Fem en fredag v. 44: Läskigt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Hur lättskrämd är du?
 2. Vad tycker du är läskigt?
 3. Har du fått besök av barn för bus eller godis i veckan?
 4. Vad klädde du senast ut dig till?
 5. Har du någonsin upplevt något övernaturligt?

 

 1. Beror ju på vad man menar med lättskrämd. Jag har en realistisk syn på livet och tillvaron, men det är klart att jag blir rädd när man hoppar på mig på gården där jag bor och tar stryptag eller hotar min familj.
 2. Samhällsutvecklingen i Sverige. Ja, i världen också förstås, men att folk kan mörda, bli fällda i tingsrätten och sedan frikända i hovrätten tycker jag är verkligt otäckt. I Sverige kostar det gratis att mörda även när man vet att den åtalade är skyldig.
 3. Nej, man kommer inte in i vår port utan att ha en ”tag”. Har dessutom faktiskt inte sett några utklädda barn här. Möjligen är det en kulturfråga.
 4. Minns faktiskt inte. Vet att jag varit på en del personalfester med tema, men det är några år sedan. Eller, egentligen, många år sedan.
 5. Ja, flera gånger. Kan väl varit i 5-årsåldern första gången. Upplevelserna är personliga och inget jag vill dela på en helt öppen webbsida.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Fem en fredag v. 44: Läskigt

 1. att nån kommer tyst är lite skrämmande 🙂 min mor var nog lite synsk.

 2. Ditt svar på fråga 2 är det lätt att synpatisera med. För visst är det läskigt – även om det är fel ord.

 3. Micke skriver:

  Man undrar ju verkligen hur rättsväsendet kan vara så tandlöst, det senaste var väl rattfylleristen som körde ihjäl en unge och skadade en annan, släpptes sedan ut efter förhör….man undrar ju.

  Ha det fint Kraka.

 4. Karoleen skriver:

  Jag håller med dig angående samhällsutvecklingen, det är tragiskt och hemskt. Men hela världens känns mörkare och grymmare just nu.

 5. Robert W skriver:

  Intressant att du varit med om övernaturliga händelser, men jag förstår att det inte är självklart att lägga ut det på en blogg.

 6. Kina skriver:

  Visst undrar man hur det är ställt här i världen! Det händer så många hemskheter både här hemma och ute i världen. Men ju tyngre världen ter sig, desto viktigare blir det att ta vara på de guldkorn som finns. Var rädd om dig!

 7. Janerik Sundh skriver:

  Så tänkte jag också förr, jag blev arg när någon som fällts i tingsrätten sedan frikändes i hovrätten. Men i rummet jämte mitt på jobbet satt en jurist och han visade mig hovrättens domslut och när jag läste varför så förstod jag varför hovrätten friade. Vilket är värst, att en skyldig till brott blir friad eller att en oskyldig blir dömd?

 8. znogge skriver:

  Håller helt med dig på punkt 2. Tyvärr ger brott mot person inte så höga straff av någon mycket märklig anledning.

  Nu är vi framme i huvudstaden och passerade Telefonplan på vägen hit 😀

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Skönt att ni kommit fram välbehållna. Det är ju onekligen en ganska lång resa.
   Jag har också varit vid Telefonplan idag, lämnade blod- och urin prover. Urinen ska odlas, men blodproverna var det inget fel på såg jag på 1177.
   Hoppas ni får bra dagar i huvudstaden och att regnet håller upp, i alla fall lite.
   Kram

 9. Paula Merio skriver:

  Det är mycket i vårt samhälle som blivit väldigt skrämmande, framför allt att vi människor fortsätter att starta krig, att mörda andra som att liv ingenting är värt. Försöker komma på något som blivit bättre men det negativa har tagit över. Att man inte kan påverka just nånting är också läskigt. För då blir vi apatiska.

 10. Boklysten skriver:

  Svar 2 sammanfaller mycket med mina tankar kring det nuvarande ständigt aktuella våldsvågen. Men då är det skönt att bo ute på vischan där inget sånt händer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *