Inget är nytt, inte ens i regnet

När alarmet väckte mig visste jag först inte var jag var. Insåg att jag behövde sova en timme till och så fick det bli. Till sist gick jag upp och fick i mig kaffe och två knäckemackor med ost. Låter det bekant?

Dagen var full av planer, men jag unnade mig ändå en stund att chilla. Lågtrycket ger mig smärtor i hela kroppen. Inget nytt förvisso, men ändå tröttsamt. Är så trött på regnperioden.

Tre kvart hann jag plugga innan det var dags att byta om och styra bilen mot Södertälje och min bror som fyller år.

Det var hur lugnt som helst när jag körde genom Södertälje och det är svårt, om man inte vet, att inse hur det pyr under ytan. Så är det ju här i Husby också, även om det syns lite mer här.

Min brors kompis hade kommit bara 10 minuter före mig och haft en smårgåstårta med sig.

Smörgåstårta med räkor är en av mina favoriter så det var gott. Drack en Loka med päronsmak till.

Kompisen hade sin hund Balloo med sig. Han och hans fru, eller om hon är sambo, har fler hundar. Hon var förresten inte med och lika bra var väl det. En del människor är lite för ”speciella” för min smak. Dessutom räcker det gott och väl med min bror och svägerska. Suck!

Kaffe och Schwarzswaldstårta blev det också. Så gott!

När brorsans kompis åkt tjatade jag på honom att prova att tröjan passade. Annars hade de fått kvittot för byte. Men den passade.

Efter ännu en kopp kaffe tackade jag för mig och gav mig av hemåt. Jag försökte prata med O..e om släktingar, men man måste ju dra varje ord ur honom. Han har superkoll på allt, men vägrar prata spontant. Suck! Däremot är det inte så konstigt att han inte kom ihåg adressen till vår mammas moster, den kanske han inte ens haft. Moster H…a och hennes man bodde vid Midsommarkransen och jag skulle vilja veta var. Jag var ju där som barn, men jag var för liten för att minnas sådana detaljer. Det var alltså inte vår moster utan vår mormors syster. Måste ju gått bort på 1960-talet. Men jag minns både henne och hennes man mycket väl.

På vägen hem pratade jag i telefon (har inbyggd handsfree i min bil) med både min vän röntgenläkaren och med H….a i Gävle. Det gjorde att vägen hem gick väldigt fort.

Väl hemma satte jag mig med plugg en stund, lagade mat för matlådor och frysen och slutligen chillade jag med ljudbok. Som sagt, inget nytt under varken sol, måne eller stjärnor. Ute regnade det.

 

*Inget är nytt under solen är ett känt uttryck. Däremot är det nog många som inte vet att det kommer från Bibeln.
I Predikaren 1:9 kan man läsa: ”Vad som har varit kommer att vara, vad som har skett skall ske igen. Det finns ingenting nytt under solen.”

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Inget är nytt, inte ens i regnet

  1. Ingrid skriver:

    Ute regnade det – ja när gör det inte det? Det verkar som om det regnar varenda dag och jag håller med dig, jag börjar också bli trött på det.
    Det låter som om du haft en trevlig söndag i alla fall och smörgåstårta brukar smaka bra.
    Glad måndag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *