Fredagspyssel och näsdukar

Somnade tidigt på torsdagskvällen, hade lagt mig mer eller mindre direkt jag kom hem. Första gången jag vaknade var klockan strax före midnatt, men jag somnade om direkt jag sett vad klockan var. Samma sak hände vid tretiden. Men vid femtiden gick jag faktiskt upp, var sugen på kaffe.

Satt i köket en stund och lyssnade på ljudbok, Till minne av en mördare av Johannes Selåker & Pascal Engman. Behövde snyta mig en del, men mindre än igår. Däremot orkade jag inte sitta upp så länge som jag trott och hoppats.

Satte mig i schäslongen med benen högt och lutad mot en kudde. Veckans Fem en fredag dök upp. Började fundera lite på frågorna. Lyssnade klart på boken och la mig sedan ner en stund.

Vid 10-tiden insåg jag att det var dags att ta tag i dagen och göra lite nyttigheter. Gjorde en grovplanering för dagen. Den skulle innehålla:

  • Pluggande
  • Inköp av något gott att äta under På spåret
  • Städa i köket

När jag pluggat lagom länge, håller på med ett PM som ska in i januari, klädde jag mig och åkte på shopping. I stort sett de vanliga grejorna. Idag fick det bli lite rostbiff och potatissallad att ha till kvällen.

Det var långt till kvällen och jag var hungrig. Fick bli en kaffe och en ostfralla.

Åkte hem och pluggade lite till. Vilade och pluggade igen. La mig ner en stund för en tupplur, jag var ju trots allt lite sjuk. Men jag hann bara lägga mig så satte jag mig upp och började se playTV istället. Troligen en klok handling så sover jag nog bättre inatt.

Dukade fram potatissallad, Dallassallad och rostbiff. Vin hade jag redan framme i mitt glas. Det var dags för På spåret.

Efteråt tittade jag klart på en dokumentärserie och sedan var det sovdags. Men innan jag släckte lampan drack jag en sista skvätt kaffe.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2023, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fredagspyssel och näsdukar

  1. Znogge skriver:

    Helt kurant är du uppenbarligen inge så då måste det varit skönt med en lite lugnare dag i alla fall.
    Vi såg också ”På spåret” för det hör liksom till och därefter såg vi Johan Glans som jag tycker är bra.

    Hoppas du är piggare i dag.

    Kram och god lördag!

    • Kraka skriver:

      Tack, idag är jag nog nästan helt återställd. Har inte snutit mig en enda gång idag. Lugna dagar är alltid skönt, men jag har insett att jag behöver aktivera mig mer. För mycket stillasittande med böckerna helt enkelt.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *