Tredje mellandagen – Tredje resan till London dag 8

Det blev en långlång morgon för rörmokaren skulle komma mellan 11 och 15 och titta på varmvattensberedaren som slutade fungera för ett par dagar sedan. Man måste värma vatten i vattenkokaren och sedan tvätta sig. På gammaldags sätt.
Eftersom Petter ville tvätta håret innan vi skulle gå ut rekommenderade jag honom att till att börja med koka upp 10 kannor vatten, men sa att det kunde behövas 20 kanske.
När han nästan fått i 10 kannor kom en av hans grannar och hällde ut allt vatten. Men hon bad senare om ursäkt och återställde vattenmängden. Det har sina sidor att dela badrum med många. De är femton stycken som bor här och delar på badrum, toaletter och kök. Men just nu, under jul- och nyårshelgen är många bortresta.

När Petter var klar med sitt hårtvättande, så mycket till bad blev det ju inte, klädde jag mig i klänning. Vi skulle åka till den klubb där Petter är med. Det är inte en herrklubb, inte numera i alla fall, kvinnor kan också bli medlemmar. Men det är en massa krav för att få bli medlem. Här kan nog det hos Tidögänget så populära ordet vandel passa bra.

Tanken var att vi skulel ta bussen dit, men efter två fullsatta bussar som vi lät passera bestämde vi oss för tunnelbanan. Det blev lite trixit med flera byten, men i alla fall jag hittade en sittplats på alla tågen.

Vi kom fram till ROSL, Royal Over Seas League, och Petter fick visa medlemskort och sedan registrera oss båda med namn. Jag registrerades som hans gäst.

Vi hade redan från början bestämt att inte äta i matsalen utan i baren. Min ekonomi börjar svaja betänkligt efter alla utemiddagar och pubbesök. Men pubmenyn var inte alls dålig så det var inget problem.

Vi fick ett bord i ett hörn och där satt vi bra. Först beställde vi varsitt glas rött och tittade på menyn. Jag hade väl egentligen redan bestämt mig, hade tittat på nätet. Men en second look skadar ju aldrig.

Club sandwich för mig. Det är en favorit och jag kan inte räkna hur många olika varianter jag ätit genom åren. Den här var det avokado i, det tror jag inte jag fått tidigare. I alla fall inte vad jag minns.

Vi hann med flera glas vin innan det var dags för mig att dricka kaffe. Klockan var mycket och jag kände mig redan lite trött. Hade inte sovit så bra förra natten och inte fått ihop så många sömntimmar.

En cappuccino och en sådan där typiskt engelsk liten kaka. En perfekt avslutning på en god måltid.

Innan vi lämnade byggnaden visade Petter mig runt. Ett fantastiskt vackert hus med mötesrum, rum för att umgås och en fin trädgård att vistas i på sommaren.

Resedebaklet upprepades och efter två fullsatta bussar gick vi till tunnelbanan och åkte via Victoria. Men därifrån kunde vi ta en buss, den har sin ändstation där och kan därför inte vara fullsatt.

Väl hemma gick jag och la mig meddetsamma. Somnade snabbt. Petter tittade på något på sin dator länge.Hur länge vet jag dock inte för då sov jag redan.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2023, Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *