Renovering, eller total förnyelse

Hade alarmet på men vaknade av mig själv. Hade sovit bra och bestämde mig för att gå upp trots att det fattades några sömntimmar. Tog istället en långfrukost med kaffe, semla och ljudbok.

Fixade och donade lite, läste en stund och gjorde mig sedan i ordning för att åka. Ville inte riskera att råka ut för samma missöde som igår.

Jag var väldigt tidigt vid Fridhemsplan och gick därför till Candleroom och drack kaffe med en liten småkaka. Egentligen var det lunchdags, men jag hade ätit semlan och var inte sugen på något större ätande. Annars har de superfräscha sallader där.

Alldeles för tidigt gick jag sedan till tandläkaren. Tyckte att jag lika gärna kunde sitta i väntrummet som på caféet.

Beundrade och pratade med fiskarna. De är verkligen vackra. Många är de också och jag känner mig inte helt säker på att akvariet är stort nog för den populationen. Men det är väl en sådan där firma som hyr ut akvarier som sköter om dem så de borde väl veta. Hoppas jag. Mina fiskvänner i akvariet i entrén på Ryhov Jönköping hade betydligt mer plats per fiskindivid i sitt akvarium.

Tandläkaren lagade en av de trasiga tänderna och sedan traskade jag iväg, efter att betalat runt två och ett halvt tusen även denna gång.
Hade som mål Kungsgatan där jag tänkt kolla om man kunde klippa mig. Men jag stötte, av en slump, på en frisör som både hade drop in och tid.

När jag sa hur jag ville bli klippt frågade man mig säkert tjugo gånger om jag var säker. Det var jag och jag bedyrade att jag klippt mig kort många gånger under livet och att mitt hår brukar växa ut fort. Man var nog inte helt säker på att jag verkligen ville bli klippt så kort. De visade att folk brukar vilja bli klippta en eller två centimeter och om de tog mer klagade man. Men jag stod på mig. Jag fick en kopp kaffe och blev klippt som jag ville ha det. Betalade och gick.

En av katterna i Vetekattens fönster

Sedan promenerade jag till Kungsgatan eftersom jag tänkt äta sushi på Ikki i Kungshallen. Jag gick upp där och försökte beställa. Mannen som jobbade förstod inte ett ord av vad jag sa. Han kunde varken svenska eller engelska. Han sa att hamburgare kunde jag äta där nere. Jag pekade på menyn och sa vad jag ville ha. Då gick han iväg och var borta länge. Sedan traskade han runt, runt i köket. Då fick jag nog och gick till Pyttirian.

Av en händelse råkade det bli samma som sist. Hade tänkt välja en annan fyllning, men kom just då inte ihåg vad jag valde senast jag var där. Avslutade måltiden med en cappuccino. Jag hann plugga en stund, hade en bok med mig. Det var lugnt och skönt och mannen vid bordet bredvid verkade också studera, han hade bok och en penna.

Åkte hem och satte mig i schäslongen och tittade på dagens avsnitt av I vår herres hage. Sedan tittade jag på ett avsnitt av Lyxfällan och tror jag fick ett tips. Jag har alltså inte problem med pengar, men jag har samma beteendeproblematik som deltagarna har. Men i mitt fall handlar det om tid. Jag slösar tid. Men idag har jag faktiskt varit supereffektiv. Pluggade innan jag åkte till tandläkaren, hade en bok med mig och pluggade 40 minuter effektiv tid medans jag åt på Pyttirian. När jag kom hem och tittat klart på playTV har jag läst en lång artikel, på engelska, om pesten och andra sjukdomar i Syrien under perioden 500-700 e Kr. Jag tror faktiskt att det var fel artikel, skulle nog läsa en om pesten i Konstantinopel (eller vad det hette på den tiden, nu heter det Istanbul). Jag blev helt fångad av artikeln om Syrien och länder omkring. I värsta fall får jag väl redovisa båda om min lärare tycker så. Ska bearbeta artikeln, skriva en sammanfattning och göra ppt-presentation (powerpoint). Men nu ska jag strax sova. Sitter med lite rött i glaset och har knaprat på ostbågar. Det är helgdagskväll… Imorgon börjar mina 4-kvällspass på IVA. Det finns fördelar med att jobba många helger. Lönemässigt alltså, ob-tillägget är lite högre, i övrigt är intensivvårdspatienter lika sjuka dygnet runt oavsett veckodag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Renovering, eller total förnyelse

  1. Znogge skriver:

    Som vanligt blev det en fullmatad dag men en bra sådan tycker jag. Du var effektiv och hann mycket. Då blev det en rejäl klippning denna gång. Tror det är bra för håret och det växer ju snabbt. Inte hugget i sten direkt.
    Tiden ja, den är ibland knepig att hantera och hushålla med. Att slösa med pengar förstår jag däremot inte. Man vet sina utgifter och man vet sina inkomster så då får man förhålla sig till det. Samtidigt så förstår jag att det är ett tufft läge för många.
    Då väntar intensiva dagar nu med fyra pass i rad. Samtidigt är det skönt med klirr i kassan.

    Hoppas du får en fin onsdag!

    Kram

    • Kraka skriver:

      Tack! Du börjar visst bli som jag, :-D. Det är torsdag idag. Jag har ju ofta dålig koll på vilken dag det är.
      Egentligen är väl tiden ännu mer konstant. Den kan man ju inte jobba extra och utöka. Men jag har tyvärr lätt att hamna med en ljudbok eller serie och slösa. Precis på samma sätt som de där deltagarna i Lyxfällan hamnar på krogen eller klickar hem kläder de inte har råd med. Jag har superkoll på vad jag kan köpa. Jag har egentligen koll på vad jag inte har tid med också, men jag är ofta trött och behöver koppla av med en halvtimme Candy crush, Happy colour,Taipei/Mahjjong, en serie på playtV, en ljudbok eller något annat av liknande slag.

      Nu laddar jag inför eftermiddagen/kvällen och ska plocka ihop kvällslunch och ge mig av strax.
      Ha en fin torsdag!
      Kram

      • znogge skriver:

        Ha ha, ja visst är det torsdag och fredagen väntar runt hörnet 😉
        Hoppas att det blir ett bra pass.

        Kram och god kväll!

        • Kraka skriver:

          Tack, det var jobbigt och rörigt men nu har jag alldeles nyss kommit hem och slagit mig ner med lite rostbröd, ost och rött. När jag kom hem fick jag för mig att det var fredag och det tog några minuter att komma ihåg att finalen varit. Just nu slår det mig att det inte är rätt dag heller för På spåret. Lyssnar på Fallet Mikaela av Anna Bågstam. Bok två i serien Pegasus. Kanske något för dig?

          Ha en fin kväll, det som är kvar av den.
          Kram

  2. Ingrid skriver:

    Du har det bra som kan få tänderna lagade i alla fall även om det kostar en del. Här på ön kan den som inte har egen tandläkare inte förvänta sig att få någon hjälp och många får åka till Stockholm, men allt vad det innebär.
    Själv har jag min gamla vanliga tandläkare och fram på vårkanten brukar det komme n kallelse till hennes tandhygienist.
    När jag läser om allt du gör och hur effektivt du använder din tid blir jag verkligen imponerad. Tala om multitasking!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Jag saknar min tandläkare jag hade tidigare. Han gick i förtida pension under pandemin. Han hade redan innan trappat ner och lagade tänder bara två dagar i veckan och undervisade på Tandläkarhögskolan de andra. Han hade fått diskbråck i nacken. något som är vanligt hos tandläkare. Han och hans fru har förresten ett ställe på Gotland, men jag vet inte var.

      Min nuvarande, som jag nyss börjat hos, har jag blivit rekommenderad av min svägerska. Annars är det svårt att hitta någon att lita på. Det kryllar av oseriösa tandläkare i Stockholm som blir anmälda för felbehandlingar stup i ett.

      Ha en fin torsdag!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *