Nyårsdagen blev en vardag för mig

Jag började dagen med fri sovning, både bara för att och för att det blev sent (elelr tidigt) inatt. Somnade vid tjugo över två så egentligen blev det väl inte jättesent.

Drack kaffe och planerade dagen innan jag satte igång med dagens pluggande. Jag har två tentor och två stora inskickningsuppgifter, cirka 7 sidor vardera plus litteraturhänvisnigar, och med tanke på hur lite jag pluggat under min Londonresa så måste jag sätta fart nu. Struktur är ledordet för 2024. Några nyårslöften bryr jag mig däremot inte om.

Jag var lite sen i starten, men sedan rullade dagen på. Pluggade och pausade sedan för att promenera. Inte direkt ett nöje med tanke på att det är glashalt ute. Dessutom kom det snö och la sig ovanpå och blev riktigt farligt och förrädiskt.

För att inte slösa tid bestämde jag mig för en kombo. Jag satte på mig lurarna och lyssnade på föreläsningar medan jag promenerade till T-banan, åkte till Solna, bytte till Tvärbanan, steg av vid Karlsbodavägen och promenerade till Stora Coop i Bromma Blocks.
På Stora Coop shoppade jag frukt, grönsaker, juice, bröd, pålägg och några andra nödvändigheter. Sedan samma väg tillbaka. Det gäller att inte köpa för mycket när man ska bära varorna. Behövde två kassar för att fördela tyngden.

När jag kom hem packade jag in det jag köpt, gjorde kaffe och ett par mackor. L..a ringde och vi pratade en god stund. Sedan fixade jag lite ”privatadministration” och pluggade sedan en stund igen.

Pausade med lite playTV, en kopp kaffe och några praktiska göromål. Sedan ännu en timme innan jag tog tag i att fixa till håret. Klockan blev mycket och det var dags att sova. Det nya året var på gång och första dagen avklarad.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nyårsdagen blev en vardag för mig

  1. znogge skriver:

    Ja, det blev verkligen en vardag men lika bra att komma in i rutinerna igen.
    Struktur är A och O men jag avger inte heller några nyårslöften utan reflekterar hellre under resans gång.

    Kram och sov gott!

  2. Ingrid skriver:

    Det är ganska skönt när storhelgerna är över och tillvaron återgår till vardagen igen. Nu är det bara Trettonhelgen som ska klaras av och då hoppas jag få träffa äldsta sonen som suttit i karantän under jul- och nyårshelgen.
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Ja, det är skönt när allt blir ”som vanligt”. Lite som att det är skönt att komma hem när man varit bortrest.
      Trettonhelgen är egentligen en spännande helg, men den firas inte så mycket här hos oss.
      Kram

  3. Hannas krypin skriver:

    Vilken effektiv dag. Du verkar ha bra teknik för dina studier. Jag tycker det är så svårt att komma igång och det är så mycket annat som lockar hela tiden. Ibland kan det till och med vara mer lockande att städa än att plugga.

    • Kraka skriver:

      Det är mycket som lockar och annat som tar tid. Skulle behöva plugga så mycket mer. Men nu ska jag unna mig en stunds vila innan jag ska sova. Har jobbat eftermiddag/kväll och har ytterligare ett sådant pass imorgon.
      Städa skulle jag också behöva, men plugga är faktiskt mer lockande. Filosofi är spännande. Men svårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *