Sprider guld på sky – Roadtrip dag 8

Hade fri sovning, men egentligen hade jag nog lite bråttom. Åt frukost med Fia, U kom inte ner förrän vi var klara.

Packade ihop mina saker och sedan gav vi oss av på några ärenden. Jag hade flera kassar med pantburkar och flaskor som jag ville panta på Norremarks återvinning. Den tar alla mina flaskor, även lite udda pantflaskor. I affärerna i Stockholm spottar apparaten ut juiceflaskor, vinflaskor i plast och annat liknande. Jag blir både arg och frustrerad när jag inte får allt pantat. Men det fick jag nu i alla fall och summan 58 kronor swishade till mitt bankkonto.

Sedan åkte vi till Stora Coop. Jag skulle förstås inget ha men kom ut med bröd, skinka, senap och choklad. När vi gjort våra inköp fikade vi i deras cafeteria och sedan åkte vi så jag fick tanka. Därefter skjutsade jag hem Fia och hämtade mina saker. Jag började bli stressad eftersom jag insåg att det skulle hinna bli mörkt innan jag skulle vara framme.

Till att börja med var det lugnt och inte så mycket trafik. Det är drygt 20 mil mellan Växjö och där F bor så det skulle ta sin tid. Många 70-sträckor och 80 var mestadels toppfarten. Några 100 och 110 sträckor också förstås.

Mitt i det grå öppnade himlen upp sig och det blev som en kant av guld. ”There is a crack in everything that’s how the light gets in”.

Jodå, det blev mörkt och gps:en skojade med mig och drog runt mig på vägar runt hela samhället. Inte gick det att läsa skyltarna heller. Många var översnöade och de övriga var det för mörkt att läsa. Men till sist kom jag fram.

När jag burit in mina saker åt vi skinkmackor. Men det dröjde innan jag fick kaffe… Jag gosade med mina kattpojkar och med Snufflan också förstås.

F eldade i spisen så vi fick varmt och skönt.

Efter mackorna var jag inte hungrig och vi bestämde oss för att inte äta någon middag. Ett misstag skulle jag vilja påstå för nu är jag hungrig. F åt chips till ölen vi drack. Men jag tycker inte om sourcream-chips. Får väl äta desto mer imorgon…

Vi tittade på På spåret och sedan film. Jag fick välja film och ville se Jumpin’ Jack Flash. Den är en av mina favoritfilmer.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2023, Film, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sprider guld på sky – Roadtrip dag 8

  1. Ingrid skriver:

    Jag såg också På Spåret och sen skulle jag se Hudson och Rex, men upptäckte att jag sett avsnittet förut, så jag drog mig tillbaka till sovrummet. Satt vid datorn en stund och sen gick jag till sängs.
    Hoppas att du får en fin helg!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *