Vad är det för fel på allt och alla

Vaknade strax före åtta och hade sovit bra. Troligen för att jag haft värmefläkten inne i rummet där jag sover. Brukar ha den i köket och visst värmen sprider sig i hela lägenheten, men det är en liten fläkt. Jag hade samma slags fläkt i köket i Tornet. Där steg värmen uppåt till de andra våningarna och dessutom hade jag elelement på övriga våningar. Här är det vattenburen värme och trots att elementen är varma, lite varma, så räcker det inte för att kompensera att det är så kallt och dragigt.

Kaffe för att kicka igång dagen och sedan lite nyttigheter. Behövde ringa min vaccinationscentral. Men nej då, det går inte. Man måste skaffa en speciell app och sedan kontakta den via någon chatt eller liknande. Dessutom kan man då inte välja vilken vaccinationscentral man vill ha kontakt med, det avgör appen via var man befinner sig.  Men de skriver på sin sida att det bästa och enklaste sättet är att besöka dem på plats. Suck! Dubbelsuck! Trippelsuck! Alltså måste jag planera om min dag…

Jag förstår inte att allt fler ställen har slutat använda telefon och de som fortfarande gör det har superduperlånga telefonköer där de tjatar med en minuts mellanrum att man kan lösa sina problem på hemsidan. Det kan man. Om man har ett ”standardproblem”, ett som ”alla” har. Inte om man vill fråga något som er mer specifikt. Din plats i kön är 48 och beräknad kötid förväntas vara 55 minuter. Så låter det så fort jag har ett ärende till en myndighet eller ett företag. Suck! Dubbelsuck! Trippelsuck! Kvadrupelsuck!

Alltså fick jag inse att jag behövde åka in till stan. Det hade jag planerat att göra på onsdag, men det gick att planera om mina övriga ärenden. Bestämde mig för att äta lunch inne i stan också. Och dricka vin. Bara för att!

Hade ett långt telefonsamtal med en vän. Vi behövde avhandla olika aspekter på livet…

Åkte in till stan och traskade iväg till vaccinationsstället. Där fyller man först i ett formulär på datorn och sedan ska man vänta tills någon pratar med en.
Jag var fullkomligt oförberedd när en personal smög upp bakom ryggen på mig. Jag hade en bok i öronen och hörde henne inte när hon kom.

Hon var barsk, ifrågasatte varför jag inte beställt tid. Jag sa att det ju inte längre går att ringa och då sa hon att nej, det gör det inte man ska boka via nätet. Då sa jag att det kunde jag inte just idag. (Det var väl i och för sig en sanning med modifikation, jag ville ju ha en tid på onsdag och det funkar inte riktigt så på nätet). Hon sa att jodå, de har ju dropp in men jag skulle få vänta länge. Minst en timme. Jaja, sa jag. Jag sätter mig ner och väntar. Och det gjorde jag. Jag fick en nummerlapp. Hon hade en stor rulle med könummer. Till oss som inte bokat skulle man ju kunna tro.

Det visade sig att alla fick en nummerlapp från rullen. Även de som bokat. Det blev alltså lite rörigt. Hon kom ut och skällde på oss för att vi gick i nummerordning istället för den ordning hon tänkt sig.

Någon påpekade att hon nog borde berätta för personalen som vaccinerade hur ordningen skulle vara för de tog in folk i nummerordning.
Hon svarade då att det var ju vuxet folk så de visste hur de skulle göra ändå. Det var vi som väntade som inte lydde. Jodå, hon använde faktiskt det ordet. Vi lydde inte henne och gjorde som hon tänkt. Här skulle nog en oändlig summa suckar passa…

Hur som helst så hade jag ett nummer som hämtades in samtidigt som hon plötsligt tänkt sig att jag skulle gå in. Jag hade med andra ord inte väntat speciellt länge. En kvart kanske… När jag gick så hon något märklig typ ”där ser du att det fugerade” eller något sådant. Jag log lite sockersött och gick. För det fungerade ju inte alls egentligen. Folk kom in efter sina nummerlappar och de som hade bokade tider kom in på samma sätt. Men det går rätt snabbt att vaccinera så ingen behövde vänta länge. Men det var lite ”dårhus” över hennes köordning…

Jag gick sedan runt och tittade lite i olika affärer på ditten och datten i julens anda. I Adlibris bokhandel fanns ett café som lockade.

Jag ville äta på Pinchos och de öppnar först klockan 16:00 så jag fick vänta. Men det var inte svårt att få tiden att gå.

Jag har alltid tänkt jag ska dricka en av deras drinkar. Men det brukar inte bli av. Men nu blev det en drink. Det var en med jordgubbssmak. Fluffet ovanpå är sockervadd. Den var verkligen god. De har mängder med drinkar. Smakade inte sprit alls, tror det är 5:or de har i sina drinkar. Annars brukar man ju välja 4 eller 6 centiliter. Så det är väl en bra kompromiss.

Beställde mat, tre rätter: Beets & goat cheese, Loaded fries och Steak sandwich.

Tyvärr var ingen av rätterna så där väldigt god. Jag gjorde helt enkelt ett felval. Borde hållit mig till det jag brukar äta. Man ska inte ändra ett vinnande koncept…
Vinet var i alla fall gott.

På vägen till T-banan var jag inne hos Classe och köpte lås. Sedan åkte jag hem. Innan jag klädde av mig hämtade jag nyckeln till xtraförrådet och gick dit och satte på ett lås på ett extra xtraförråd som jag fått hyra. Jag såg igår att det stod tomt och mailade och frågade om jag kunde få hyra det. Det fick jag.

På gården är vår ”istället för julgran” på plats.

Väl hemma igen har jag haft ett långt telefonsamtal med en kolonigranne som är sjuk. Allvarligt sjuk, men det verkar reda till sig. Sedan mailade jag Loopia om ett problem som jag vill att de tittar på. Sedan tog jag helg med lite playTV innan jag skulle sova.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Vad är det för fel på allt och alla

  1. Ingrid skriver:

    Jag hade bokad tid när jag var och vaccinerade mig och vi som hade det fick sätta oss . ett särskilt rum, medan droppinnarna fick sitta/stå på rad i korridoren. Jag kom i god tid, så jag var därifrån innan jag egentligen skulle vara där.
    Det där med nummerlappar verkar ju ha fungerat väldigt dåligt där du var.
    Hoppas att du får en fin tisdag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *