Ny på jobbet

tisdagen fick jag en introdag på min gamla arbetsplats, HuddingeIVA. Det är sex år sedan jag jobbade där så det behövdes.
J….n var utsedd till att ta hand om mig och vi jobbade ihop under dagen. I slutet av dagen fick jag tillfälle att ordna till accesser till datorsystemen och kolla upp att jag kom in i läkemedelsautomaten.

Efter jobbet åkte jag en sväng förbi stugan. Dels hade jag fått för mig att en bok jag behövde fanns där, det gjorde den inte, dels ville jag kolla att allt var okej.

När jag kom hem var klockan mycket. Jag drack kaffe och åt tre knäckemackor. Pratade med F i telefon och pluggade en halvtimme. Sedan var det sovdags. Kände mig alldeles utmattad.

Sov jättedåligt natten mot onsdagen, vaknade ett otal gånger. Trots det fick jag ihop skapligt med sömntid, även om den var långt från de sju timmar som anses vara minimum för hälsosam återhämtning.

Åkte till jobbet, skulle nu jobba självständigt. Hade tusen och en frågor om datasystemet, eller mer bestämt det protokoll vi arbetar och dokumenterar i. Det är ändå sex år sedan jag var där och dessutom har man ändrat på en hel del saker. Men jag tog mig genom dagen.

Trots att jag var i det närmaste på ruinens brant av trötthet åkte jag in till stan. Började med att fika vid T-centralen där Vetekatten har ett café.

Medan jag fikade lyssnade jag på en föreläsning på mobilen. F ringde också, han hade en viktig fråga till mig. Tyvärr kunde jag inte hjälpa honom med just det. Men vi kom överens om att höras när jag kommit hem på kvällen.

Traskade sedan iväg till Gallerian, på vägen var jag inne i Akademibokhandeln, och gick sedan ganska omgående till IKEA. Där letade jag rätt på en stol som jag låtsades prova. Jag provade den noga… Var så trött!

Målet för min vistelse inne i stan var den föreläsning, Katolsk Forum, som skulle hållas i Sankt Eugenia. Det var John Sjögren och David Thurfjell som skulle samtala om John Sjögrens nya bok Tolkien och den besjälade världen.

Det var ett bra samtal, spännande att höra deras syn på Tolkiens värld. Båda hade redan i 11-årsåldern fascinerats av Tolkiens världsbild. Sagan om ringen är en bok med många bottnar.

Träffade några vänner som också var där. De frågade, som jag uppfattade det, lite oroligt hur det var med mig. Tror jag såg lika trött ut som jag kände mig. Hann inte prata så mycket med dem eftersom jag hade bråttom hem för att sova.

torsdagen jobbade jag sent. Det innebar att jag kunde sova lite längre och började jobba först 13:30.

Det blev ett bra och trevligt arbetspass. Trevliga kamrater på salen och allt fungerade så där perfekt som man bara kan drömma om.

Åkte hem, drack en kopp kaffe och somnade snabbt till ljudet av en ljudbok.

fredagsmorgonen var jag superdupertrött. Men det var bara att bita ihop. Åkte ganska tidigt och hann dricka en kopp te och äta en croissant på stationen och plugga en stund.

Nejdå, jag har inte blivit förvirrad. Det är fortfarande så att jag är en kaffedrickare av rang, men ibland dricker jag faktiskt te.

Utsikt över spåren och de färgglada husen i Flemingsberg. Det gick förvånansvärt många tåg på den stunden jag satt där. Både pendeltåg och fjärrtåg, av vilka en del bara susade förbi medan andra stannade i ”Flempan”.

Traskade upp till sjukhuset och bytte om. Hann en kopp kaffe i personalrummet innan det var dags att ta tag i jobbet.

Det blev en osedvanligt rörig eftermiddag och kväll. Det hade varit lika jobbigt på dagen och många hade inte fått någon matrast. Jag fick i alla fall min rast och kunde äta en kopp Varma koppen vid 18:15. Men då var jag nästan gråtfärdig av trötthet och hunger. Eller, förresten, stryk det där nästan. Jag trodde faktiskt att jag skulle börja gråta. Det gjorde jag inte, men det var nära.

Även jobbiga arbetspass har ett slut och det blev dags att åka hem. Det tog sin tid innan jag var hemma, men då hällde jag upp ett glas rött och la fram en bunt Noblesse (tunna chokladbitar) och satte mig för att titta på På spåret. Imorgon har jag fri sovning.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge IVA. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ny på jobbet

 1. Ingrid skriver:

  Då hoppas jag att du fortfarande sover (kl 10:50) för det behöver du nog efter en tuff vecka.
  Jag såg också ”På spåret” och skrapade faktiskt ihop några poäng.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Nej, då sov jag inte.Vaknade strax efter klockan 9:00.
   Jag fick också en del poäng. Men jag blev tvungen att spara sista resan tills idag, orkade inte se klart programmet igår.
   Kram

 2. znogge skriver:

  Det är alltid full rulle hos dig och dina dagar är verkligen fullmatade från morgon till kväll, ja även nattetid 😉
  ”På spåret” ser vi alltid och det är ett av våra favoritprogram.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, den här veckan var faktiskt lite ”för mycket” och även nästa lär bli jobbig. Men i slutet av månaden ska det bli mer tillfällen till vila.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *