Mer än en sorts byk

En inte alltför innehållsrik dag. Men lite kalabalik bjöd den ändå på. Man får inte ha för höga förväntningar bara.

Hade tvättstugan klockan elva och ska jag vara ärlig så kom jag inte igång förrän då. Var vaken en längre stund under natten och behövde ta igen lite sovtid.

Det är alltid mer eller mindre skitigt i tvättstugan, men idag slog det rekord. Klockan 10:59 dök kärringen upp och då ska ni veta att hon hade tvätt i ena tvättmaskinen, i tumlaren och i torkskåpet. Maskinerna var inkletade med tvättmedel och på golvet låg stora högar med skit.
Jag blev skogstokig på henne. Hon glodde på mig som om jag var en ond alien. Jag öppnade luckan för rengöring av luddfiltret och lyckades se tillräckligt arg ut för att hon skulle borsta av det. Resten av städningen blev jag tvungen att göra själv.

Jag mailade vår förvaltare och berättade hur det sett ut. Han svarade att han varit där och sett hur det såg ut och sedan pratat med de tre tidigare som haft tvättstugan. Alla skyllde på varann. Suck!

När jag sedan kom in och tänkte ta en kort tupplur före årsstämman hörde jag starka röster. Jag kastade mig upp, trodde att jag glömt låsa och att dörren gått upp och att det var folk i trappuppgången som pratade med höga röster. Det var det inte. Grannarna ovanpå måste ha skaffat en ny TV eller liknade och har den på en ljudnivå som inte är av denna världen. De har bott där i över 20 år och det här är något nytt. Annars är det så att de ofta gör ljud som stör. De är båda gravt hörselskadade och saknar förmågan att förstå att de som är hörande kan bli störda. Dubbelsuck!

I kväll var det årsstämma i bostadsrättsföreningen och jag funderade på vad som skulle hända där. Det är ofta ganska kaosartade möten. Stryk ganska förresten. Det brukar vara kaos. Men ikväll var det inte så många som kommit och inga motioner skulle behandlas. Det enda som hände var att det blev lite kalabalik runt vilka som skulle väljas in i fritidskommittén. Valberedningen hade föreslagit en person som de andra i fritidskommittten inte ville ha ”för hon var otrevlig”. Jag har ingen aning om ifall hon är otrevlig eller inte. Men att avhandla en icke närvarande person på ett möte är icke lämpligt. Valberedningen gick ut för att konferera och kom sedan in och sa att de nu föreslog att man skulle minska med en person och att man då inte kunde föreslå den här personen. Trippelsuck!

Mötet tog inte lång tid alls, någon timme kanske, och jag var hemma tidigt. Grannens ljud var, just det, ljudligt och jag blev tvungen att dra på högt ljud hos mig för att dränka det som störde. Förstår inte varför de dragit igång detta ljudinferno nu. Efter alla år. De måste väl haft TV förut? Eller… Kvadrupelsuck!

Nu hoppas jag på lite lugn och ro och slippa utbrista i en kvintupelsuck. Men det har vi ju  inte sett än…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mer än en sorts byk

  1. Znogge skriver:

    Halleluja, det verkar som om jag kan kommentera hos dig igen!

    Ett antal suckar var verkligen befogat! Jag hade blivit nipprig av att behöva städa upp efter andra varje gång. Jag menar hur svårt kan det vara? Är folk inte läskunniga eller har någon aning om vad hyfs och sunt förnuft innebär! Så irriterande med grannar som har teven så högt. Hör man så dåligt finns det andra hjälpmedel att tillgå. Det är verkligen tur att du ska flytta även om det dröjer ett tag till. Du har i alla fall något att se fram emot.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *