Slit och släp och kontraster

På onsdagen skulle jag börja jobba. Men innan dess tog jag först tag i att bära in packningen från bilen. Hela hallen blev full av kassar och saker.

Fick för mig att kylen/frysen gått sönder. Men senare verkade den komma igång igen. Men den lever nog lite på övertid med sina dryga 20 år. Man anser att livslängden är cirka 12 år.
Jag var i alla fall och tittade på en kyl/frys i samma storlek. De är svåra att få tag på, men jag bor så litet att jag måste ha just den modellen. F var med mig och tittade och sedan åkte vi och åt lunch. På Pizza Hut, vilket skulle visa sig varit ett smart drag.

Pizza- och salladsbuffé, rejält med mat. Precis vad jag behövde inför natten. Den skulle visa sig bli så jobbig att det inte var att tänka på att äta. Min undersköterska K hämtade kaffe åt mig som jag kunde dricka medan jag hade koll på patienten.

Jag var alldeles utpumpad när jag åkte hem. Lämnade postop 07:29. Sedan bytte jag om och gick för att hämta bilen.

Karolinska Huddinge i vinterskrud

Stannade till vid MacD i Älvsjö och köpte en kaffe, två MacToast och en cheeseburgare. Det var halt ute så jag vågade inte äta medan jag körde utan stannade på parkeringen för att äta min frukost. Lunch också kan man kalla det eftersom jag inte åt något förrän jag vaknade på eftermiddagen..

Tog ett bad för att värma mig innan det var dags att åka tillbaka till jobbet. Orvar höll mig sällskap.

Det blev en helt annat slags natt än föregående. Jag skulle få en patient som nog skulle behöva en hel del engagemang. Men av skäl jag inte kan gå in på här så kom inte patienten. Däremot fick jag en tvillingmamma tio minuter i sju, alldeles strax innan dagpersonalen skulle komma. Jag hade med andra ord en riktigt skön natt. Men tiden går sakta när man har för lite att göra. Lagom är bäst.

Direkt efter jobbet gick jag ner och satte mig i kö på IVA för att få min andra vaccinationsspruta.


Man måste sitta och vänta en kvart innan man får gå därifrån och den som någon gång reagerat på vaccin måste stanna en halvtimme.


Det är riktigt mycket snö utanför sjukhuset. Runt minus 9 grader var det också. En stund på vägen visade biltermometern minus 10.

Stannade vid MacD och åt frukost. Sedan åkte jag till Barkarby för att uträtta diverse ärenden. Bland annat var jag på systembolaget och köpte en halvflaska Alexandre Bonnet, min favoritchampagne. På MAXI köpte jag en bit smörgåstårta, lagom för att också räcka till lördagen.

Köpte en bita av tårtan som syns i bakgrunden. Mycket god kan jag säga. När jag var klar åkte jag hem och bäddade ner mig. Klockan var redan 12.

Vaknade tidigare än jag tänkt, men gick upp. Pluggade några timmar innan jag skar en bit av smörgåstårtan och korkade upp min champagne. Självklart fick pojkarna smaka av räkorna.

Jag tittade på På spåret men sedan gick jag och la mig. Kände mig väldigt trött.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Slit och släp och kontraster

 1. Ingrid skriver:

  Åh du är igång och jobbar igen. Jag trodde att du bara gick och slog dank nu.
  Så skönt att du fått din andra spruta nu. Det var väl värt att fira med smörgåstårta och champagne. Jag tror jag ska göra likadant när jag får min.
  Ha en skön helg vare sig det är jobb eller fritid!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag ska jobba 4-6 pass i månaden har jag tänkt. Måste kunna finansiera mina kommande resor. För i en avlägsen framtid ska vi väl kunna få resa igen. Under våren tänker jag ta mig en tur till Gotland. Vill se alla dina fina promenadplatser.

   Ha nu en fin söndag! Själv ska jag ta tag i en pluggtext.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *