Överraskande bra lördag

Dagen började inte helt optimalt. Jag vaknade tidigt och fick för mig att jag skulle gå upp. Gjorde kaffe och åt frukost. Efter ett par timmar insåg jag att det aldrig skulle gå att få ihop dagen om jag var så där trött. Jag gick helt enkelt och la mig igen och sov.

Klockan 11:00 skulle jag ringa F, men då var jag upptagen med något å¨datorn och glömde helt bort tiden. Men han ringde en elelr två minuter över och berättade att han just vaknat och behövde gå ut med Snufflan först innan vi kunde prata.

Någon gång mellan tjugo över och halv meddelade han att han hade tid. Jag ringde upp och sedan tog det runt två timmar innan vi var klara med att gå igenom alla val vi skulle göra. Trots att vi hade pratat ihop oss redan innan. Men den där portalen som de använder sig av är hopplös. F, som ju rör sig i en datorvärld, sa att om någon av de datasnubbar han känner skulle leverera en så undermålig plattform skulle vederbörande åka på en fet smäll.
Nu har vi i alla fall fyllt i alla val, man måste ”välja” även de saker där det inte finns några val. Väldigt mycket är redan förvalt. Eftersom jag har en tid för rådgivning på onsdag ska vi vänta med att skicka in våra val, men jag har den där tiden mest för att få hjälp om det inte fungerar med bankid. Nu känns det mest som att jag vill använda tiden för att spy galla över deras portal. För den har verkligen krånglat.

När vi pratat klart kände jag att jag hade bråttom. Skulle träffa B-M vid Mariatorget halv tre. Gjorde mig i ordning och klädde mig i flygande fläng. Skyndade till T-banan och åkte.

Var där lite lagom i tid. Köpte en glas vin i foajen oc lyckades hitta en sittplats. B-M kom en stund senare och även hon köpte ett glas. Konserten skulle börja klockan 15:00.

För mig har Orup, Thomas Eriksson, bara varit en röst på radion och på TV någon enstaka gång. Jag har aldrig sett honom live tidigare och visste egentligen inte något om hans privatliv. Men han bjöd på sig själv och berättade en hel del från sin långa karriär. Vi fick höra mängder av hans välkända låtar och publiken sjöng med.

Han spelade piano och gitarr lite omväxlande. Han berättade bland annat att hans pappa varit en känd jazzpianist och då blir det ju lite självklart att han var så duktig på piano. Annars har i alla fall jag mest förknippat honom med gitarr som instrument.

Konserten varade i så där en timme och tre kvart. Det innebar att vårt bokade bord till klockan 18 låg långt fram i tiden. Men vi traskade iväg till restaurangen, Black and Brown Inn och frågade om de hade bord lite tidigare. Det hade dom.

Jag hade bestämt mig redan i förväg för deras fiskgryta. Undrar om jag någonsin ätit något annat där. Hur som helst är det flera år sedan jag var där senast och en god fiskgryta kan man inte få för ofta.

Grytan serverades, ja just det, i en gryta. Man åt alltså direkt ut grytan som tjänade som djup tallrik.

Eftersom jag ska jobba både imorgon och på måndag som extrapass tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av efterrätt. Glass med chokladsås och svart kaffe.

B-M skulle som vanligt promenera hem till Årsta. Jag fick för mig att jag skulle ta sällskap med henne till Zinkensdamm och ta T-banan därifrån. På vägen dit ångrade jag mitt beslut. Det var svinkallt och hade varit betydligt närmare att gå till Mariatorget. Men det var bara att bita ihop…

När jag kom hem tittade jag på gårdagens avsnitt av Muren och sedan gjorde jag en kopp kaffe och två knäckemackor. Det började bli dags att fundera på sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Överraskande bra lördag

 1. znogge skriver:

  Sammanfattningsvis lät det väl som en bra dag ändå. Mycket som ska planeras med en ny bostad. Vi var ju på gång med en bostadsrätt men ångrade oss vilket var helt rätt,. Dock hann vi reflektera över hur otroligt dyra tilläggen kan bli. Jag minns när vi köpte vårt hus. Då kostade det 2000 kronor att ta bort en vägg eller säg så här, inte sätt upp den! Mindre arbete för byggjobbarna och en lägre materialkostnad men det kostade ändå 2000. Suck säger jag bara!
  Promenader i all ära men ibland är det sköt att göra det lätt för sig. Vår son bodde vid Mariatoget ett tag.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   All snö är borta och det var plusgrader på dan, men ändå väldigt kallt och blåsigt. Både Rival, där Orup uppträdde och restaurangen där vi åt ligger vid Mariatorget. Det är ju egentligen inte så långt att gå till Zinkensdamm men jag hann frysa rejält ändå.
   Ja, det är mycket som ska väljas och väljer man till det extra blir det lätt väldigt dyrt. Vi håller oss mestadels till de val som ingår och har bara valt till den där golvvärmen i badrummet och spegeldörrar på garderoben i sovrummet. Men det finns en del olika alternativ på det som ingår utan kostnad. Däremot kan man ju undra varför man ska välja tvättmaskin när det bara finns en att välja på osv. Det är en hel del saker som ska väljas fastän det bara finns en att välja på. Lite som han med Ford som sa att ni kan välja vilken färg ni vill bara ni väljer svart. Jaja, det blir nog bra…

   Natti natti och sov gott!
   Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Låter som en skön dag med varierade aktiviteter. Det det är kallt är det inte så roligt att gå extra långt. Men gissar du njöt extra mycket av att komma hem efteråt. Önskar dig en skön söndag!

 3. Ingrid skriver:

  Hoppas att det gick bra med alla val och att det kommer att bli som ni tänkt er. Ibland verkar det som om ”datanissarna” inte har förståelse för att användarna av deras portaler kanske inte är datasnillen.
  Orup och sedan en god fiskgryta – det kan väl knappast bli bättre!
  Ha en lugn söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Nej, men här hjälper det inte ens att vara ”datasnille”. Min son är verkligen just det, han jobbar med datorer, ar haft jobb som programmerare och kan verkligen datorer. Men här gör programmet inte vad man kan förvänta sig. Stup i ett kommer det upp en ruta med text: ”Valet misslyckades. Försök igen om en stund. Kvarstår problemet kontakta administratören”. Dessutom måste man använda sig av chrome, vilket vi inte gör annars så det har vi varit tvungna att installera. Plus en massa andra saker som man måste. Ett sådant här program ska fungera på alla datorer anser jag och oavsett vilken webbläsare man använder. Det går dessutom inte att använda på mobilen, trots att en modern mobil är en ”liten dator”. Det finns ju folk som inte har någon dator utan en större mobil istället. Men det accepterar inte programmet. Man har en instruktionsvideo där man berättar allt sådan. Tror jag att man gör, för jag har fått den info:n i mail från dem. Jag har inte tittat på filmen. Man ska inte behöva titta på en film för att lära sig klicka på bilder.

   Ja, det var väldigt trevligt med både Orup och sedan god mat efteråt. Jag hoppas på en lugn söndag, har fallit till föga och tagit ett extrapass. De skickar förfrågningar till mig i stort sett varje dag och jag börjar känna mig lite ”uppäten”.

   Ha en fin söndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *