Lördagsnöjen och annat skoj

Så var det lördag och när jag går upp skiner solen. Eller skiner är väl att ta i, den glimtar till mellan molnen. Tidigare vräkte regnet ner och det var inte måttligt heller. Jag råkade, precis som förra natten, vara vaken några timmar på efternatten. Antar att det är något slags stress, även om jag inte känner mig stressad. Det är tusen och en saker som måste vara klara senast tisdag morgon.

Morgonkaffe och en frukostmacka. Gick igenom min attgöralista och tog faktiskt bort ett par onödiga punkter. En av punkterna som rök var den att vara med på vandringen imorgon söndag. Det hade varit trevligt, men inget som är nödvändigt just nu.

Gjorde en ny kopp kaffe och skrev några saker inför resan. Sedan var det dags att åka hemhem för att plocka med lite olika saker och tvätta håret och ta ett bad.
Min skrivare vägrade att samarbeta och eftersom den varnat för låg nivå på färg så utgick jag från att det var det som var problemet. Ilade iväg och köpte nya färgpatroner och gjorde även ett kamerarelaterat ärende hos Elgiganten. Men de hade inte det jag ville ha. Nu är det beställt/reserverat i Arninge och jag måste dit imorgon.

När jag kom hem igen bytte jag patronerna. Men icke då att det fungerade och jag kände att jag, efter att ha gjort mängder av försök och därmed hade en bunt av testutskrifter, lika gärna kunde ge upp. Får fixa utskrifterna på annat sätt.

På vägen tillbaka till stugan lyckades jag övertyga mig själv om att jag inte skulle köpa pizza på Karavan. Istället åkte jag till Stora Coop i Västberga och köpte fryst pizza. Betydligt billigare. Jag fick två för 55 kronor. Tror att de billigaste på pizzerian kostar 150 kronor styck. Med dyra resor är det nog lämpligt att inte slösa varje dag. De där sushibitarna jag åt igår var inte billiga och inte uteluncherna heller.

Apropå pengar så märks det inte att det ekonomiska läget är dåligt. Folk shoppar som besatta och affärerna är fulla av folk som köper, köper. Jag pratar inte om mat nu, det måste man ju ha oavsett pris, men teknikprylar. Det var megalång kö på Elgiganten för att köpa nya mobiler. Jag stod dock i en annan kö men fick ändå vänta länge.

Bestämde mig för att se långfilmen Mig äger ingen, missade den när den gick på bio. Till det drack jag Thomas Henry Pink Grapefruit. Jag fick provsmaka igår i Bromma Blocks. Han som stod och bjöd pratade varmt för hur bra det var att göra drinkar med. Han pladdrade om olika spritsorter och jag försökte säga att den är god utan alkohol också. Men det gick inte hem hos honom alls. Jag har, som ni förstår, druckit den förut. För inte så länge sedan faktiskt. Ett bra alkoholfritt alternativ.

Pizzan smakade riktigt bra. Trots att det var ett billighetsalternativ. Hade väl kunnat göra egen pizza, men jag ville vara lite lat.

Orkade inte se klart filmen, men den kan ses till 1:a oktober. Bestämde mig för att lyssna på ljudbok istället och lägga mig. Måste upp tidigt imorgon.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lördagsnöjen och annat skoj

 1. znogge skriver:

  Ännu en fullmatad dag för din del.
  Hämtpizza har blivit väldigt dyrt numera tycker jag. Precis som allt annat får man väl säga. Här i vår kommun märks det ingen större skillnad i butikerna men många har ju väldigt höga inkomster här. Dock inte alla och ett tydligt tecken är alla dyra grönsaker som ligger kvar i diskarna och ibland är ruttna. Naturligtvis är vi många med vanliga inkomster/pensioner också så klart. Det känns ju roligare att kunna unna sig när man är på resande fot tänker jag.

  Kram och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Ja, det märks att vissa som har höga löner inte påverkas alls medan andra måste dra in på viktiga saker som grönsaker och inte ens kunna äta sig mätta. Det är ju tack vara att jag jobbar som jag kan unna mig, hade jag bara pensionen skulle jag få dra in på allt. Har dessutom turen att ha ett yrke med brist så det finns alltid jobb.
   Ha en fin söndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *