Ledig söndag med jobbarkompisar

Det var söndag och jag var ledig. Skulle ut och äta med kamrater från postop på eftermiddagen, men innan dess behövde jag åka hemhem och hämta lämpliga kläder.

Efter frukost tog jag T-banan och bytte om till min gröna med tigrarna. Det var varmt så jag skippade ytterkläder och tog bara en tröja över klänningen.

Åkte in till söder och började med att fika på Pressbyrån vid Mariatorget. Kände att jag var för hungrig för att vänta tills vi skulle äta.

En El diablo, grovstark senap, lite ketchup och rostad lök. En kaffe till den.

Gick sedan ut på Mariatorget och beundrade de vackra tulpanerna. Därefter gick jag Hornsgatan och var inne i en mängd affärer och kollade på saker. Det enda jag köpte var bröd och pålägg på Coop. Att ha till frukost på måndagen.

Jag gick förbi restaurangen för att veta exakt var den ligger och gick sedan ner till Black and brown inn.

Ett glas rött och lite jordnötter.

Precis i lagom tid gick jag upp till restaurangen. Hade bestämt vad jag skulle äta och blev besviken när det visade sig att stora sällskap var tvungna att beställa deras avsmakningsmeny.

Det dukades fram olika röror och vi fick ta för oss. Jodå, det var gott. Men att äta dessa röror är inget för mig. I min mattradition är de ett tillbehör till maten. Blir lite som att äta sig mätt på majonäs.

Vi drack i alla fall ett gott, rött vin, ett libanesiskt. Men lite i dyraste laget. 690 kronor flaskan.

När vi gick därifrån var jag inte bara mätt, jag var övermätt och magen protesterade mot alla dessa feta rörelser. Kände mig som om jag var gravid med minst två kattungar. I magsäcken dessutom.

När jag kom hem till stugan orkade jag inte sitta upp med den sprängvärkande magen utan la mig på sängen och lyssnade på ljudbok. Somnade så småningom och när jag vaknade till vid 4-tiden hade jag fortfarande ont i magen. Tack och lov gick det över tills jag skulle gå upp på morgonen.

Jag tänker aldrig äta sådan där mat igen. Om jag inte får beställa vad jag vill från deras meny tänker jag inte beställa alls. Det kan inte vara meningen att man ska betala nästan 900 kronor och sedan få sådana hemska magsmärtor. Det hade varit bättre o jag bara druckit de två glasen vin. Jag som var så nöjd när vi åt på deras restaurang på Regeringsgatan. Fast då var vi färre och fick beställa det vi ville ha.

Bortsett från maten så var det trevligt. Borde gå ut mer med vänner och kamrater.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ledig söndag med jobbarkompisar

 1. Ingrid skriver:

  Så synd att maten inte var till belåtenhet och att du till och med fick ont i magen av den.
  Visst är det annars trevligt att få gå ut och äta med vänner och bekanta. Sällskapet vid bordet gör ofta att maten smakar extra bra.
  Ha en fin måndagskväll!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Magvärken hade i alla fall gått över till morgonen. Men jag hade föredragit att få välja något från menyn istället för dessa feta röror.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Så märkligt att större sällskap inte får beställa vad de vill. Det hade absolut inte passat mig kan jag säga men nu blev det som det blev. Feta röror är absolut inte min grej heller och så tråkigt att du fick ont i magen. Minns hur ont i magen jag fick av den fettdrypande hamburgaren på vårt hotell i Stockholm. Sedan dess har jag faktiskt inte ätit burgare för jag tappade smaken lite. Nåja, det ska väl rätta till sig. Visst är det trevligt att gå ut med kollegor eller vänner så det borde man göra oftare.

  Önskar en god måndagskväll nu!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, jag blev både besviken och förvånad. Men det är väl för att det är enklare för dem att alla äter samma. En massa klickar av olika röror är helt klart ingen favoritmat för mig och jag tänker höja mig med att dricka vin om jag hamnar i situationen igen. Jag hade så gärna velat äta de där stekta räkorna i vitlök som jag åt när vi var på deras restaurang i city. Men då var vi nog bara fyra eller fem personer.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *