Fem en fredag v. 42: Egenskaper

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är du för kort för att göra?
 2. Vad är du för envis för att göra?
 3. Vad är du för rädd för att göra?
 4. Vad är du för lat för att göra?
 5. Vad är du för ung för att göra?

 

 1. Även om jag ofta är den som plockar ner saker från översta hyllan så är jag för kort för att nå överallt.
 2. Om jag bestämt mig för att genomföra en sak så blir det så. Jag är för envis för att ge upp.
 3. Bo kvar i min lägenhet, i alla fall på längre sikt. Jag bor i ett område där det mycket väl skulle kunna både skjutas och sprängas.
 4. Jag är inte speciellt lat lagd, jag kör på tills både orken, energin och luften går ur mig.
 5. Dö hoppas jag att jag är för ung för. Jag har tusen och en saker kvar som jag vill göra.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

18 svar på Fem en fredag v. 42: Egenskaper

 1. förr i tiden avslutade jag saker, inte lika duktig längre

  • Kraka skriver:

   Kanske handlar det inte bara om att vara duktig. Ibland vill man ju inte avsluta.

   Ha en trevlig helg!

 2. Ingrid skriver:

  Det är bra att ha ett visst mått av envishet, bara den inte går över i dumdristighet!
  Hoppas att du får någon möjlighet att byta boende. Inte ska man gå och känna sig otrygg.
  Ha en fin fredag, vart i världen du nu befinner dig? Du skrev i kommentaren till mig och kyla och regnslask, men det måste ju inte innebära Sverige.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag kom hem i morse, möttes av riktig kyla på Arlanda. Ja, det var ju kallt redan i Helsingfors förstås. Har tagit ett varmt bad och kurat ner mig under täcket.
   Kram

   PS Jodå, jag ska flytta 2025, till det höga huset på bilden. Det är en ritning, alltså inget foto, huset finns inte än. DS

 3. Karoleen skriver:

  Jobbigt att inte känna sig säker i sitt boende! Det är ju inte alltid så lätt att byta boende heller. Hoppas du hittar något som gör dig tryggare. Ha en fin helg!

 4. znogge skriver:

  Välkommen hem från resan! Hoppas du är nöjd med den.

  Jag förstår helt dina känslor när det gäller ditt boende. Förvisso finns det inga hundraprocentiga garantier för något men visst finns det områden som är mycket mer utsatta. Läser nu i ditt svar ovan att du ska flytta 2025 så det kan jag bara gratulera till. Ett mycket klokt beslut!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Jag är mycket nöjd med min resa och det kommer en del framöver på bloggen om mina många upplevelser dessa tre veckor.
   Ja, det kommer nog att bli bra. betydligt lugnare område och på våning 10 kommer jag nog att känna mig tryggare. Ska väl åka förbi dä igen och se hur långt de kommit. Men de ska bygga ytterväggar hela det här året. De lägre husen har inflyttning under 2024, men det höga huset andra kvartalet 2025. Jag gissar att du förstått att jag haft något på gång eftersom jag stryker runt vid Telefonplan lite då och då.

   Ha en fortsatt bra fredag!
   Kram

   • znogge skriver:

    Misstänkte det och läget är kanon!

    Kram

    • Kraka skriver:

     Ja, det är ett mycket bra läge.

     Kram

     • znogge skriver:

      Vår son med sambo trivs jättebra i Midsommarkransen och har inte ångrat flytten från Kungsholmen. De fick mycket mer lägenhet för samma pengar och området är trivsamt och bra. Restiden till Östermalm där sonen jobbar är inte lång heller.

     • Kraka skriver:

      Vi får tyvärr mycket mindre lägenhet för pengarna, vi säljer båda våra lägenheter och ska äga tillsammans. Men primärt är det jag som ska bo där.
      Det är supernära till T-banan och gott om grönområden trots närheten både till stan och E4:an.

 5. Otrygghet är uppenbarligen en känsla som allt fler blir bekanta med, tyvärr. Om kroppslängd: vilken tur att det finns stegar, jag använder min ganska ofta!

 6. Kina skriver:

  Så skönt att du har en annan lägenhet inom räckhåll. Man måste absolut känna trygghet i det område man bor, vilket inte är alla förunnat i dessa dagar.
  Stegar är en nödvändighet om man inte bor med en långskånk! Ha en fin helg!

  • Kraka skriver:

   Ja, inom räckhåll men den kostar mycket. Stora uppoffringar som måste göras. Men så får det bli.
   Ha en fin helg!

 7. Paula Merio skriver:

  Det är bra att du har mycket kvar att göra! Så ska man tänka! Jag tycker det numera är svårt att veta vilka de nya problemområdena blir, hur ska man veta vilka som bor var och vad de sysslar med? Men trygghet är otroligt viktigt. Jag bor nu i en förort med många olika nationaliteter men upplever ingen otrygghet alls. Hoppas det fortsätter så.

 8. Pingback: Fem en fredag v. 43: Tid - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *