Fem en fredag v. 5: Årshjul

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilken månad tycker du alltid känns längst?
 2. Vilken tid på året går fortast?
 3. När på året är du som gladast?
 4. Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja?
 5. Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år?

 

 1. November brukar kännas lång. Men eftersom jag på senare år rest mycket i just november så känns den betydligt kortare.
  2020 blev det ingen resa, men eftersom jag var i Stockholm halva månaden och i Växjö halva så trollades längden bort.
 2. Ledig tid. Speciellt om det är ledig tid på sommaren.
 3. Tror inte det är någon speciell tid på året. Hänger helt på vad jag gör.
 4. Ett par dagar före julafton skulle det komma snö, mycket snö. Vägar skulle plogas och sedan skulle snön ligga kvar utan att det kom mer. Temperatur minst minus 7 grader kallt men gärna ner mot 10-12 minus. Då är väglaget bra.
  Våren skulle komma med soliga dagar i mars, takdropp och snösmältning. Sedan skulle vi glida in i sommaren andra halvan av maj. Sommaren skulle vara in i september. Sedan skulle vi ha en höst med sol och klar luft, lövfällning och idealiska förhållanden för promenader. Sedan var det dags för december igen.
 5. Julen, hela jultiden från Första advent till Tjugondedag Knut. Jag älskar pyntet, maten, julkalendrar, julmusiken. Kort sagt allt med julen.
  Påsken är den tid på året då jag vill gå i kyrkan. Religiöst sett är påsken en mycket häftigare upplevelse än julen.
  Jag tycker också mycket om att fira min födelsedag. Men det är inte alla år jag firat den. Förra året (2020) firade jag den hos Fia och U. U fyller år samma dag som jag och vi hade en gemensam fest för närmaste familjen.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Fem en fredag v. 5: Årshjul

 1. Ingrid skriver:

  Kul att läsa dina svar! Det är annars inte så stor variation på svaren den här gången. De flesta gillar sommaren, några uppskattar vintern, andra inte och likadant är det med våren och hösten.
  Våren är min årstid och hösten gillar jag inte alls.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 2. Geddfish skriver:

  Jag tror att vi tänker lika i stort, förutom julen, den har hos mig mist en del av tjusningen men det har sina förklaringar.
  Just nu är det väldigt vackert ute men på tok för kallt.
  Kram!

 3. Kina skriver:

  Visst går tiden fortare om man har något speciellt att göra. T.o.m. november! Alla årstider har sin tjusning, det är då visst och sant. Det är mellanting med slask och plask, då det varken är det ena eller det andra som är jobbigt!

 4. Micke skriver:

  Ledig tid känns ju oftast som om den går för fort av någon underlig anledning, fast det beror väl på att man kan sysselsätta sig då med ”sitt eget”, där räcker oftast inte tiden till antar jag.
  Är beredd att hålla med dig om julen där även om jag nog föredrar min semester och all annan ledig tid, men julen är ju speciell även för mig.

  SV: Bråk på arbetsplatsen är ju aldrig optimalt, vi har haft vår beskärda del av det under de sista åren, mycket skitsnack hit och dit mm….inga bra förutsättningar för någonting under sådana omständigheter.
  Är ju i grunden en ledningsfråga, åtminstone hos oss.

  Ha det fint Kraka.

 5. Paula skriver:

  Ja drömma kan man ju, och det är kul att få göra. Dina drömmar om årsvädret är inte så tokigt. Däremot är vi inte överens om högtider, julen är jag inte förtjust i men unnar alla som gör det att få ha sitt roliga. dock tycker jag man börjar med julförberedelser på tok för tidigt.
  De flesta jag hälsat på har valt november som längsta månad och kan nog hålla med. Ifjol var den riktigt jobbig totalt utan soltimmar…då blir man extra trött.
  Ha en fortsatt fin helg

 6. Pingback: Fem en fredag v. 6: Sinnen - elisamatilda.se

 7. Pingback: Fem en fredag v. 15: Konsumtion - elisamatilda.se

 8. Pingback: Fem en fredag v. 31: Aldrig säga aldrig III - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *