EFIT – Ett Foto I Timmen – 5 januari

Årets första EFIT är en ledig dag mellan årets två första arbetssjok à tre kvällspass vardera. Det är trettondagsafton, årets första julafton, och värt att fira lite även om det för mig ändå är en vanlig vardag eftersom jag behöver hinna med en hel del av de saker som präglar min vardag.

Klockan 04-05: Hade bespetsat mig på fri sovning och kände mig rätt missnöjd när jag vaknade vid fyratiden. Som ni ser hade jag bara sovit drygt 3½ timme och borde ju verkligen inte vara utsövd. Jag gjorde tappra försök en hel timme för att somna om, dock helt utan resultat.

Klockan 05-06: Gick upp vid 5-tiden och gjorde kaffe och två rostade med pepparsalami. Satte mig sedan med benen högt i min schäslong.

Klockan 06-07: Eftersom jag inte var trött, men insåg att jag behövde i alla fall ett par timmar mer sömn la jag mig ner och lyssnade klart på boken. Hoppades på att somna.

Klockan 07-08: Drog upp mitt tjocka täcke och släckte lampan. Nu var det dags att sova en stund.

Klockan 08-11. Somnade äntligen och sov mellan 7:34 och 10:25. Det är ett minst sagt märkligt sömnmönster med så mycket REM-sömn som 46%. Gissar att jag drömt och bearbetat en hel del från jobbet. Det är alldeles för lite djupsömn och den totala sömnen är för kort. Jag loggade varenda natt 2023 och det här är ett ovanligt sömnmönster för mig.

Klockan 11-12: Efter ännu ett morgonkaffe med två mackor med salami startar jag upp min laptop för att dels kolla några bloggar jag följer, skriva Fem en fredag och ta tag i mina studier. Jag hann också tacka nej till frågan/erbjudandet att jobba heldag imorgon. Behövde bara ett par minuters betänketid för att inse att det skulle jag inte orka. Klockan 7-21:30 är länge på en IVA-avdelning och dessutom är det stressande att inte veta om pendeltåget ens går på morgonen. Stockholm har en urusel infrastruktur och det är en av mina största stressorer. När jag varit på konsultuppdrag ute i landet har det aldrig hänt att jag legat vaken och funderat på om jag ska kunna ta mig till jobbet. Jag har bil, men jag måste kunna få välja bort att köra bil när det passar mig. Oavsett anledning. Just nu är det främst av ekonomiska skäl.

Klockan 12-13: Pluggade metafysik inför tenta och redovisning nästa vecka.

Klockan 13-14: Fortsatte plugga en timme till, men tog en fika paus också.

Klockan 14-15: Gick över gården på väg mot T-banan. Behövde ut lite denna min enda lediga dag.

Klockan 15-16: Tog en promenad runt Mobilgatan. Det var folk på taket och man höll på att arbeta. Jag tror man byggt klart på höjden nu, men när jag räknar våningarna får jag inte helt ihop det.

Klockan 16-17: Gick in på Krubb och unnade mig lite vin, pommes och jalapeñodip. Precis vad jag borde undvika. Men gott var det!

Klockan 17-18: På väg mot T-banan för att åka hem igen. Ett riktigt jullandskap så här på trettonhelgen.

Klockan 18-19: Det ryker väldigt och jag blir orolig att det brinner. Men det visar sig komma från en skorsten bakom.

Klockan 19-20: Det är inge värme inne, men det är det ju å andra sidan inte ute heller.

Klockan 20-21: Kaffe och några syltkakor. Mer firande än så blir det inte denna fredag.

Klockan 21-22: Blev sittande vid datorn med sammanfattningen av 2023.

Klockan 22-23: Fyllde på kaffekoppen och gjorde två korvmackor. Trots att klockan var mycket.

Klockan 23-24: Avslutade dagen med lite playTV. Det var strax sovdags inför morgondagen.

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2024, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 5 januari

  1. Micke skriver:

    Det hände en hel del där.. det tycker jag inte det gjorde hos mig. Det var ju de där -30° som gjorde man inget ville fara/göra också.

    Samt, lite tokig sömn här också där det blivit 2-4 timmar om nätterna och sen 1-3 lite senare. Gör ju att man vänder på dygnet lite 🙂

  2. Znogge skriver:

    Trevligt att följa din dag så här. Nybygget verkar fortskrida planenligt och jag förstår att du ser fram emot att byta bostad även om du får vänta ett tag till. Det kändes som ett klokt beslut att tacka nej till att arbeta en heldag.

    Önskar en fin trettondedag nu!

    Kram

  3. Ingrid skriver:

    Så roligt att följa din lediga efit-dag. Det händer alltid mycket hos dig.
    Hoppas att du har en fin lördag!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Tack!
      Beror på vad man önskar en lördagskväll. Har sprungit som en skållad råtta mellan mina patienter sedan kl 14. Men nu äter jag kvällslunch.
      Ha en fin kväll!
      Kram

  4. Anna skriver:

    Hej!
    Inne och kikar på din dag!
    // Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *