Fem en fredag v. 41: Finanser

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

Eftersom jag ligger lite efter med Fem en fredag så kommer här ett av mina missade inlägg.

 

 1. Vad anser du är ditt senaste stora köp?
 2. Vad hoppas du spendera pengar på inom närmaste tiden?
 3. När avstod du senast från att köpa något?
 4. När ångrade du senast ett köp?
 5. Vad sparar du till?

 

 1. Måste nog anse att den teckningsavgift jag betalade för några veckor sedan faller inom kategorin stora köp.
 2. Jag hoppas väl snarare att inte behöva spendera så mycket pengar utöver det nödvändiga. Jag har bara jobbat ett pass i september och inget pass i oktober och kommer att få väldigt lite lön den här månaden och ingen alls i november.
 3. Jag avstår väl ständigt från att köpa saker jag ser men faktiskt inte behöver.
 4. Jag ångrar sällan ett köp, men ibland köper jag saker som ser goda ut och som visar sig inte vara det.
 5. Resor, har ett resekonto dit det dras pengar varje månad. Har också ett för oförutsett. När man bor i bostadsrätt kan vadsomhelst gå sönder och behöva lagas eller bytas ut.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fem en fredag v. 41: Finanser

 1. Znogge skriver:

  Ett konto för oförutsedda utgifter är definitivt en nödvändighet och även ett visst sparande. Ny bostad kommer att bli väldigt spännande i alla fall även om du får vänta ett tag. Det är i alla fall på gång.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är spännande och jag ”möblerar” den där planritningen gång på gång. Ska förhoppningsvis kunna kolla huset igen idag, vill ju få en tid på vårdcentralen och är listad på Telefonplan numera. Gjorde det så fort jag bestämt mig för att flytta dit, det var kö som man skulle ställa sig i. Men jag fick en listningsplats inom en vecka. Kanske för att jag har en statistik med få läkarbesök. Har inte träffat en doktor sedan februari 2018. När jag fick den där allergiska reaktionen på munskydden träffade jag bara sköterskan som pratade med läkaren. Allergier mot munskydd var ett välkänt fenomen under pandemin. Jag fick kortisonbehandling och utslagen försvann.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *