Dags att börja nedräkningen

Hade svårt att somna igår kväll. Det fanns flera orsaker till det. Jag var inte speciellt trött, jag funderade över allt som behöver fixas i kommande vecka och jag hade börjat lyssna på en ljudbok som artade sig bra och var spännande. Jag brukar somna ifrån böcker, man nu behövde jag sätta om sömntimern gång på gång. Till sist somnade jag i alla fall och fick ihop runt sju timmar.

Gick upp och drack kaffe och åt en macka med sista skivan julskinka. Hinner köpa en förpackning till innan veckan är slut. Eller två.

Det blev en lång morgon. Eller det blev det väl egentligen inte, den bara började sent. Hur som helst var klockan redan halv ett när jag satte mig med mina studier. Alltså redan eftermiddag…

Precis när jag funderade på att trots allt gå ut en stund kastade jag ett öga mot fönstret. Det började redan bli mörkt. Var det möjligt? Klockan var ju bara halv tre. Kollade på nätet och jodå, dagen var redan över. I alla fall dagsljuset.

14:47
söndag 17 december 2023 (CET)
Solnedgång i Stockholm

Efter två knäckemackor och en balja kaffe var det bara att fortsätta läsa. Promenera i mörker var inget alternativ…

När jag kände att jag läst tillräckligt gjorde jag en kombinerad lunchmiddag. Prinskorv, rödkål och honungssenap.

Resten av eftermiddagen och kvällen lyssnade jag på ljudbok, såg ett par avsnitt Halv åtta hos mig och Tomten är far till alla barnen. Den filmen är ett julmåste för mig. Jag har ett gäng filmer jag ”måste” se.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2023, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dags att börja nedräkningen

  1. Ingrid skriver:

    Det är skönt att veta att det snart är slut på den här kräftgången. Den 22 december vänder det och sen stundar ljusare tider.
    Tomten är far till alla barn gillar jag också och jag ska nog leta fram den endera dan.
    Glad måndag!
    Kram, Ingrid

  2. znogge skriver:

    Det blir verkligen mörkt tidigt nu så det är skönt att det vänder snart. Sedan tar det i och för sig lite tid innan man märker någon skillnad men vetskapen finns är.
    ”Tomten är far till alla barnen” är bra men dock inte min favorit.

    Önskar en god kväll!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *