Tar mig sakta tillbaka

Vaknade vid 5-tiden, hade alarmet på 6:00 så jag skulle hinna med morgonkaffe innan det var dags för tvättstugan. Hade flyttat fram tiden flera gånger på grund av att jag var sjuk.

Som vanligt var det skitigt i tvättstugan med drivar av smuts på golvet och maskiner som behövde skuras innan jag kunde börja. Men sedan gick det bra och jag fick fem maskiner tvättade. Efteråt städade jag, betydligt mer än vad jag hade lust med. Sopade och våttorkade golvet och gjorde rent maskinerna.

När jag burit in min rena tvätt klädde jag mig för en roadtripp. Först till Circle K för att hämta en bok i Instabox och sedan till IKEA för att äta lunch.

Hade planer på att göra lite livsmedelsinköp också men drabbades av plötslig, akut trötthet och åkte hem för att sova en stund. Behövde vila inför natten.

Somnade ganska snabbt och sov tills jag blev väckt av telefonen. Det var en en av parterna i en telefonkonferens som meddelade att det skulle vara bra om vi kunde tidigarelägga. Det funkade för mig om jag bara fick göra lite kaffe först. Det fick jag.

Efter vår konferens blev jag sittande en stund med kaffet. Hade hört på radion på förmiddagen att det var strul med pendeltåget och att det beräknades hålla på till nästa dag. Kollade upp det på SL:s sida och fick veta att det var större störningar. Nog är det väl märkligt att det alltid är något med de där pendeltågen. Infrastrukturen i Sveriges huvudstad fungerar extremt dåligt och inget man kan räkna med i reseplaneringen. Det får bli bil igen. Jag som trodde jag skulle kunna spara lite med att åka kollektivt.

Efter lite mer vila, men ingen mer sömn, fixade jag till mig och drack ännu en kopp kaffe. Sedan var det dags att åka till en arbetsnatt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tar mig sakta tillbaka

 1. Znogge skriver:

  Så irriterande att tvättstugan inte sköts som den ska! Att städa efter andra är allt annat än roligt. Misstänker att du får egen tvättmaskin i din nya bostad vilket måste vara kanon.
  Hoppas att den kommande arbetsnatten blir dräglig!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är fruktansvärt irriterande. Ja, jag kommer att ha egen maskin i nya lägenheten. Det ska vara en grovtvättstuga står det i beskrivningen också, men det visar sig väl hur den är. Men det vore ju bra för kuddar, täcken och liknande.

   Natten rullade på, men vi hade väldigt mycket att göra och när vi lämnade över på morgonen fanns det åtta patienter och det var fler än det fanns personal till. De var visserligen lika många som vi, men de har ju också preop (förbereder patienter som ska in på operation) och sedan en strid ström av nyopererade från dagens program. Det bästa är om vi bara har ett par, tre stycken som de ska ta över. Jag vet också att det låg en del stora ”saker” på akutlistan så det har nog fått känna att de lever medan jag sovit här hemma.

   Ha en fin fredagseftermiddag och kväll!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag är väldigt belåten med att ha en egen tvättmaskin så att jag slipper sånt där tvättstugetjafs, för det är inte bara hos dig man inte sköter sig, det förekommer här också.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jo, jag vet att det är vanligt förekommande. Men nog är det väl märkligt att man i en bostadsrättsförening grisar ner omkrigs ig på det här sättet.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *