Gråskala – Roadtrip dag 1

Det blev en riktigt jobbig natt. Inte för att jag gått upp tidigt och sedan haft en dag på skolan före jobbet, men för att det var många patienter och tungt och jobbigt i största allmänhet. Precis så som det kan vara ibland.

Jag hade hur mycket som helst att göra med mina patienter, saker jag inte kan berätta om här, och var det något jag inte hade tid med så var det en patient som skulle vara där ganska kort tid och sedan skickas till avdelningen. Men vad gör man… Suck!

Det funkade inte för avdelningen att hämta sin patient när det var dags och inte för mig att rapportera per telefon. När dagpersonalen kom låg patienten kvar och vissa uttryckte missnöje med att patienten var kvar. Men vad skulle jag göra åt det. Det gick ingen nöd på hen och det som är livsviktigt måste gå först. Till slut sa jag att de skulle låta bli att bry sig och att jag skulle ta med mig min patienten när jag lämnat över till dagpersonalen.

Sagt och gjort, jag tog patienten med mig och gick upp på avdelningen. Hade faktiskt turen att få med mig en personal som gick som resurs. Vet egentligen inte vad det innebär i sammanhanget, men hon följde med och vi drog sängen ihop.
Avdelningspersonalen blir alltid glad när man kommer med patienter, de har inte resurser för att hämta egentligen. Det är alldeles för slimmat på personalsidan.
När jag stämplade ut var det bara 10 minuter övertid och alla var nöjda. Inte minst jag som slapp gnället över att jag inte ”fått iväg” patienten. Dagpersonalen har inte heller tid att ta hand om patienter som ”ligger och skräpar” på postop.

Tog vägen förbi stugan, skulle hämta ett par saker, och åkte sedan hem och gick och la mig. Hade tänkt sova 1½ timme, men jag hörde inte timern och det blev 2 timmar och 17 minuter. Inte mycket till sömn, men jag ville komma iväg.

Plockade ihop, drack lite kaffe och klädde mig snabbt. Hämtade bilen och körde in på gården. Packade in och gav mig av. Det var alldeles grått ute, till och med luften kändes grå.

Hade tänkt köpa två cheeseburgare på McD men det var en enorm kö så jag fortsatte till Sillekrog innan jag stannade. Där köpte jag dricka och en lång, smal korv som jag inte minns namnet på.

Pratade i telefon med L..a, Fia och F. På vägen utefter E4:an fick jag en vacker solnedgång på min vänstra sida, men huvudsakligen var det grått och sedan mer eller mindre svart.

Kom fram till L..a ganska exakt beräknad tid. Fick lite kaffe och mandelkubb till att börja med. Efter att jag burit in min packning.

På kvällen drack vi Prosecco och åt räkor med vitlöksbröd. När vi ätit klart gick vi in och satte oss i vardagsrummet och L..a eldade så det blev riktigt varmt. Jag skulle sova där och är, som ni vet, extremt frusen.

Det blev inte så sent, jag var supertrött och L..a var också ganska trött. Jag somnade snabbt.

Det här inlägget postades i Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop. Bokmärk permalänken.

3 svar på Gråskala – Roadtrip dag 1

 1. znogge skriver:

  Vilken intensiv arbetsnatt det blev men du löste det.
  Kan dock förstå att du var trött på kvällen och att det inte blev så sent.

  Önskar en god lördagskväll nu!
  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en riktigt jobbig natt och inte fick du mycket sömn för återhämtning.
  Så bra att du fick det varmt till natten.
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *