Ännu ett hack i planeringen

Trots att jag egentligen inte jobbar i december, ett beslut jag tog 2021, gjorde jag månadens andra undantag. Jag fick frågan och tackade ja helt enkelt.

Måndagen var vikt för tvätt. Som vanligt behövde jag städa innan jag kunde börja. Funderade lite kring att jag borde bli grisbonde. Har mångårig praktik och erfarenhet från att städa svinstior. 😀

Tvättade fyra maskiner, det var vad som hanns med på den bokade tiden. Torktumlaren krånglade och blev plötsligt inte varm när jag skulle torka andra omgången tvätt. Men när till sist fick jag den att fungera och fick tvätten torr. Var nog inte ute ur tvättstugan mer än fem minuter innan min tid var slut. Men då hade jag hunnit städa också. Förstås.

Åt lite och gick och la mig . Lyckades sova i över två timmar. Sedan fixade jag min matlåda och klädde mig. Tog bilen till jobbet, vågade inte chansa på kollektivtrafiken.

Postop var fullt av granar och elljusstakar. Man hade gått all in med julpyntet. Lite småtrevligt så där…

Det blev en helt okej natt. Varken lugn eller jobbig. Bara precis lagom. Men det var väldigt fullbelagt.

Undersköterskan jag jobbade med var snäll och gick och köpte en chokladboll åt mig. Sedan swishade jag till honom. Man måste ha ett speciellt kort för att köpa saker i automaten och det har inte jag. Tror man måste ha en ”fast anställning” för att få ha ett sådant. Vet inte riktigt.

På morgonen åkte jag först till Stora Coop vid Ågestakorsningen och gjorde inköp. Två kassar blev det. Dels hade jag mina 5% eftersom det var tisdag, dels en extra 50-lapp som rabatt för att jag tidigare köpt för en viss summa. Kommer inte ihåg om man skulle köpa vid ett tillfälle eller i december generellt. Inte heller hur mycket man skulle köpt för. Men jag tjänade ihop till min 50-lapp när jag köpte till julfesten. Tror jag har 50 kronor till att använda efter nyår. Jag handlar i stort sett bara på Stora Coop. Alltid. Jag är uppvuxen med det, har arbetat inom kooperationen och varit förtroendevald. Ett arv från mina arbetarklassrötter.

När jag gjort mina inköp åkte jag till stugan och kollade läget. Plockade med mig en sak jag behövde och skulle sedan åka till Farsta för att byta pengar. Men det hände en sak som gjorde mig upprörd och jag åkte hem. Upptäckte inte förrän jag var på Essingeleden att jag glömt att jag skulle till Forex. Mest troligt orsakat av att jag var trött.

Fikade lite när jag kom hem och gick sedan och la mig. Somnade och sov drygt fyra timmar. Ska ju sova inatt också så det var lagom. Fick en förfrågan om att jobba inatt på IVA, men jag tackade nej. Jag har helt enkelt inte tid. Nu ska jag inte jobba mer i år!

När jag gått upp var det sen eftermiddag. Drack kaffe och lyssnade klart på Den sista utgrävningen av Elly Griffiths.

Pluggade en timme och blev sedan hungrig, var ju ett tag sedan jag åt. Åt middag och fortsatte sedan läsa.

Avslutade kvällen med att konversera med Petter på whatsapp. hade planerat in en halvtimme mer studier, men jag bestämde mig för att spara dem tills imorgon. Däremot sköt jag inte upp mi balja kaffe. Den r obligatorisk före sovande.

 

Ko-worker i vården

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2023, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ännu ett hack i planeringen

  1. znogge skriver:

    Det är alltid full rulle hos dig, antingen med studier eller pluggande. Juste att ställa upp och ta en extra natt men det är kanske också en fördel att göra det lite då och då.
    Själv sommarjobbade jag på Konsum i många år och då var det en bra affär. Nu är den lite mindre och ICA har tagit över här. Prismässigt blir det helt enkelt för dyrt att handla där tyvärr.

    God natt och sov gott!

    • Kraka skriver:

      Ja, just nu är det mycket innan jag reser. Mitt plan till London går klockan 7 på fredag. Tidigt, men då får jag ju i stort sett hela fredagen där.
      Att handla i mindre affärer är alldeles för dyrt. Jag handlar ju i Stora Coop och där är priserna okej.
      Jag har varit ute på två dyra långresor och dessutom jobbat minimalt under hösten så jag behövde helt enkelt jobba lite. Nu får jag i alla fall lön för två nätter i slutet av januari. Med timlön får man vänta länge på lönen som kommer månaden efter.
      Tack och sov gott du också!
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Så bra att du kunde ställa upp och jobba trots din arbetsfria månad och skönt att det blev en ok natt.
    Tack så mycket för det fina kortet. Det var jätterart av dig att tänka på mig!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *