Fem en fredag v. 8: Hipp hurra

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Blir du visare med åren?
 2. Hur firar du din födelsedag?
 3. Vad skulle du önska idag om du blåste ut ljusen på tårtan?
 4. Har du någonsin haft en dålig födelsedag?
 5. Är du bra på presenter till andra?

 

 1. Begreppet vishet är inte helt okomplicerat. Kollade runt lite vad som menas egentligen och hittade följande svar:Visdom menas att veta exakt vad som ska göras, varför man ska göra det, hur och när man ska göra det, och vad som kommer att hända när det är gjort”

  ”Du agerar lugnt och behärskat och kan reglera dina känslor. och samtidigt förmågan att fatta beslut. Du ger goda råd till andra och delar med dig av sin visdom. Du har ett andligt perspektiv på tillvaron och tror på ”något större””
  Med dessa två, ganska lika, definitioner Kan jag nog svara ja på frågan. Jag har mer livserfarenhet och kan agera utifrån det. Men det är inte bara åren som givit mig visdom. Dels har jag gått i terapi, dels blir man visare av att studera filosofi eftersom man då tänker på de stora livsfrågorna, frågorna som människor ställt i alla tider.
 2. Jag har firat mina födelsedagar på så många olika sätt att det inte finns något ”vanligt” sätt som är återkommande.
 3. Att få fortsätta vara frisk och leva länge.
 4. Absolut. Men i enlighet med ”räkna de lyckliga stunderna blott” så är de födelsedagar jag minns genom åren de som varit bra, eller extra bra.
 5. Båda ja och nej. Beror på till vem det är och hur inspirerad jag känner mig. Just nu planerar jag en present till en ny liten människa. Har egentligen redan sett ut vad jag vill köpa, behövde bara få veta hur stor den lilla människan är.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 8: Hipp hurra

 1. znogge skriver:

  Vilket bra svar på fråga tre för det betyder mer än allt materiellt. Hälsan är A och o!
  Livserfarenhet är definitivt en tillgång när det gäller att fatta beslut. Dessutom så jag tror att man har lättar för att verkligen göra sina egna val.

  Önskar en sen god kväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Måste erkänna att jag är ganska trött, men har ett pass imorgon också. Livet på intensiven har varit intensivt den här helgen.

   Önskar dig en fin avslutning på kvällen, en god natt och en bra start på veckan imorgon
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag tror att vi har ett filter som gör att det tråkiga och dåliga bleknar bort och man minns det roliga, för hur kan det annars vara att barndomens somrar alltid var varma och härliga och solskensdagarna oändliga.
  Hälsan är verkligen det viktigaste, utan den betyder prylar och framgångar ingenting.
  Hoppas att du har en glad måndg!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: En helg och en måndag | Kraka

 4. Pingback: Fem en fredag v. 9: Olust - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *