Rödluvan har skott sig

Det gick hur bra som helst att passa Snufflan. Hon gick och la sig på en kudde i F:s sovrum och kom bara ut en gång för att kolla vad jag gjorde.

Själv sov jag dåligt. Det var jättekallt, man har verkligen dragit ner värmen för mycket, och jag frös så jag skakade. Hade till och med min kappa på mig i sängen. Men även om jag vaknade femtioelva gånger så lyckades jag få ihop skapligt många sömntimmar. Men det blir inte den bästa kvaliteten när man vaknar stup i ett.

När jag gick upp sov Snufflan fortfarande och jag blev orolig och gick och kollade henne, tände lampan, och hon tittade på mig och la sedan tillbaka huvudet på tassarna och sov vidare. Jag klädde mig och försökte locka med henne ut. Men det gick inte. Jag blev så pass orolig att jag ringde F. Han berättade att dels är hon morgontrött, dels vill hon inte gå ut när det är kallt ute.

Satte mig och drack kaffe vid köksfönstret och tittade på folk utanför. Man kan verkligen undra vad man ska med film och teater till när folk beter sig som de gör. Det hände en hel del därute ska jag säga…

Till sist kom hon i alla fall och sa att hon ville gå ut. Vi gick en runda på två tusen steg. Hon hade inga kläder med sig, de låg i F:s bil, och det var 5 minusgrader ute. Annars hade vi lätt kunnat gå de tiotusen stegen för dagen.

Jag meddelade F att jag ville ha två McToast. Jag fick en cheeseburgare istället för de missade frukosttiden. Sedan servade F min trilskande skrivare. Förhoppningsvis fungerar den nu. Den funkade uppe hos honom i alla fall.

F och hans kompis E..k bar upp mina däck och jag hämtade min bil. Körde sedan ner den i garaget igen och packade ihop mina saker jag hade hos F. Det enda jag glömde var min kastrull jag haft att värma kaffevatten i. Men jag klarar mig utan den till nästa gång han kommer hit.

Ställde bara in mina saker och åkte sedan till Rotebro och Däckskiftarna. Jag tänkte att det nog kunde vara kö på en söndag. Har bytt där i många år och ibland kan det vara tjugo bilar i kö. Det var ingen kö, bara de två som var inne för byte. Det gick snabbt och bilen var strax klar.

Då åkte jag till IKEA och där kunde jag konstatera att alla i Stockholm var där. Gick vägen via Stadion och köpte träningskläder, bara för att jag såg fina jag ville ha. Fortsatte sedan in på IKEA och tog rulltrappan ner och in på fiket de har där man går in.

Jag gillar deras räkmackor, de är prisvärda. Trots att de blivit dyrare. Det blev en bra lunch.

Gick sedan genom trängseln till andra sidan för att köpa små lådor. Ska sortera mina studieböcker efter ämnen. Det är hopplöst att hitta dem just nu.

När jag kom hem åkte jag vägen förbi mitt xtraförråd och la in däcken där. Det är ingen trapp där och jag kan hantera däckförvaringen utan hjälp.

När jag kom in var det superkallt i min lägenhet, bara 18 grader. Är så trött på denna eviga kyla. Enligt FHM ska det vara 20 grader och för äldre och temperaturkänsliga personer ska man ha 22 grader inomhus. Jodå, jag värmer med värmefläkt. Jag tål inte denna kyla. Får ont i hela kroppen. Men vi får inte värma med fläkt eller infravärme och nu ska vi inte ens få spola upp ett glas kallt vatten att dricka utan ha vatten i kylen istället ifall vi vill dricka. Suck!

Gjorde en kopp kaffe och pluggade. Vi ska ha en xtra lektion på onsdag på zoom och diskutera Aristoteles bok Om diktkonsten. Den kommande veckan är så fullspäckad. Men sedan är jag ledig från allt. Utom pluggande.

Tog en paus med ett avsnitt Fråga Lund, whatsappande och telefon. Sedan fortsatte jag läsa en stund till. Men vid halvelvatiden kändes det dags att avsluta dagen

 

*Rödluvan, Little Red Riding-Hood, är namnet på min bil (ifall du inte redan visste det).

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rödluvan har skott sig

 1. Ingrid skriver:

  Aha, det är bilen som kallas Rödhättan, det har jag missat förut.
  Så skönt att få på vinterdäcken, för nu kan det slå till och bli halt när som helst.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Mina bilar har alltid haft namn. Gula fararn, Gula febern, Rubella (röda hund), Clockwork och nu Little Red Riding-Hood (Rödluvan). Det är lite ordlekar inblandade i namnen.
   Ja, jag ska ut på en road trip och kommer att vara borta över datumet för obligatoriska vinterdäck. Det har varit halt redan, i Uppsala och säkert är det halt på småländska höglandet när jag kommer dit.
   Ha en fin och glad måndag! Hoppas du kan få hjälp med dina ben.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *