Veckan börjar bra sa han som skulle hängas på måndan

När alarmet väckte mig kände jag mig ungefär som rubriken. Sov i stort sett lika lite i natt som förra natten. Skillnaden var bara att förra natten var det något jag valde, den här natten kunde jag inte sova. Känner mig lite överbelastad just nu. Huvudet är inte bara fullt av tankar, tankarna slåss dessutom. Jag är stressjuk, men det är varken jobbet eller studierna som stressar mig. Stressen är en del av den del av livet jag valt att inte dela offentligt.

Försökte sova lite till, det blev 27 extra minuter. Sedan drack jag kaffe och åt knäckebröd. Mailade min lärare att jag skulle stanna hemma eftersom jag inte mådde bra. Till sist klädde jag mig och ringde F och frågade om det fanns en tidsplan. Vi skulle ses och äta lunch.

Vi bestämmer att ses i Kista centrum vid halv tolv. Jag väljer att försöka gå dit. Till en början är det isfritt, men när jag kommer närmare blir det mer halt. Men det fungerar trots allt och jag funderar på att gå även hem.

F var på Dressman för att köpa lite kläder, det var rea och 40-70% på ordinarie priserna. Han köpte byxor och en skjorta.

Sedan var det dags att äta och vi gick till O’Learys. Man hade några luncherbjudanden och F valde en burgare och jag ryggbiff. Dryck och kaffe ingick.

Maten var god, men framför allt var det lugnt. Det var bara ett fåtal personer i restaurangen. Tydligen är lunch inte deras huvudsakliga grej. Men vi var så nöjda med att det var mer eller mindre folktomt. På kvällarna är det nog lite mer folk. Det är en sports bar och är det match är det trolige liv och rörelse. Men vad vet jag… Har varit ute i landet de senaste fem åren och det har förändrats mycket. Det finns nästan inte en affär kvar som jag är intresserad av. Allt är anpassat efter den befolkning som bor i orten. Förr var Kista galleria något folk åkte till, nu är det en typiskt förortscentrum. Faktiskt värre än så för det finns inte ens någonstans att ta en fika längre. Akademibokhandeln är borta, fotoaffären har stängt, webbhallen finns inte mer. Åhléns la ner för länge sedan och Lindex är borta. Bara för att nämna några av de affärer jag brukade besöka. Jag kände mig lite irriterad, men F tog det mer ro och sa att det var vad man kan förvänta sig när det är under 10% svenskar som bor i området. Många av restaurangerna skyltade med att maten var halal. Jag svor irriterat och sa till F att jag ville äta haram. Jag är rätt övertygad att min köttbit var just haram.

F behövde åka hem och hämta Snufflan och sedan åka söderut. Jag gick in i ett antal affärer och köpte bland annat vin, som givetvis är haram eftersom alkohol är det. Var inne på Classe och gick ett varv, men köpte inget. Tog sedan T-banan hem.

Väl hemma var jag alldeles matt och behövde vila en stund innan jag satte igång att läsa. Det är en enorm ljudnivå när man är i affärer och ungar skriker hela tiden. Jag behöver lugn och ro. Apropå lugn och ro tackade jag nej till två extrapass. Det var inte ens något att överväga för jag har ett seminarium på zoom ikväll och en tandläkartid imorgon. Dessutom jobbar jag fyra pass över helgen, börjar på torsdag.

Pluggade en stund på eftermiddagen och på kvällen hade vi vårt första seminarium i kursen Japan idag. Den är på heldistans på Göteborgs universitet. Spännande om ett spännande land.

Senare ringde jag äntligen till M….a som jag delade rum med på Japanresan. Hon skulle snart på en resa i Sydamerika. Vi bestämde att höras när hon kommer hem igen och ta en fika.

Eftersom jag sovit både för lite och dåligt bestämde jag mig för en tidig kväll. Klockan var bara strax efter 21, men jag kände att jag behövde göra kväll.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på Veckan börjar bra sa han som skulle hängas på måndan

  1. znogge skriver:

    Allt delar man inte i bloggen och så är det bara. Jag hoppas dock att det finns en lösning på det som stressar dig, oavsett vad det är.
    Så trevligt att du och F fick träffas och att ni hann äta tillsammans. Att du tackae nej till extra pass lät genomtänkt och nödvändigt.
    Tråkigt med Kista galleria men jag känner igen det från Rosengårds centrum. Senast jag var där var det väldigt förändrat och speglar numera befolkningen. I området har 86% utländsk härkomst.

    Önskar en avkopplande kväll nu!

    Kram

    • Kraka skriver:

      Tack! Ska lägga mig ner och lyssna på ljudbok tills jag somnar. Behöver upp skapligt tidigt imorgon för att få ihop dagen. Har sovit cirka 3 timmar per natt de senaste två nätterna. Igår sov jag dock middag lite drygt tre timmar också. Idag blev det 27 minuter. Har lite att ta igen.

      Önskar dig en skön nattsömn.
      Kram

  2. Anna i Portugal skriver:

    Min blogg visar inte heller allt i mitt liv. Fast nästan.. 🙂 Jag gillar att vara transparent men det är inte för alla så klart. Jag har t.o.m fått kritik för att jag är för personlig, vilket är så märkligt för det är ju mitt val. Nåja, jag hoppas du får ner stressen och kan njuta av lediga dagar.

  3. Annika skriver:

    Hej Kraka!
    Så sant, inte delar man allt i en blogg. Personlig, men inte privat. Jag försöker hålla det så.
    Inte kul med stress, hoppas du känner dig lite bätre till mods nu.
    Det är vidrigt att inte kunna sova. Jag har själv så dålig sömn, så jag kan relatera.

    Minns då Kista Gallerian var en destination. Det var kul att åka dit, handla, fika och gå omkring. SÅ trist att det blivit som det blivit där.

    Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *