Fem en fredag v. 5: Bekvämt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När klev du senast ur din bekvämlighetszon?
 2. När är du som mest bekväm?
 3. Vilken typ av kläder går du i hemma?
 4. Vilken bekvämlighet i vardagen uppskattar du mest?
 5. Vid vilka tillfällen är du inte bekväm

 

 1. Det är så länge sedan jag hade tid att göra något som skulle innebära ett kliv utanför min bekvämlighetszon så det minns jag inte.
 2. Hemma. Jag trivs väldigt bra, ja faktiskt bäst, när jag är självsam.
 3. Mjukiskläder eller pyjamas.
 4. Det finns mängder med saker jag uppskattar. Rinnande vatten inomhus, inte minst varmvatten, är en av dem. Men internet ligger också bra till och mobilen som förändrat mitt liv. Jag har letat telefonkiosker en stor del av mitt liv och även varit isolerad hela helger inomhus för att jag väntat på ett viktigt telefonsamtal. Nu är telefonen och uppslagsboken alltid nära.
 5. När okända människor (läs karlar) tränger sig på och inte accepterar ett nej.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

15 svar på Fem en fredag v. 5: Bekvämt

 1. Znogge skriver:

  Moblien har verkligen förenklat livet en hel del tycker jag. Minns så väl när jag tågluffade och var utomlands en månad. Att ringa från en telefonkiosk borde vara enkelt men man kom sällan fram. Numera har men det mesta i telefonen.
  Rinnande vatten är för oss en självklarhet men ett stort och överhängande problem för många som inte har det och i kombination med bristen på vatten. Vi har det egentligen förbaskat bra.

  Önskar en fin lördag och ett bra arbetspass.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Visst har vi det bra. Tack, jag hoppas på ett lugnare pass än igår, men just nu är vi inne i en period med väldigt sjuka patienter och alla går ”på knäna”.
   Ha en fin och skön lördag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Kul att läsa dina svar och jag håller helt med dig, mobilen har verkligen förändrat och förenklat tillvaron på många sätt. Tänk första gången när Eva bilade till Sicilien 18 år gammal och man inte hade någon chans att kontakta henne och få reda på om hon levde eller inte. Tre veckor tog det innan hon hörde av sig!!
  Det vore något för dagens curlande mammor som bevakar sina ungdomar via mobilappar.
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är skönt att kunna hålla kontakten och är man föreningsaktiv (=sitter i styrelse) behöver man vara anträffbar. Även den som gig-jobb behöver finnas till hands på mobben hela tiden. Däremot tycker jag det är förskräckligt nr föräldrar övervakar sina barn. Tror det förstör frigörelsen och vuxenblivandet.
   Ha en fin lördag!
   Kram

 3. Kina skriver:

  Visst finns det många bekvämligheter som man tar för givna, som varmt vatten tex. Vi har det så bra här i Sverige men glömmer bort att uppskatta det.
  För mig har telefonen aldrig varit viktig. Hade ingen telefon förrän jag flyttade hemifrån. Och det var ju så, att var man inte hemma när någon ringde, så var man inte det. Var det viktigt så hörde folk av sig igen. Nu verkar mobilen vara det allra viktigaste i livet för många! Man kan inte leva utan den helt enkelt! Själv tar jag alltid med mig min lilla mobil när jag går ut, ifall jag skulle falla ihop eller något annat händer, men jag stänger av ljudet. Det är tur att vi är olika!

  • Kraka skriver:

   Jag har varit föreningsaktiv sedan jag var 14 år och suttit i styrelser. Många gånger så behövde jag finnas till hands för olika besked. Annars är det väl inte s viktigt att alltid vara till hands.
   Numera ha rjag mobilen mest till annat än just telefonsamtal. Ofta ljudlös.

 4. Vad roligt att läsa andras svar 🙂
  Och ordet självsam, det har jag inte hört förr – antingen är det ett ord du anammat för dig själv 🙂 Eller också ett ord som är vanligt i Sverige, men inte lika vanligt bland oss finlandssvenskar. Kul ord hur som helst!
  Angående rinnande varmvatten svarade vi samma 🙂
  Och svaret på fråga nummer fem var bra!

  • Kraka skriver:

   Ordet självsam och självsamhet håller på att etablera sig i språket. Men jag tror inte att det finns i Svenska akademins ordlista, SAOL. Jag använder ordet mycket eftersom jag anser att det är skillnad på att var ensam och att vara självsam.

 5. it_is/Anette skriver:

  Kul att läsa dina svar på veckans fem en fredag.
  Det finns verkligen många små saker i vår vardag som vi nog inte tänker på, vi tar dom som självklara tills dom av någon anledning går sönder eller inte finns där – då kommer vi på hur bekvämt det var att ha dom där. Och pratade faktiskt senast natten som var med en kund om just mobilen – han var också lite äldre så han kommer ihåg tiden före mobil o Google… vi skrattade o sa ”Hur klarade vi oss utan” Ungdomar idag har nog svårt att förstå att det gick bra det med, även om det självklart har förenklat våran vardag.
  Ha en fin lördag

  • Kraka skriver:

   Visst gick det, men det var mer besvärligt. Livet blev bra mycket lättare när man kunde ha telefonsvarare, men d behövde man ju ringa till den och lyssna av. Likaså personsökarna. Men nu är jag så nöjd med min mobil.
   Ha en fin avslutning på lördagen och en fin söndag!

 6. tantaugusta skriver:

  Jag håller med dig, det är väldigt skönt att vara hemma självsam (vilket bra ord!).

  • Kraka skriver:

   Ja, det är ett väldigt bra ord som precis talar om vad det handlar om. Det är skillnad på att vara ensam och att vara självsam.
   Ha en fin avslutning på lördagen och en fin söndag!

 7. Gunnel skriver:

  Precis som du så trivs jag att gå runt här hemma i mjukiskläder. Dator och mobil är jättebra hjälpredor i vardagen.

 8. Pingback: Fem en fredag v. 6: En vecka kort - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *