Finnjävlar – No Wayne Sweden

Upp ganska tidigt. Kaffe och en macka. Sedan packade jag min badväska och åkte in till Kronobergsbadet. Har efter ordentligt övervägande bestämt mig för att simma där, trots att jag bor bara cirka 100 meter från Husbybadet. Tänker dock inte gå in närmare i nuläget om varför jag väljer bort den simhallen.

När jag kom ut var det vitt. Igår var det barmark så all snö måste kommit under natten.

Nu var det återigen halt och läge för att gå myrsteg och pingvingång. Ja, ni har väl läst i media att man rekommenderar att gå som en pingvin för att slippa halka.

Bortsett från att jag missade T-banan och fick vänta på nästa så går det snabbt till Rådhuset. Mindre än en kvart och sedan är det nära till badet som ligger i polishuset. Jag utgår från att ett visst klientel inte badar där…

Det var lugnt och skönt när jag kom, inte mycket folk alls. Det hade varit många vid 7-tiden, men nu var klockan någonstans mellan halv åtta och åtta.

Jag duschade och bytte om till baddräkt. Hade min gamla med mig, minns inte var jag lagt min nyare. Bara att jag tänkte ”jag lägger den här så vet jag var den är”. Den gamla saknar nästan helt elasticiteten och skulle ha lagts i soporna men blivit kvar.

Jag simmade mina 1000 meter och duschade sedan och klädde mig. Gick till T-banan och åkte in till T-centralen.

Klockan var inte mycket alls och affärerna hade inte öppnat än. Tittade i några skyltfönster medan jag väntade. Jag hade ett ärende hos Classe. Ville ha ett nytt lås, eller ett till egentligen. Man kan låsa in värdesaker separat i skåp man ser från bassängen.

Jag passade på att köpa två par sockar hos Happy Socks och en ny baddräkt hos Stadion. Gick sedan en runda nere i Hötorgshallen. Bestämde mig för att ta en shoppingtur in dit när jag har lite mer pengar. Det finns så mycket jag vill köpa där. Inte minst spännande ostar lockade mig. Jag är lite av ostoman och älskar att prova nya, exklusiva ostar.

Innan jag åkte hem gick jag till Iris hantverk på Kungsgatan och köpte ljusstaken jag tittade på senast jag var inne i stan. Nu hade jag bestämt mig för att kosta på mig den. Trots att den var lite väl dyr. Men jag vet precis var den ska stå i min nya lägenhet. Nu ligger den i sin kartong och väntar. Den får vänta länge.

När jag kom hem pluggade jag en stund och drack kaffe. Men mina dryga fem timmar sömn kändes inte tillräckliga för kvällen så jag passade på att sova middag. Jag kan plugga mer imorgon och fortsätter vädret att innebära dåligt väglag så kommer jag att skippa min planerade bilutflykt och stanna hemma. Men det bestämmer jag då.

På eftermiddagen, när posten kom, fick jag min julklapp från Klara. Jobabr man åt dem får man ett presentkort hos Pocketogram och kan sedan välja bland olika saker. I år, julen 2023, valde jag ett halsband.

Bilden gör inte korset rättvisa alls, det är väldigt fint. Jag var lite tveksam när jag beställde det men nu när jag fått det är jag väldigt nöjd.

Plötsligt fick jag bråttom, jag skulle vara inne på Söder 18:30 för att träffa B-M utanför Broder Tuck. Klädde mig i flygande fläng och fick på mig lite ögonmakeup. Plockade över nödvändigheter i en mindre väska och gav mig iväg.

Klockan var 18:20 när jag klev in i den knökfulla restaurangen. En kypare kom fram till mig och jag förklarade att mitt sällskap skulle komma om tio minuter. Han lovade att leta rätt på ett bord åt oss. Till min förvåning fick jag ett bord bara mindre än en minut innan B-M klev in genom dörren.

Vi hade bestämt att äta före spelningen och var där i lagom tid för att hinna. B-M valde en burgare och jag Filé Oscar.

Maten på Broder Tuck är väldigt god. Jag har ätit där förut, min son bjöd mig på middag där när jag fyllde 64.

Klockan 20:00 började insläppet till publokalen en trappa ner. Man köpte sin biljett i dörren. Det var två band som skulle spela: No Wayne och Dinky Diamonds. Vi var primärt där för att lyssna på No Wayne, som tidigare hette Finnjävlar.

Vi hittade ett bord alldeles framför scenen och sedan var det bara att vänta på att No Wayne skulle börja spela.

Så var det dags. Kai är killen med gitarr längst till vänster, han med stort skägg. Han jobbar som undersköterska på postop och hans fru har samma yrke, men på IVA.
C….n var också där och hon och hennes ena son med flickvän hade gjort oss sällskap vid bordet uppe i restaurangen.

Dinky Diamonds spelade som band nummer två. De spelar huvudsakligen covers. De var helt okej, men inte så bra som No Wayne.

När även det andra bandet spelat klart bestämde vi oss för att det var dags att gå/åka hem. B-M gick och jag åkte T-bana. Jag hade tur och behövde inte vänta mer än ett par minuter varken vid Medborgarplatsen eller T-Centralen.

När jag kom hem var det sovdags och sedan fri sovning på lördagsmorgonen.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Finnjävlar – No Wayne Sweden

  1. Yvette skriver:

    Kul att ni var och såg på Kai och co. Hade också velat men hade redan andra åtagande planerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *