Fem en fredag v. 3: Beskrivande

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är en sak du har gjort idag?
 2. Med vilka tre ord kan du beskriva kommande helg?
 3. Med vilken liknelse skulle du beskriva ditt mående?
 4. Med vilket ordspråk skulle du beskriva den här veckan?
 5. Vilket motto använder du oftast?

 

 1. Varit på jazzkonsert (fredag).
 2. Jobba, äta, sova. Jobba är huvudfokus, äta och sova får jag göra om jag hinner. Speciellt äta eftersom jobbet ibland gör att man knappt hinner kasta i sig matlådan.
 3. Smidig som ett kassaskåp. Jag får alltid ont i kroppen när det är lågtryck, det fick jag redan som barn, och det gör att jag har vissa svårigheter att komma igång om jag varit stilla.
 4. Den som länge sover på sin bädd, han får litet för sitt näbb. Kan ses på två sätt den här veckan: Dels har jag varit igång och fått en hel del gjort, men jag har också unnat mig att sova fritt, fri sovning, vilket innebär att inte ha något alarm på. Det har gjort att tiden för studier minskat drastiskt.
 5. Det kunde varit värre.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

12 svar på Fem en fredag v. 3: Beskrivande

 1. Anna i Portugal skriver:

  Det kunde varit värre är det bra att tänka ibland. Finns alltid någon som har det svårare än en själv. Men samtidigt så tycker jag det är helt ok att tycka synd om sig emellanåt 🙂 Ha en fin lördag!

  • Kraka skriver:

   Man får absolut tycka synd om sig själv. Varför skulle man inte få det? tyckte faktiskt lite synd om mig själv idag när det för en gångs skull var perfekt promenadväder. Tio grader minus, sol och nästan klarblå himmel. Då skulle jag förstås jobba. Men är jag ledig så är det mulet…

 2. Ingrid skriver:

  Det var ett kul ordspråk som jag aldrig hört förut.
  Ditt motto instämmer jag också i. Visst kunde det varit värre!!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Menar du det om sova på sin bädd och få litet i sin näbb? Det var nytt för mig också, slog upp ordspråk och hittade passande nog just det.
   Kram

 3. Micke skriver:

  Minns mina andra åtaganden förr yrkesmässigt, på Volvo åt jag i trucken ibland för att vi hade ont om förare, hujeda mig men så är det ibland…. Tyvärr.
  Det kan väl alltid vara värre antar jag.
  Ha en fin fortsättning på denna lördag.

  • Kraka skriver:

   För en gångs skull var det min tur att ha en patient och då hinner man med, även om det är fullt upp då också. Men så mycket mer patientsäkert. Intensivvård kräver oftast en sjuksköterskas och en undersköterskas fulla uppmärksamhet hela arbetspasset. Min undersköterska hade två patienter, men jag hade en. Har haft två den senaste tiden och då springer man som en skållad råtta hela tiden. Det är tusen och en sak att göra hela tiden. Men jag hann äta och, faktiskt, hämta in en kopp kaffe till salen. Kunde stämpla ut ett par minuter i halv tio och hann med ett tåg fen i tio. Var hemma redan klockan 23:00.

 4. Kina skriver:

  Visst, det är sant att det kunde ha varit värre. Men ibland får man nog sätta ner foten och vara lite rädd om sig. Vi har ju bara ett liv, och många är vi som springer igenom det! Ha en fin helg!

 5. znogge skriver:

  ”Det kunde ha varit värre” stämmer oftast men samtidigt är det en tröst för tigerhjärtan tänker jag. Man får alltid se till sig själv och utgå från det. Att andra har det värre gör inget bättre men perspektivet kan vara nyttigt ibland.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Blev tvungen att slå upp vad uttrycket betyder. Att ha grymt, hänsynslöst hjärta eller sinne. Nej, det har jag inte, det är inte så jag menar. I mitt fall kommer uttrycket från en poster med snobben som, i alla fall minns jag det så, i ett träd med ett paraply sägande just ”Things could have been worse”. Den fanns i ett butiksfönster på Flemingatan och min klasskamrat P.a och jag sa alltid, med just den bilden levande för oss: ”It could have been worse”. Sen skrattade vi i samförstånd. I vården finns det så mycket som just kan vara värre.
   När jag säger de tänker jag inte att någon annan har det värre utan att dte kunde varit värre, lite oavsett så där.

   Kram

 6. Pingback: Fem en fredag v. 4: #ruta - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *