Livet måste rulla på oavsett ork och energi

Vaknade strax före midnatt och var vaken ungefär en timme innan jag somnade igen. Då hade jag sovit över fyra timmar efter att jag kom hem.
Tanken var sedan att jag skulle gå upp klockan 6:00, men jag vaknade redan vid 5-tiden.

Gjorde kaffe och tog ett par skivor knäckebröd. Pålägget var slut, orkade inte åka och göra några tisdagsinköp igår. Men jag ska försöka köpa det nödvändigaste idag.

Eftersom jag hade en tidsbestämd aktivitet inbokad var jag tvungen att ta mig samman. Ville verkligen inte avboka. Fixade därför till mig, klädde mig och åkte iväg vid 8-tiden.

Var egentligen ute i lite väl god tid, men jag ville veta att jag verkligen hittade. Det var nämligen inte den ordinarie vägen man skulle gå in utan någon obskyr bakväg.
Detta gjorde nu att jag hann gå till Sjuelvan och ta en fika.

Kaffe och en varm bagel med ost. Hann sitta en stund och fundera medan jag åt och drack kaffe.

I, vilket jag tyckte var lagom tid, gick jag till den ingång genom ett staket man skulle gå. Det var hänglås och vi fick stå ute på gatan i höstrusket och frysa ganska länge innan vi blev insläppta.
Jag, som inte varit på TV-inspelning sedan någon gång runt sekelskiftet blev i det närmaste chockad. Då fick man gå in, fick kaffe och det var inga som helst kontroller annat än att man var anmäld och skulle vara där.
Först var det en väktare från Securitas som kollade att legitimationen var åkta. Sedan fick man legitomera sig för nsta person som sedan kollade att man var med på listan. Därefter var det visitering av både saker man hade med sig, typ ytterkläder, handväska och mobil och därefetr fick man gå genom kroppsscanning. Suck! Det är verkligen andra tider…
Sedan fick vi väna i nästan tre kvart i en iskall källarkorridor. Jag kände mig mycket irriterad! Frös som en hund och mådde verkligen inte bra av att bli så nedkyld. Det var kallt och dessutom korsdrag. Vi fick stå där tills alla var visiterade.

Till sist fick vi i alla fall gå in och sätta oss. Studiomannen, som i det här fallet var en kvinna, hälsade välkommen och instruerade oss om hur och när vi skulle applådera.
Sedan kom Jessika Gedin, som är programledare för programmet Babel.

Dagens gäster var dels Bret Easton Ellis som skulle intervjuas om sin senste bok Skärvorna, dels den rysk-judiska författaren Maria Stepanova som nyss kommit med sin bok Minnen av minnet. Därefter var det något som jag tror kallades biblioterapi. Tycker nog att det drog ner helheten, men man behövde väl fylla ut programtiden med något.

När inspelningen var över, vissa delar fick tas om flera gånger, så fick vi gå. Bevakade av vakter som kollade att vi inte smet in på förbjudna delar av TV-huset. Det var faktiskt lite obehagligt ett tag att vara så bevakad varje steg. men de var artiga och trevliga. I alla fall tillsynes.

Jag traskade sedan bort till Fältöversten, ett köpcentrum på Östermalm. Hade tänkt äta något men hittade faktisk inge ordentlig restaurang, bara olika slags fikaställen. Bestämmde mig för att ta T-banan till Hötorget och gå på Ikki och äta sushi. Efter att ha kollat om min medicin tillät att kombineras med vin fick det bli vin till maten.

Misosoppa förstås som inledning på måltiden. Riktigt gott och värmande i höstrusket.

En åttabitars sushi, gott som alltid på Ikki. En gång i tiden gick jag dit ofta, nu blir det mer sällan. Av olika skäl. Inte minst för att äta ute är dyrt, men även för att jag har blivit en riktig hemmakatt och sällan går ut numera.

F ringde och pratade en stund, sedan ringde jag upp B i Göteborg, hon hade ringt medan jag var på inspelningen. Beställde ytterligare ett glas vitt medan jag pratade. Det var gott om platser eftersom lunchtiden var över.

Åkte sedan hem, det var fortfarande ljust när jag kom till Husby. Annars tycker jag att det mer eller mindre är mörkt varje gång jag kommer hem.

Var inte lika trött som igår, men bestämde mig ändå för att ta det lugnt. Är fortfarande sjuk och behöver all vila jag kan få.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

8 svar på Livet måste rulla på oavsett ork och energi

 1. Fia skriver:

  Jag har varit på tv-huset på inspelningar av Let’s dance ett par gånger för snart 20 år sedan. Då tyckte jag att det var mycket säkerhetskontroller, men det var ju ingenting i jämförelse med din beskrivning.
  Men så kul att få ha sett Babel på plats! Det är ett av mina favoritprogram. Jag ser fram emot att få titta varje söndagskväll.

  • Kraka skriver:

   Det är mer än 20 år sedan jag var på inspelning senast. I alla fall vad jag minns. Det är lite roligt att vara publik. Tror jag var mest irriterad för att vi fick stå först ute i regnrusk och sedan så länge i korsdrag i en iskall källarkorridor.

   Ha en fin helg!

 2. Ingrid skriver:

  Visst är det tråkigt att det ska behövas så strikta säkerhetsåtgärder, men det är ju bara att finna sig. Jag har varit med på en tv-inspelning som publik en gång för väldigt länge sedan, men det var utomhus. Jag minns inte ens vad det var för program.
  Fortsätt krya på dig!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är en tråkig samhällsutveckling att det behövs så mycket kontroller hela tiden.

   Tack! Jag kryar dag för dag. Men jag är långt ifrån frisk ännu.

   Ha en fin eftermiddag och kväll!
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Visst är det tråkigt med så mycket säkerhetskontroller men jag tror det är befogat. När vi skulle åka upp i Burj Khalifa var det kontroller som på en flygplats. Det förvånade mig lite men samtidigt så kändes det säkert och bra. När jag var med i TV i forntiden kollade man inte alls men det har flutit mycket vatten under broarna sedan dess…

  Kram och god torsdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är en trist utveckling med behovet av extra säkerhet. Men det är också lite skenet bedrar för folk kommer igenom kontroller, i alla fall på flygplatser, med allt möjligt ”olämpligt” i väskan.

   Ha en fin fredagseftermiddag och kväll!
   Kram

 4. Paula Merio skriver:

  Men så kul att vara med på Babel-inspelning! Jag har bara varit på inspelning en gång för en herrans massa år sedan, en delfinal till Melodifestivalen. En totalt okänd Peter Jöback deltog minns jag.
  Så trist att du inte är kry, ska läsa lite fler inlägg och kanske utröna vad som hänt
  Trevlig helg till dig

  • Kraka skriver:

   Ja, det är kul att se program man gillar spelas in. Trots allt bök runt insläppet kommer jag att gå igen när jag får chansen.
   Jag har en urinvägsinfektion som fullkomligt golvade mig. Har inte varit så här sjuk på åratal.

   Ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *