Arbete och annat krafs

Måndag

Egentligen hade jag planerat att simma på morgonen före jobbet men jag insåg att jag behövde mer tid hemma för att fixa ett och annat. Att göra saker före jobbet och sedan jobba till 21:30 och därmed inte vara hemma förrän tidigast 23:15, oftast inte före 23:30 och i värsta fall vid midnatt eller senare är inte optimalt.

Gick upp, gjorde kaffe och två rostmackor med ost. Igår hittade jag den försvunna osthyveln under några tallrikar i disken. Misstänkte att den låg där, men letade inte speciellt seriöst. Det som göms under disk kommer fram utan risk.

Efter frukosten satte jag mig en stund och chillade. Behövde vakna till lite och var det något jag var så var det trött. Mer kaffe var en nödvändighet.
Hade läst på morgonnyheterna om att det dras för lite skatt för pensionärer och att därför de flesta får restskatt. Loggade in på Skatteverkets sida, la in alla uppgifter och räknade ut min skatt. Det var ingen större fara och inget att oroa sig för. Sen ska man ju klara av den där deklarationen också förstås. Förra året var en mardröm. Men jag fick rätt mot Skatteverket till sist. Men då hade jag laddat upp och skickat in drygt sextio dokument. Varav min arbetsgivare hade skrivit åtta av dem. Jag vet inte om ni minns, men skattegranskaren anklagade mig för att ljuga när jag påstod att jag ibland jobbar helger och är ledig mitt i veckan. Han ifrågasatte även mitt behov av att ha ett permanent boende, bad mig att noga förklara det där konstiga med helgjobben och ställde närgångna frågor om mitt privatliv. Till sist blev jag så arg att jag i mitt slutliga uttalande skrev att varje normalbegåvad person kunde förstå att sjukhus som är öppna 24:7 (24 timmar 7 dagar i veckan) har bemanning även under helger. Strax därefter kom deras slutsvar: Min deklaration var godkänd. Jag blev ju inte på bättre humör när jag senare fick veta att det är vanligt att man gör så här just mot folk som jobbar i bemanningsbranschen inom vård. Det är andra gången på mindre än 10 år jag blivit specialgranskad. Gången innan begärde man in dokument även från min bank. Men det visade sig att jag inte fuskat med en enda krona. Betalar man källskatt är det väldigt svårt att fuska med skatten. Den är ju uträknad och inbetalad av arbetsgivaren. Men jag är luttrad och förväntar mig något slags djävulskap igen. Eftersom jag vet att jag inte gjort några oegentligheter så är jag inte orolig. Det största problemet är all tid det tar. Förra året la jag mer än 50 timmar på att få ihop alla dokument. Suck!

Åkte till jobbet, den intensiva världen. Passet var helt okej, ja faktiskt lite mer än okej. Jag kunde äta min kvällslunch vid halvsjutiden utan att känna mig stressad.
Kom iväg bara lite efter halv tio och var hemma redan klockan 23.

Hemma gjorde jag kaffe och två rostade mackor. Satte mig och chillade innan det var läggdags.

Tisdag

När jag skulle iväg till jobbet kom jag ut i ett vinterlandskap. Jodå, det har varit så några dagar nu och kanske blir det kvar ett tag till. Jag blev sugen på att åka skidor.

Kom till jobbet 20 minuter innan jag skulle börja och hann dricka en kopp kaffe innan. Sedan var det dags för genomgång, rapport och jobbstart.

Det var skapligt lugnt på min sal under kvällen men det ska ändå bli skönt med några ”lediga” dagar. Ska plugga, träna och lyssna på ett par olika sorters musik de kommande dagarna.

Kom hem så där en kvart, tjugo minuter senare än dagen innan. Men väl hemma fick jag till en kopp kaffe och hittade en muffins i en påse. Den var sedan söndagens shoppingutflykt.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge IVA. Bokmärk permalänken.

2 svar på Arbete och annat krafs

  1. Znogge skriver:

    Jag kan mer än väl förstå din irritation! Det hela verkar totalt orimligt och nog måste det väl finnas andra personer och företag som skulle må bättre av en granskning. Man kan bli matt för mindre. Så ditt boende! Skulle du tälta eller? Det var bra att du röt ifrån ordentligt där. Själv tror jag verkligen inte att det är personal i bemanningsföretag som är några bovar eller skattefuskare. Nej, de står att finna någon helt annanstans. Hoppas verkligen att det blir en hel ordinär deklaration denna gång.

    Önskar en fin alla hjärtans dag <3

    • Kraka skriver:

      Skatteverket är verkligen irriterande, kommer helt klart på andra plats. Försäkringskassan r värre. Men dem ska jag väl inte ha att göra mer i det här livet…

      Önskar detsamma, i efterskott. Vet ju att ni hade en fin dag med en alldeles underbar tårta.

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *