Jazzå

Fri sovning, vaknade vid fem över nio efter nästan tio timmars sömn. Skönt och välbehövligt!

Upp och gjorde två mackor och kaffe. Sedan satte jag mig i schäslongen och startade datorn. Läste nyheter och bloggar, skrev kommentarer och lyckades sedan ta mig in i inredningskatalogen. Den där sidan lämnar en hel del övrigt att önska skulle jag vilja påstå. Hur som helst kollade jag på olika alternativ och kom fram till att det är väldigt svårt att greppa. Vi är ju väldigt begränsade på grund av att vår lägenhet är så pass liten. Men till min stora glädje fanns det spegeldörrar till skjutdörrsgarderoben att välja. Det kostar extra, men det tänker jag kosta på mig/oss. Vet inte om F vill vara med och dela den kostnaden, det har vi inte pratat om än. Beror väl på hur mycket vi får för våra två lägenheter. Räcker det till hela kostnaden så blir det ju per automatik. Jag har hela tiden sagt att om man kan välja det så ska jag ha spegeldörrar. I övrigt blir det nog standardval, alltså det som ingår i lägenhetspriset. Men vi ska diskutera saken. Det är inte förrän strax efter mitten av mars som man måste gjort sina val. Det riktigt knepiga är färgvalen, de är väldigt trista. I alla fall i katalogen där det ser ut som en värld i ovädersgrått eller bajsbeige.

Gjorde en kopp kaffe och började sedan plugga. Satte alarmet så jag inte skulle behöva kolla klockan utan ändå inte missa när jag behövde börja byta om och så. Den lilla väskan var redan packad sedan igår. Carpe små handväskor som Kerstin* skulle sagt.

Gjorde en paus och lagade till lite lunch. Var superhungrig. Lyssnade på ljudbok en stund innan jag fortsatte läsa i kursboken.

Blev plötsligt så trött och tog en tjugo minuters tupplur. Sedan var det dag att byta om och gå till T-banan. Det var kallt ute, men jag tog ändå klänning. Inte den jag tänkt, valde den med katterna längst ner. Den är både längre och varmare.

Det visade sig att konserten var i Grünewaldsalen. Det stod naturligtvis på biljetten, men just det hade jag inte koll på.

Hade tänkt äta något lite före konserten, men nu hade vi inte tillgång till Konserthusets restauranger utan istället kunde man köpa kaffe och kakor eller vin och saltade mandlar. Så idag blev det ett glas mandlar till middag. Har sagt det förut, mina matvanor skulle kunna få vilken dietist som helt att få ett nervöst sammanbrott. Men just det här var inte planerat. Jag hade verkligen tänkt äta något slags mat.

Det var i stort sett fullsatt i salen. Det var den första av tre konserter i en serie med namnet Kind of Jazz. Den här gången var underrubriken Face to face.
Jan Lundgren och Lars Jansson spelade tillsammans på varsin flygel. Det visade sig också att Lars Jansson var en riktigt rolig och underhållande man. Han skojade och berättade anekdoter mellan låtarna.

Det blev mycket applåder och flera extranummer innan konserten var slut. Blev riktigt sugen på att köpa en biljett till nästa del av Kind of Jazz.

Det tog lite tid att få ut ytterkläderna, men jag hade verkligen inte bråttom. Ställde mig vid ett bord och spelade lite wordfeud medan jag väntade. Var en av de sista som hämtade ut kläderna.

Konserthuset i vinterskrud

Det var kallt ute, minus 16 grader visade det sig. Men jag gick ner till Centralstationen. Hade för avsikt att kompletteringsköpa till helgens matlådor. Visste att Coop hade öppet till 23:00. Möjligen har de öppet ännu senare, men det behövdes inte för min del just idag.

När jag kom hem var det minus 18 grader ute och plus 15 inne i köket. Skyndade mig att sätta på värmefläkten. Vet inte hur varmt det är nu, troligen bara någon grad ytterligare, men det känns helt okej. Har man varit utomhus i minus 18 känns även 16 grader varmt.

 

*Katten Kerstin blev berömd genom sitt Instagramkonto. Hon bodde hos Niklas och Jenny Strömstedt. Kerstin avled efter en kort tids sjukdom under hösten 2022.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *