Fem en fredag v. 50: Sen

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

  1. Har du någonsin missat något inbokat?
  2. Vad är vanligtvis anledningen till att du är sen?
  3. Vad har du nyligen blivit klar med innan utsatt tid?
  4. Vad har du för strategi för att inte vara stressad?
  5. Vad väntar du på?

 

  1. Om jag svarat nej på den frågan hade det antingen varit en lögn eller ett symptom på tvångssyndrom. När man är nästan 70 år skulle det inte vara normalt att aldrig ha missat något.
  2. Sviktande funktion i infrastrukturen. Eller att någon annan, utan samma känsla för att komma i tid, är inblandad. Min exman kunde inte passa tider och gjorde så att vi alltid kom minst en timme försent till allt. Vi missade bokade bord, missade första akten på teatern, missade allt… Han hade helt enkelt något slags kognitiv svikt för han förstod verkligen inte att man inte får ett fungerande liv när man beter sig så.
  3. Jag lever alltid ”on the edge” så jag blir  i stort sett aldrig klar i förväg.
  4. Jag kopplar av mellan de stressiga perioderna och ”nollställer”.
  5. Inget. Jag väntar inte. Jag ser fram mot. Bachs Juloratorium imorgon, London om en vecka, ett nytt hemmahemma om 1½ år. Bara för att nämna några av alla de saker jag ser fram mot.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fem en fredag v. 50: Sen

  1. Boklysten skriver:

    Känner igen det där med att leva ”on the edge”! Grattis till det du väntar på – verkar bara vara bra och roliga saker.

  2. Kina skriver:

    Då har jag ett tvångssyndrom, för jag kan inte komma på att jag missat något inbokat. Annat kan jag ha missat, men inte när jag bokat något. Då är det ju inlagt i min kalender!
    Visst finns det mycket att se fram emot, men jag njuter av den dag som är. Ha det gott!

    • Kraka skriver:

      Jag menade inte att folk som inte missar saker har tvångssyndrom. Men jag tror inte att man aldrig missar något. Sedan beror det väl på vad man menar med bokat. Tror jag försovit mig tre gånger under mina 49 år jag jobbat i vården. Det har hänt att jag kommit någon minut försent efter en fikarast på utbildningsdagar eftersom kön till toa var lång, eller att jag fått ett telefonsamtal. I skolan, när jag var ute och lekte, hände det väl (troligen) att även jag kom efter att dörren stängts. Jag anser faktiskt att de flesta av oss inte kan ha koll på varenda sak man gjort under alla år. Dessutom är väl inte allt ”bokat” inlagt i kalendern? Inte i min i alla fall. Som att ”nu tar vi 5 minuters bensträckare”. Man kommer helt enkelt inte ihåg allt från alla år. Gör man det har man ett exceptionellt minne. Tydligen har du ett sådant minne medan jag utgår att jag missat mängder med saker, speciellt när jag var barn. Vi är olika och det kan jag leva med. Däremot passar jag tider, det är en fråga om respekt.

  3. Znogge skriver:

    Vi brukar faktiskt komma i tid. Gör vi inte det så beror det på faktorer som vi inte rår över. Vid ett tillfälle minns jag att vi glömde ett barnkalas men vi hann hem igen och sonen kom dit, dock lite försenat.
    Ett nytt hemmahemma att se fram emot är verkligen inte fel alls och jag förstår att du längtar.

    Tack för det fina julkortet!

    Önskar en god fredagskväll nu!

    Kram

    • Kraka skriver:

      Varsågod! Det kom fram fort, var väl i förrgår jag skickade dem.
      Jag satsar också på att komma i tid. Men frågan var ju om man missat något någonsin och jag är inte kapabel att komma ihåg en tidsrymd som innefattar ett ”någonsin”. Egentligen är jag övertygad om att jag missat en väldig massa saker under mina dryga 68 år i livet. Jag tycker ju att ”bokat” innefattar alla överenskommelser, alla löften att höra av mig, alla schemalagda saker osv.

      Ha en fin kväll! Gissar att du och Husse, precis som jag, ska se På spåret.
      Kram

  4. Pingback: Fem en fredag v. 51: God jul 2023 - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *