92, inte vilken siffra som helst

Började dagen med tvättstugan. Idag var det huvudsakligen lakan som skulle tvättas. Som vanligt var det smutsigt och grisigt och behövde städas före tvättandet. Någon hade låtit sin unge rita på mangelduken och dessutom ätit på den som bord. Det låg matrester kvar. Suck! Dubbelsuck!! Trippelsuck!!!

Efter tvätten unnade jag mig en stund vila innan jag åkte för att shoppa. Hade skrivit en lista igår.

Shoppingen gick snabbt och efteråt köpte jag kaffe och en ostmacka. Det var ovanligt mycket folk i den lilla cafeterian och ont om platser, men jag lyckades hugga en plats precis när en kvinna lämnade.

Åkte hem och satte igång med matlagningen nästan meddetsamma. Skulle göra en kycklinggryta att ta med mig.

Receptet hittar du här. Jag fuskade lite och använde färdigstrimlad kyckling och tärnad bacon. Jag gjorde lite mer än vad som anges i receptet och fick fyra matlådor utöver det jag skulle ha med mig.

Bytte sedan om snabbt för klockan var väldigt mycket mer än jag förväntat mig. Tog T-banan och Tvärbanan hem till Harriet. Jag skulle bjuda henne på middag. Jag hade även med mig en flaska Champagne. Idag var det bara äkta ”bubbel” som dög.

Till maten bjöd Harriet på rött. Det var hennes födelsedag, hennes 92:a. Det är verkligen svårt att tänka sig att hon är 92 år och ibland känns det som om hon är piggare och yngre än jag. 🙂

Jag hade med mig lite choklad som efterrätt, men Harriet hade köpt bakelser åt oss. Kaffe fick jag också, även om det blev efter att vi ätit upp det goda bakverket. Hon fick så många meddelanden och telefonsamtal så hon kom av sig i kaffetillagningen.

Tyvärr var jag tvungen att åka hem ganska tidigt, ska jobba tidigt imorgon. Klockan var inte ens i närheten av risk för att något skulle förvandlas till pumpa. Varken när jag klev på spårvagnen eller när jag låste upp och klev in i min egen hall. Annars är det väl många arbetslösa pumpor i omlopp så här efter halloween som kan behöva något annat att göra än att vara lyktor.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på 92, inte vilken siffra som helst

 1. Znogge skriver:

  Så tråkigt att inte alla tar ansvar för hur det ska se ut i tvättstugan. Man kan inte annat än att sucka. Borde vara en självklarhet att göra rent efter sig
  Vilken bra dag det blev. Den väninna ser verkligen mycket yngre ut!

  Kram och sov gott😴

 2. Ingrid skriver:

  Tack för receptet, det låter jättegott och ingredienserna är favoriter. Det ska jag absolut prova.
  Man kan absolut inte fatta att Harriet är 92 år, hon ser mycket yngre ut.
  Ha en bra dag på jobbet!
  Kram Ingrid

  • Kraka skriver:

   Visst ser hon mycket yngre ut. Pigg och rask är hon också.
   Tycker absolut att du ska prova receptet. Blev riktigt gott.

   Kram

 3. Yvette skriver:

  Tvättstugan!! Det verkar som att ”folk” har svårt med att hålla rent efter sig. Jag tvättar åt min pappa i hans tvättstuga (tar över med mig lite av min😀🙈). Efter de införde ”blipp” bokning tidigare i år så ser det för hemskt ut när man kommer ner. Innan kunde man ju lätt se på bokningspappret vem man kunde klaga på.
  92 år wow !! Önskar att man fpr leva och ha hälsan så länge❤️

  • Kraka skriver:

   Tvättstugor är ju ett problem i största allmänhet, men det har verkligen eskalerat hos oss. Ibland får man vada i halvätna mackor och andra matrester. Smutsigt för det mesta och sällan är luddfiltret rengjort.

   Ja, jag hoppas också att jag får vara pigg och frisk genom åren. Du kommer att leva tills du blir hundra plus. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *