Ändrade planer, vare sig jag ville eller inte

Började dagen med att försova mig. Inte för att det var någon katastrof, jag hade en eftermiddagstid att passa. Men jag hade tänkt hinna men tisdagsshopping innan jag åkte in till stan för att gå till tandläkaren. Nu fick jag planera om dagen och även involvera morgondagen. Från torsdag ska jag jobba fyra kvällar och då hinner jag inte så mycket annat än arbete och resor dit och hem.

Morgonen, som drog sig in mot förmiddag, började i alla fall med kaffe. Åt ett par skivor knäckebröd också, julknäcke. Tror jag har ett oöppnat paket kvar, sedan är det slut med julbrödet. Vilket verkar rimligt så här i slutet av januari.

Medan jag drack kaffet funderade jag på veckans selfie. Den här veckan handlade frågorna om ”hemma hos”.

Tvättade och klädde mig. Planerade eftermiddagen och kvällen. När det gällde kvällen planerade jag var jag skulle hinna läsa. Äta också faktiskt, skulle ju tisdagsshoppa.
Sedan klädde jag mig och gick upp till T-banan för att åka in till Fridhemsplan och promenera därifrån till tandläkaren.

Naturligtvis kom jag inte iväg. All trafik var inställd på grund av ”ordningsproblem”. Jag blev hur upprörd som helst, jag skulle innte hinna och så sent får man inte avboka uttan att behöva betala hela kostnaden. Det brukar kosta strax över 2500:-, sist kostade det strax över 2700:-. Den snälla mannen i receptionen lovade att ordna så jag inte behöver betala, det var ju inte mitt fel. Jag hoppas att han lyckades ordna det. Det är enormt mycket pengar för mig.

Hur som helst fanns inga senare tider idag, men en imorgon samma tid. Får väl åka minst två timmar innan så jag har tid med infrastrukturproblem. Det tar annars mindre än en timma och jag hade en timme och en kvart på mig om allt varit som det skulle.

Planerade om dagen ännu en gång. Ringde B-M och bestämde en tid med henne. Sedan åkte jag till Stora Coop i Bromma Blocks.
Upptäckte att min mössa var borta, hade tappat den någonstans. Gick in i affären och plockade snabbt ihop enligt listan. Lite drygt 30 kronor fick jag i tisdagsrabatt. Kanske inte någon stor summa, men ändå en välkommen rabatt.

På tisdagar har de inte bara 5% rabatt till pensionärer, de har extrapris på kaffe och räkmacka. Kostar 69 kronor istället för 89.

När jag fikat färdigt åkte jag hem. Kunde inte släppa tanken på mössan och hoppades att jag tappat den i min garagebur. Men så var det inte.

Det visade sig att jag tappat den när jag stängde bommen till gården. För där hängde den. Våt och smutsig, men ändå hel fin. Den fick helt enkelt ta ett bad när vi kom hem.

Jag fixade kaffe och tvättade upp mössan och hängde den på tork. Sedan tog jag med kaffe och en wienersemla till schäslongen och loggade in på studieportalen moodle. Sen tog jag tag i pluggandet.

Hann läsa tre timmar innan det var dags att byta om och åka in till stan. Skulle träffa B-M vid Medborgarplatsen klockan 19:30. Jag var på plats 19:28. Då hade B-M redan ringt och berättat att hon var på plats, det gjorde hon 19:15 när jag satt på T-banan.

Vi gick till Medis för att ta varsitt glas och prata. Jag drack Cava, det var märkligt nog billigare än deras rödvin. Men på det hela taget var prisbilden hög.

Vi hann prata en bra stund, vi skulle gå på bio och filmen skulle börja först 21:15. Vi skulle se Perfect days, en film om en man, Hirayama, som städar toaletter i Tokyo. Vi får följa hans dagar, både på jobbet och fritiden. Det är en vacker och fascinerande film. Manus är skrivet av Wim Wenders och Takuma Takasaki. Vill du veta mer om handlingen föreslår jag att du läser på kulturbloggen som gjort en utmärkt recension.

Efter filmen kände jag att jag behövde äta något och gick in på McD. Jag hade bara ätit två bitar knäckebröd, en räkmacka och en semla på hela dagen. Nu bestämde jag mig för en kopp kaffe och en dubbel cheeseburgare. B-M ville däremot inte ha något så vi sa hejdå och hon traskade hem.

När jag fikat klart tog jag T-banan. Klockan var efter midnatt och jag fick vänta lääänge på min T-bana hem. Klockan var inte halv två när jag kom hem, men inte långt ifrån.

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *