Gott nytt år

Hade fri sovning men vaknade ändå vid åttatiden. Men avseende rekommenderad sömn på sju till nio timmar var det precis lagom länge. Jag hade sovit sju timmar och femtiotvå minuter.

Trots den relativt tidiga morgonen tog det åtskilliga timmar innan jag var igång. Började med att läsa nyheter innan jag ens gick upp. Drack kaffe och åt tre knäckemackor med ost. Skrev klart mitt inlägg om igår och läste ett antal bloggar.
Skickade ett mail och planerade sedan dagen. Inte helt i detalj kanske, men i alla fall vad jag behövde hinna denna dag.

Fick svar på mitt mail och fick veta att jag inte var välkommen. Motiveringen var bland annat att hen precis nu stängt anmälningstiden till sitt öppna hus. Det är väl just det ”öppet hus” betyder, att man inte behöver osa i tid. Jag tolkar det som att hen inte vill umgås med mig även om vi skulle kunna ses en annan gång. Skit samma, nu ger jag presenten och födelsedagskortet till någon annan. Jag saknar inte vänner i mitt liv, tyckte bara att det kunde varit roligt att uppvakta på födelsedagen eftersom hen berättat så många gånger om att hen fyller år.

Pratade en längre stund med L..a i telefon och vi pratade lite om sommaren och vad vi ska göra då. Sedan klädde jag mig och åkte för att uträtta ärenden.Det gick väl så där…

Åkte först till Rotebro för att lämna förpackningar till återvinning. Vi har visserligen en i området men då måste man stå ute i gatan och efter att ha varit nära att bli nermejad ett par gånger har ja slutat gå dit. Livsfarligt med dessa fartdårar som istället för att sänkta ner trampar gasen i botten.
Det var knökfullt med bilar vid återvinningscontainrarna och jag valde att vänta till en annan gång. Kassarna ligger inte direkt i vägen i bilen. Gick i alla fall in på ÖB och köpte ett slags handfat. Var väl inte direkt den sort jag tänkt mig, men det duger.

Sedan tänkte jag åka till Bromma Blocks men var hungrig och tog vägen via IKEA.

Kaffe och räkmacka

När jag skulle gå ut från affären plockade jag till mig ett 2-pack semlor. Jag var inte längre sugen på att åka och shoppa på Stora Coop och trängas med folk. Nu hade jag ätit och laga mat för kommande vecka kunde ju lika gärna göras på söndagen.

Åkte hem och satte mig för att fortsätta plugga. Det är såååå mycket att läsa!

 

Gott Nytt År

Idag är det nyår i den kinesiska almanackan. Åren är indelade i olika djur och idag har vi lämnat kaninens år och gått in i drakens.
Själv är jag född i getens år.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Gott nytt år

 1. Åsa skriver:

  Är också get !
  Men idag har vi haft fest här hemma och firar drakens år.
  Lagat en massa asiatisk mat. Alla tillfällen att fixa fest och fita uppskattar jag

  • Kraka skriver:

   Klart du också är get, vi är ju födda samma år. Bara födda i januari till och med 23:e har annat årsdjur.
   Ja, fester är trevligt. Hade ju tänkt ha fest i november i år, men den är skjuten på framtiden.

 2. Znogge skriver:

  Så märkligt att du fick nej på ditt mail. Har man öppet hus så har man väl. Men men, man begriper inte allt här i livet.
  Jag stod och höll i en tvåpack fastlagsbullar i går men satte tillbaka dem. Ångrade mig självklart när jag kommit ett kvarter men orkade inte vända. Får bli en annan dag helt enkelt.

  Önskar en fin söndag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, mycket märkligt. Jag blev faktiskt både arg, irriterad och ledsen. Kändes som att hon inte ville ha in mig i sitt fina hem. Men man kan faktiskt ha mig i möblerade rum och stjäl är något jag aldrig gör.

   Det blir många fler tillfällen att äta fastlagsbullar. Jag åt dem båda, först en på eftermiddagen och senare på kvällen som middag.

   Ha en bra söndag! Min har precis börjat.
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Jaha! Det var därför du önskade gott nytt år. Jag blev lite förvirrad där en stund.
  Jag har ännu bara köpt semlor en gång. Stod och tittade på dem häromdagen, men kände ingen större längtan efter det.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *