Så sjukt

Började måndagen i lugn och ro, behövde det efter natten med magsmärtor. Klockan var ganska mycket innan jag gick ut för att ta tag i trädgården. Men då gick det inte lång stund innan jag blev helt matt i kroppen och var tvungen att gå in. Sedan kom huvudvärken. Inte vilken huvudvärk som helst heller. Jag blev enormt påverkad av den och kunde inte hålla normala tankar i huvudet.

Egentligen skulle jag både ha ett seminarium på zoom och senare ett styrelsemöte, även det på zoom. Lyckades samla ihop mig och mycket kort skicka meddelanden om att jag blivit akut sjuk.

Det tog flera timmar innan jag kunde formulera fullständiga meningar och jag trodde ett tag att jag fått en stroke. Efter värktabletter blev det bättre, men egentligen var det inte förrän när jag vaknade vid fyratiden på morgonen som jag kände mig återställd.
Trolig orsak kan, kanske, vara en kombination av stress, överansträngning och vätskebrist. Det är så mycket som händer just nu i min privata sfär som ger både stress och överansträngning.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

10 svar på Så sjukt

 1. Ingrid skriver:

  Det låter ju riktigt otäcka!
  Hoppas att du får möjlighet att vila ut i dag.
  Huvudvärk har jag aldrig, så skulle jag få det blev jag säkert väldigt orolig och precis som du misstänka att jag fått en stroke.
  Krya på dig!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det var en mycket obehaglig företeelse. Kunde ju inte prata ordentligt. Sådan här huvudvärk har jag bara haft ett fåtal gånger i hela mitt liv.
   Har egentligen inte gjort så ansträngande saker de senaste dagarna och ska så inte göra ikväll heller. Men det finns ju så mycket annat som stressar.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

 2. Usch en sån rysare!!! Hoppas du slipper fler!

  • Kraka skriver:

   Det var mycket obehagligt. Jag har haft två tidigare. stressutlösta, migränanfall (för det tror man ju att det är även om jag inte brukar ha migrän), ett runt sekelskiftet och ett i mitten av 2010-talet. Båda dessa har betett sig helt olika och inte alls som det här. Men det har, liksom den här gången, rört sig om akuta stressituationer och inte något stressande i största allmänhet. Både det första och det här har gett strokeliknande symptom medan det mittersta var mer av vanlig karaktär.

 3. Znogge skriver:

  Usch så obehagligt med en sådan gräslig huvudvärk. I och med att talet blev påverkat hade jag nog valt att kolla upp det. Skönt att det känns bättre nu och att du får möjlighet till att vila.
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det skulle jag också gjort om det inte vore så krångligt att få en läkarkontakt. Orkade inte åka till akuten och sitta i många timmar. Att få en tid hos ”min” doktor är heller inget man får så där lätt direkt.

   Kram

 4. Annika skriver:

  Vidrigt, hemskt!! USCH vad rädd jag skulle ha blivit.
  Må det aldrig komma tillbaka.

  • Kraka skriver:

   Jo, jag blev rädd. Men jag hade inga av de strokesymptom som man brukar kolla. Var ”bara” stressad av något som hänt och denna huvudvärk. Det som var atypiskt var att jag inte kunde forma ord. När jag försökte säga något så kom det obegripligheter ur munnen. Vet att stress kan ge en massa konstiga symptom så jag har bestämt mig för att anse att dte var det.

 5. Anna i Portugal skriver:

  Usch vad obehagligt! Hoppas du slipper mer av det, och att stressen släpper!

  • Kraka skriver:

   Just den akuta stressituationen är ju över. Men sedan är det ju allt annat som händer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *