Konst(ig) lördag

Vaknade ett par gånger under natten. Behövde gå på toa och första gången gick jag och la mig direkt, Hela, och då menar jag verkligen hela, kroppen värkte. Andra gången var vid halvsextiden och då var det ju nästan morgon så då drack jag kaffe och åt ett par knäckemackor.

När jag gick och la mig igen fick jag syn på febertermometern bakom ett par böcker och passade på att kolla. Hade 37,6 vilket är ganska mycket för mig som brukar ha mellan 35 och 36, speciellt på morgonen.

Efter mer sömn, mer kaffe och ett par Asperin var jag redo för dagen. Hann lite annat också innan jag skulle åka.

B-M och jag skulle ses i Ropsten klockan 11:00, men vi sprang på varann redan på T-centralen. Jag hade helt missat att Lidingöbanan är avstängd, man bygger och fixar med något, och vi fick gå över bron och bort till Millesgården.

Vi började med att äta lunch. Jag valde viltfärsbiffarna med tranbär. Det smakade riktigt bra. B-M valde tomatsoppan, men det åt jag i tisdags och kände inte för en repris redan nu.

Efter maten gick vi ner till kassan och visade upp våra årskort. Sedan traskade vi runt ett första varv. Det var Kaffe Fassett som har en utställning med i första hand kviltade konstverk.

Det fanns förstås mer att titta på, men det här är det jag fotade. Utställningen pågår till 28:e januari 2024 så du hinner dit. En del av det kviltade är gjort av Kaffe Fazett själv, en del av andra som använt hans tyger.

Jag vilade en stund och satte mig sedan i trappan där man kunde så en intervju där både Kaffe F och hans partner berättade om deras arbete. Sedan gick jag ytterligare ett varv på utställningen.

Efteråt gick vi tillbaka till Ropsten. Det kändes helt okej att gå, tänk vad lite salicylika kan göra. 🙂

Vi åkte T-banan och skiljdes åt vid T-centralen. Jag hade lite bråttom hem, ville hinna både vila och plocka ihop det jag skulle ha med mig.

När jag kom hem tog jag en tupplur. F ringde och sa att de skulle iväg och äta med K…e och J…n för att fira deras födelsedagar. Men han skulle ringa mig när de var på väg tillbaka.

När F kom hem blev det snabba puckar. Jag plockade ihop det jag skulle ha med mig och ringde och bad honom komma och bära. Han ska kolla på min skrivare imorgon så den skulle med. Jag ska sova uppe hos honom och vara ”barnvakt” åt Snufflan medan han och E..k skulle iväg på något ”party”. F hade sin gitarr med sig så det blir nog rätt lugnt.

Jag pratade med L i telefon. Snufflan gick och la sig på en kudde. Hon har blivit lugnare och har inte skällt en enda gång. Jag har bäddat åt mig och ska titta på Saknad, aldrig glömd på playTV.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Konst(ig) lördag

 1. Ingrid skriver:

  Så bra att aspirinen hjälpte så att du orkade med dagen.
  Hoppas att det gick bra med ”barnvaktsuppdraget”.
  Kram, Ingrid

 2. Orsakulla skriver:

  Så olika det är med den tempen skulle jag inte fixat att jobba. inte ens med något i kroppen. Jag har 35,7 som ”normaltemp” så vid 37,5 är jag febrig 😳

  • Kraka skriver:

   Jag var febrig. Men acetylsalicylsyra sänker min temperatur bra. Jag har ofta 35,5 som normaltemperatur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *