En helg och en måndag

Fredag

Efter en märklig natt med märkliga drömmar vaknade jag tio minuter innan alarmet skulle väcka mig. Skulle jag betygsätta sömnen så får den ett lågt betyg. Den här sortens drömmar stannar kvar och tar energi. Trots att de är fullkomligt galna och ologiska.
Efter en kort titt på nyhetssajterna jag följer gick jag upp och gjorde dagens första kopp kaffe. Drack den i köket och tog sedan med mig kaffe och två knäckemackor in i vardagsrummet och satte mig i schäslongen. Det var fredag och min arbetsvecka skulle börja. Jag hade fyra arbetspass framför mig.

Stuvade om lite bland ”att göra” och bokade om en tid. Behövde lösgöra tid helt enkelt. La in några räkningar som inte kommit med och kollade över min ekonomi och såg att det skulle gå ihop sig den här månaden. Det gör det när jag jobbar. Att klara ekonomin på bara pensionen är i nuläget uteslutet. Däremot tror jag att det ska kunna fungera i framtiden, vid den ålder då jag planerat bli pensionär på heltid.

Använde tiden innan jag skulle till jobbet för att fixa håret, packa kvällslunchlåda och vila med ljudbok.

Det var jättemycket ”pyssel” på jobbet och lite övermäktigt att ha två patienter. Som tur var hade jag en student som var i stort sett självgående. Men det känns ändå inte helt optimalt att inte ha tid att handleda. För även om de som går vidareutbildningen är sjuksköterskor så är det ju där av en anledning, att få lära sig och ha möjlighet att få hjälp och handledning. Men det fungerade ändå bra.

Lördag

Ännu ett pass med samma patienter. Betydligt lugnare och jag kände att jag hann med, trots att jag inte hade någon student. Men vi hjälptes åt på salen.

Söndag

Jag var bytt till dagpass och hann sova ganska exakt 3 timmar och 53 minuter. Det var lite av ett under att jag orkade upp. Tankade mig med kaffe både hemma och på jobbet.
Det var en typisk intehinnameddag. Men jag fick hjälp av en kollega från andra salen som var patientlös en bra bit in på sitt pass. Det var mängder med läkemedel att blanda och annat som skulle göras. Det går ju inte att gå in på detaljer på grund av sekretess, men intensivvårdspatienter kan verkligen ta upp varje minut av ett arbetspass och då blir det tufft att ha två. Eller fler.

Eftersom jag var bytt hade jag oväntat fått fri tid, alltså inte fritid utan fri tid, tid att disponera för annat än arbete. Jag hade därför kollat om det gick bra att hälsa på min bror och svägerska. Hade inte varit där sedan före jul.

Där blev jag bjuden på middag med efterrätt och kaffe. Fläskfilé med potatisgratäng, gröna ärter och bönor. Till efterrätt var det glass.

Sedan satte jag mig i soffan för att prata med min bror. Han är inte så lätt att prata med och svarar fåordigt. Han är fullkomligt redig i huvudet, men har lite svårt att prata efter stroken 2018. Men det är mest för att han inte vill. För ställer man en fråga så får man ett ordentligt svar. Men han pratar inte spontant.
För ett tag sedan köpte de en ny soffa där man kan fälla ut nederdelen så det blir som en schäslong. Jag fällde ner och satt väldigt skönt. Min svägerska kom in och satte sig för att vi skulle se nyheterna. Sedan minns jag inget mer. Två timmar och två minuter senare vaknade jag. Brorsan satt och lyssnade på ljudbok och svägerskan var i ett annat rum. Jag insåg att det var dags att åka hem, jag skulle ju jobba ett pass på måndagen också.
Erbjöds en kopp kaffe innan jag åkte och det kändes välkommet. Jag var trött och frusen.

När jag kom hem satte jag mig i min schäslong. Favoritplatsen. Behövde chilla lite innan jag skulle sova.

Skrev veckans Fem en fredag, gjorde kaffe och en macka. Tittade sedan på Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten, man hade släppt ett par avsnitt till åt oss som bara använder gratisversionen av TV4play.

Måndag

Var oerhört trött när jag skulle gå upp. Blev tvungen att sova en stund till och hann därför inte göra något före jag skulle åka.

På jobbet var det hektiskt värre. Men även jobbiga pass går över och när jag slutade var det så skönt att stämpla ut, byta om och åka hem.

Hemma satte jag mig med en kopp kaffe och funderade. Ska unna mig en nästan fri sovning imorgon. Livet är som ett femtonspel. Jag flyttar en av morgondagens planerade aktiviteter och får loss lite sovmorgon.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på En helg och en måndag

 1. Znogge skriver:

  Den helgen var inte direkt vilsam om man så säger och jag förstår att du nickade till hemma hos din bror. Hoppas att kommande dagar bjuder på fri sovning och lite ledighet. Fast du har ju studier att sköta också så jag misstänker att dagarna kanske inte bjuder på så mycket luft ändå.

  Önskar en fin tisdag!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att du fick en riktigt lång och skön sovmorgon efter de hektiska dagarna.
  Du har ”lurat” mig att se på Nora Sand, så jag såg ett par avsnitt igår. Den bjuder på rätt trevlig underhållning tycker jag.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *