EFIT – Ett Foto I Timmen – 11 februari

Klockan var redan över två på natten när jag släckte lampan och tekniskt sett hade min EFIT-dag redan börjat. Men jag bestämde mig för att dagen skulle börja när jag vaknade.
Att jag sedan inte kunde somna blev ytterligare en komplikation.

Klockan 9-10: Efter fri sovning vaknade jag. Trots att jag inte kommit upp till rekommenderad sömnmängd bestämde jag mig för att gå upp.

 

Klockan 10-11: Kaffe och tre skivor knäckebröd med ost. Det är sista paketet julbröd som ryker nu.

Klockan 11-12: Läste en intressant krönika i DN: Det är en sjuk tid när man inte vågar ta ordet fred i sin mun.

Klockan 12-13: Åkte till Stora Coop och shoppade de där sakerna som aldrig blev av idag. Impulsköpte två gurkor att göra sallad av tillsammans med tomaterna jag hade hemma.
När jag shoppat klart drack jag en kopp kaffe och åt en korv med bröd och räksallad. Det satt tre gubbar vid bordet nära mig. Det var typiska svenska 70plusgubbar och de pratade väl ungefär om samma saker som gubbar i den åldern i vår kultur gör. Förutom att jag reagerade på deras fula språk. Jag har säkert fördomar, men ordet ”rövknullad” kändes fel i mun på den generationen. Men det jag reagerade extra på var att en av gubbarna hade keps och alla tre hade märkesjackor av sportmärken som nämnts i gängsammanhang. Nu är det väl i och för sig så att i Bromma behöver ingen vara rädd att bli visiterad på grund av klädsel. Det är bara hemma hos mig som det kan ske.

Klockan 13-14: Bestämde mig för en biltur ut till Ekerö. Hälsade på B….o och blev bjuden på kaffe och ett wienerbröd, ett sådant som brukar kallas kam.

Klockan 14-15: Stannade inte speciellt länge, gick när hennes särbo kom. Tror de fortfarande är särbo, eller så bor de ihop. Vem vet…

Klockan 15-16: Åkte hem och parkerade i garaget. Så skönt att kunna låsa in sin bil i en bur.

Klockan 16-17: Satte mig med min ena bok och pluggade.

Klockan 17-18: Pausade från studierna och gjorde en färssås. Det blev åtta portioner. Fem la jag i frysen, två i matlådor för den kommande veckan och en portion åt jag.

Klockan 18-19: Fortsatte plugga. Japan är verkligen spännande!

Klockan 19-20: En EFIT-disk skulle jag väl också kunna erbjuda. Men det fick bli en ren disk i diskstället.

Klockan 20-21: Pratade med min vän B…t i Göteborg. Drygt tre kvart pratade vi.

Resten av den här dagen får bli i det fördolda. Inte allt passar för att förevigas på bild…

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2024, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 11 februari

 1. Efwa skriver:

  Kikar in på din dag.

 2. Ingrid skriver:

  Kul att läsa om din Efit-dag! Så bra att bilen har en egen bur i garaget. Det måste kännas rätt tryggt.
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag delar bur med tre andra. Den längst till vänster är mina grannar ovanpå och den i mitten är en kvinna som jag inte känner men hälsat på. Hon verkar schysst.
   Det känns skönt med bur, men man har faktiskt klippt sin in i burarna vårt garage. Jag har ju en Hyundai i10 och den är väl inte så väldigt begärlig för de kriminella. Men man vet ju aldrig…

   Kram

 3. znogge skriver:

  Det händer ganska så ofta att jag förbluffas över människors språk och ordval.
  En bra dag får man säga och som vanligt hann du mycket. Kam var det väldigt länge sedan jag åt. Trodde knappt inte att de fanns längre.
  Så skönt med ett sådant garage och att kunna låsa in bilen men det är kanske en nödvändighet…
  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jodå, kammar finns det i alla fall i mina trakter. Jag är ju lite ”specialintresserad” av fikabröd som du kanske förstått. 😀
   Ja, det är skönt med bur även om vi är tre i buren. Jag har ställt mig i kö i diverse garage, både med och utan bur, i mina nya trakter. Men chansen att få en plats är väldigt liten. Många års kö. I brf-föreningen ska det byggas 42 garageplatser till cirka 250 lägenheter. När det blir aktuellt ska jag kolla om jag kan månadshyra P-plats på någon uteparkering. Det där är ett problem i Stockholm. Hur gör din son?

   Kram

 4. tantaugusta skriver:

  Vilket språk. Jag hade inte heller förväntat mig sådana ord av 70-plussare. Ska jag vara ärligt trodde jag inte att sådana ord ens användes utanför film/TV men jag lever väl väldigt skyddat i min egen lilla bubbla.

  • Kraka skriver:

   Det är ett ganska mainstream ord bland yngre. Men bland lite övre medelålder och äldre brukar det inte höras. I alla fall inte offentligt. Men det var förstås inte offentligt… jag tjuvlyssnade på deras samtal…

   Ha en bra måndag och start på veckan!

 5. Anni skriver:

  Äntligen lyckades jag ta mig förbi brandväggen (eller vad det nu är som krånglar) och komma in på din blogg!
  Nog undrar man om Guccikepsarna kommer att få en säljboom eller om försäljningen helt stoppas? Kanske ska önska mig en i födelsedagspresent, jag bor ju också i ”orten”.
  Ska läsa Björn Wimans krönika, han brukar ha vettiga tankar.

  • Kraka skriver:

   Ja, ibland undrar man ju vad det är… Just den 12:e när du skrev den här kommentaren hade Loopia underhåll på servrarna minst hela förmiddagen och det var svårt att komma in för alla. Även för mig. Men jag vet att vissa av mina läsare har återkommande problem och en av dem blir ideligen blockerad.

   Jag är ingen kepsmänniska, men en som ofta har jackor, ja till och med en klänning, med hood. Nu när det är kallt ute drar jag upp den och det är ett välkänt tecken på att man är kriminell. Oh, my god!
   Ja, Wiman brukar skriva bra krönikor.

   Ha en bra onsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *