Selfie – Tårar

Bloggaren Klimakteriehäxan har en utmaning som heter Selfie där man ska reagera på ett ord och svara på frågor. Hur det går till kan du läsa hos Klimakterihäxan. Häng på vetja! Det här inlägget handlar om tårar.

1. Den boken fick mig att gråta:

Jag är en bok- och filmgråtare. Det är säkert lättare att att hitta böcker och filmer som jag inte gråter till. Gråter både av sorg och glädje.

2. Den filmen fick mig att gråta:

Se svaret på föregående fråga.

3. Den nyheten fick mig att gråta:

När jag läser om katter som råkat illa ut. Lite oavsett vad som hänt. Har kontakt med en organisation som hjälper straycats, gatukatter, i Ukraina och får mängder med fruktansvärda bilder. När jag har råd skickar jag pengar till mat åt katterna som svälter och är skadade. Katterna har blivit övergivna på grund av kriget. Det är det vi förväntas göra i Sverige också, öppna dörren och släppa ut våra husdjur på gatan. Det kommer inte att ske! Jag har redan planerat hur och vart jag ska fly när kriget kommer.

4. Den sporthändelsen fick mig att gråta:

Nej, sport är däremot inget jag gråter över. Möjligen blev jag kanske lite tårögd när Tjeckoslovakien slog Sovjetunionen i hockey 1969. För grabbarna som spelade var det inte bara en ishockeymatch, det var en revansch mor Sovjet som invaderat Tjeckoslovakien den 21 augusti året innan. Jag såg matchen på TV hemma i mitt föräldrahem.

5. Den låten fick mig att gråta:

Py Bäckmans fantastiskt vackra text i Koppången: ”


”Jag har stannat vid vägen
För att vila mig ett tag
Och blev fångad i det gränsland
Som förenar natt och dag”

Den dök upp i mina tankar när Saila just blivit mördad. Hon stannade till en stund och tog sig tid att komma hem till mig och berätta. Hon hade sagt långt tidigare att hon skulle besöka mig om hon dog före mig. Jag hade väl inte lyssnat så noga och slagit bort det med att det inte skulle hända. Rimligen skulle jag gå bort först.
Jag har haft kontakt med ”andra sidan” vid ett par tillfällen tidigare, men det här är det tydligaste, och för mig viktigaste, beviset för att vi lever vidare i en annan värld. Eller på annat sätt i den här världen.
Nu gråter jag förresten igen, nu när jag skriver om det. Hon är så saknad och det är så ofattbart det som hände. Det är snart fyra år sedan.

6. Den kaffetåren är den bästa:

Egentligen dricker jag nog allt kaffe. Men helst inte kokkaffe. Inte för att det inte skulle vara gott, men det är farligt att dricka kokkaffe eller presskaffe i stora mängder eftersom det är så mycket kolesterol. Jag dricker mycket snabbkaffe hemma och kaffet i automaten på jobbet.

*Jag missade sista frågan, den om kaffet, igår. Nu har jag åtgärdat missen.

Det här inlägget postades i Livet, Selfie, en utmaning. Bokmärk permalänken.

5 svar på Selfie – Tårar

 1. Vad ger du mig för att jag såg den hockeymatchen 1969 på plats, den spelades i Stockholm?!? Och alla vi i publiken hejade på tjeckerna, utan minsta tvekan!

  • Kraka skriver:

   Wow! Inte illa. Jag fick nöja mig med att vara hemma med mina föräldrar. Att gå på hockey var inget som gjordes i min familj och jag var för ung på den tiden.

   • Jag var inte jättegammal jag heller … min pojkvän hade fixat eller rent av fått biljetterna! Tror inte vi fattade förrän långt efteråt att vi hade varit med om historiska ögonblick.

 2. znogge skriver:

  Jag blir väldigt illa berörd när djur far illa och tyvärr är det väldigt vanligt att det blir så. Så fint att du bistår med en summa då och då. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

  Önskar en god kväll!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Djur blir ofta utsatta för de mest vidriga saker. Många tänker nog inte på hur illa utsatta de blir i krig.

   Ha en fin dag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *