han fick en massa fina presenter av sina barn, sin fru och vänner.
Blomman han fick av mig är en hortensia so ska planteras i trädgården. U är mycket intresserad av växter och trädgård.

Jag fick också många fina presenter. Ett spännande ljusfat, från Fia och U. Jag hade önskat mig det efter att vi var i Öhr. Jag fick ljus och två krukväxter också.
Från J med familj och C fick jag ett par riktigt fina trädgårdshandskar med långt skaft (heter de skaft på handskar?). Ska bli roligt att använda dem, jag som bara brukar ha de billigaste.
Av J, en av U:s vänner, fick jag batteridrivna salt och pepparkvarnar.
Av A, en vän till familjen Z som jag lärt känna och som bor här i Stojby, fick jag te, ett regnskogsljus och en broderad bakduk.
F hade redan givit mig presenter. Han ska köpa ett äppelträd som vi ska plantera nästa år, jag fick en träningsmatta, heter väl yogamatta, när vi var på stan. Jag skulle betala den och då sa han att jag skulle få den istället och han betalade. Han betalade också mellanskillnaden mellan vanliga och VIP-platser när vi beställde biobiljetter. Han tyckte vi skulle kosta på oss VIP.

Vi avslutade med tårta som sig bör när man fyller år. Det var tre olika bärfyllningar och jag måste erkänna att jag tog från alla tre tårtorna.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mellan jobb, ett slags semester, Växjö. Bokmärk permalänken.

7 svar på Mellan jobb, ett slags semester – Dag 7

 1. Znogge skriver:

  Vilket härligt firande precis som det ska vara när någon fyller år! När vi är tretton vid bordet brukar jag sätta en knappnål i duken för då blir det ett extra huvud. Så skrockfull är jag när det gäller just detta. När det gäller andra saker bryr jag mig inte ett dugg. Vilka fina presenter du fick och gav!

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Tack för tipset med nålen, det ska jag komma ihåg.
   Ja, jag fick riktigt bra presenter. Är så nöjd med mmin födelsedag och att vi kunde fira tillsammans här.

   Kram

 2. Pingback: Mellan jobb, ett slags semester – Dag 13 | Kraka

 3. Pingback: Bättre sent än aldrig, här kommer mitt 2020 | Kraka

 4. Pingback: Fem en fredag v. 5: Årshjul | Kraka

 5. Pingback: Kraka

 6. Pingback: Sommarens sista resa söderut | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *