Inte helt som jag tänkt mig dagen, men okej ändå

Hade en trevlig lördagskväll i självsamhet och fick för mig att titta klart på resterande avsnitt av Svenska hjärtan. Ångrade mig på morgonen när det var dags att gå upp. För även om jag inte behövde upp supertidigt så hade jag inte hunnit sova många timmar. Hade en tid att passa och var tvungen att åka senast klockan tolv.

Gjorde kaffe och åt knäckebröd till frukost. Var inte hungrig, bara trött. Kände mig som om jag varit på en blöt fest. Trots att det starkaste jag druckit var riktigt starkt kaffe.

Efter kaffet klädde jag mig. Eftersom jag eventuellt hade planer på att ta en rejäl promenad fick det bli långbyxor. Huruvida det skulle bli någon promenad var en fråga om halkbekämpning och trottoarunderhåll.

Tog mig med stora problem upp till T-banan och åkte, via T-centralen, till Telefonplan. Där var det om möjligt ännu mer is. Som tur var är det nära ner till området där Växeln ligger. Att det inte skulle bli någon promenad in till Söder insåg jag direkt. Lite självbevarelsedrift har jag trots allt.

Man blev insläppt genom byggrinden och fick anvisning om hur man skulle gå. Man hade gjort i ordning en lägenhet som var 49 kvadrat. Man skulle gå in genom källaren och sedan en trappa upp. Direkt man kom in blev man registrerad med namn och telefonnummer. Man kunde sedan få en kopp kaffe och en bulle. Det ville jag absolut ha. Hade redan insett att jag nog inte skulle få se något av större intresse. Jag hade hoppats att man skulle ha mer än en lägenhet att visa.

Det var trångt, många människor som var där och tittade. Några var liksom jag bara nyfikna, de hade redan tecknat sig för en lägenhet.
Jag tittade in i duschrummet/ toaletten och den tror jag är sammalika. Slängde ett öga på tvättmaskinen, en kombimaskin, och kollade i kylfrysen, som jag också tror var sammalika som i vår lägenhet. Den egentliga ”vinsten” av att åka dit var att jag kunde se de metallknoppar man kan ha på köksluckorna. Hade spanat in dem inredningskatalogen och bestämt mig till 99% för dem. Nu är jag hundra på att vi ska välja dem. I övrigt var planlösningen helt annorlunda och jag är ju huvudsakligen intresserad av viket slags säng jag får plats med. I övrigt har jag en färdig idé om hur jag ska möblera med befintliga möbler. Men sedan får man ju förstås se hur det blir. Komma in och mäta just vår lägenhet får vi nog inte göra förrän om ett år.

Jag ringde F och sa att han, som jag visste hade jättemycket att göra under dagen, inte behövde komma och titta. Vi hade hoppats att man skulle få komma in på gården och titta, men det fick man ju inte. Jag var lite besviken om jag ska vara ärlig. Men samtidigt var det lite roligt att få komma in i ett av husen. Det var i huskroppen bredvid vår som visningslägenheten var.

Eftersom jag sovit, inte dåligt med lite, mådde jag illa och behövde äta. Gick till Krubb, som jag redan kallar min kvarterskrog, och åt en fiskburgare och drack vitt vin. Mådde betydligt bättre efter att fått mat i magen.

Åkte sedan hem för att sova. F skulle ringa mig när de var klara för dagen. Jag var så trött att jag missade att gå av vid T-centralen och blev tvungen att åka tillbaka en station. Väl hemma gick jag och la mig direkt och sov mer än jag sovit under natten.

När F ringde var klockan mycket, runt niotiden, och vi bestämde att ses imorgon innan han kör ner till Skåne. Vi pratade lite om hur jag tänker runt inredningen och vi ska ta det per telefon. Man behöver inte ha gjort sina val förrän runt 20:e mars, den 22:a närmare bestämt.

När vi pratat klart i telefon gick jag upp, gjorde kaffe och satte mig sedan med böckerna. Kommer nog att läsa ett par timmar innan jag lägger mig, har ett seminarium på zoom imorgon kväll. Just nu är kalendern full. Lite för full…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inte helt som jag tänkt mig dagen, men okej ändå

  1. znogge skriver:

    Då blev det ömsom vin ömsom vatten idag. Synd att besöket i visningslägenheten inte gav så mycket men nu vet du att knopparna är rätt i alla fall. När jag jobbade som fastighetsförvaltare visade jag ofta lägenheterna i våra nybyggen. Så fort det var hyfsat säkert så fick man se sin egen. Men men, det hade aldrig varit tal om det i dag för numera är det mycket mer reglerat och ett annat säkerhetstänk. Minns hur vi gick i trappor utan räcken och hisschakten var öppna. Inga skyddshjälmar eller så… Tur att det aldrig hände något.

    Vilken tur att du piggnade till efter lite mat och gott att dricka. Mysigt att du redan har en kvarterskrog.

    Önskar en sen god kväll nu!

    Kram

    • Kraka skriver:

      Säkerhetstänket är helt annorlunda idag och tur är väl det. Trots allt var det lite trevligt att komma in och se en lägenhet även om den var ”fel”.
      F har varit upptagen hela tiden den här helgen och det känns ju sådär, även om jag visste om det. Jag vet varför han är uppe i Stockholm och det är inte för att umgås och vara social. Han har hjälpt en vän till oss med diverse saker.
      Vi ska i alla fall hinna äta lite frukost/lunch imorgon innan han reser ner igen.
      Jag kommer inte att köra ner så länge det finns risk för nya ”22:an-kaos”. Jag har fått nog av att köra i snöstorm och halka efter mina fem år med konsultuppdrag.

      Krogen Krubb, mitt på torget vid Telefonplan, kan jag rekommendera. Annars finns det ju en mängd olika restauranger i Hägersten.

      Ha en bra avslutning på söndagen! Det är en hel timme kvar innan det blir måndag… 🙂

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *