Bloggpausen är över och vardagen tränger sig på

Igår gjorde vi vår sista tågresa och åkte med Hallo Kitty-tåget till flygplatsen i Osaka. Vi har rest med tåg, och buss ibland, från Sapporo i norr till Kagoshima i söder.

Eftersom man inte kan flyga över Ryssland numera så får man antingen resa runt på södra sidan, eller som vi gjorde inatt, ta vägen över nordpolen. När vi landade i Helsingfors fick vi en försmak av höstrusk och ankommande vinter. På Arlanda var upplevelsen fullbordad och jag förs rejält inte alls klädd för denna köldchock.

Väl hemma gick jag igenom posten och tog sedan ett varmt bad. Det var minsann inte varmt i min lägenhet heller. Fick bli lite extra värme för att stå ut. Nog kan man väl begära att ha 20 grader? Dessutom var varmvattnet inte speciellt varmt heller. Blev bara 35 grader.

Jag chillade, la in räkningar, ringde telefonsamtal och diskuterade ett eventuellt nytt jobb. Planerade att ta bilen och åka på en shoppingrunda. Men till sist bestämde jag mig för att skjuta upp detta. Jag hittade lite bröd i frysen och åt ett par skivor rostat bröd istället.

Vid 19-tiden var jag trött. Eller det hade jag väl varit i timmar redan, men det kändes sovdags. Dels hade jag sovit dåligt, som man alltid gör, på flyget, dels låg jag 7 timmar före i tid. Det var med andra ord långt efter midnatt i min lilla värld.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Bloggpausen är över och vardagen tränger sig på

 1. Ingrid skriver:

  Välkommen hem till vardagen igen. Får varmvattnet lov att vara så kallt? Jag har för mig att enligt reglerna ska tappvattnet hålla 50º.
  Ha det så bra och hoppas att du sover gott nu!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Du har helt rätt, det är för kallt för tappstället. Men jag kan inte mäta påtappstället utan i själva badkaret och när dte är så kallt i lägenheten så har jag nog en del värmeförluster. Men helt klart är att vattnet har blivit kallarre vid tappstället än vad det varit tidigare.

   Jag somnade strax efter klockan ”två” och vaknade vid ”åttatiden”, dvs klockan ett på natten. Men idag, lördag har ja en massa saker inbokade så då kommer jag nog på rätt käl igen när dte gäller tiden.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Välkommen hem igen. Du möttes verkligen av kyla och höstrusk får man säga.

  Så kallt får väl inte varmvattnet vara? Tänker på legionella… Vår värmepump går automatiskt upp i temperatur var fjortonde dag vilket känns tryggt.

  Önskar en fin lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *