Ingenting och någonting – En listad dag

Torsdag, ännu en dag utan strukturerade planer. Men det finns att göra, med råge. Sysslolös är jag aldrig, inte i egentlig mening. Om jag gör ”ingenting” så är det för att jag valt att göra det där ”ingenting”, som under lupp ofta innebär ganska mycket ”någonting”. Men nu är det alltså dags för en ny dag

Igår såg jag att Ingrid använt listan och jag ska väl inte vara sämre. Hon var inspirerad av mig och nu är jag inspirerad av henne. Ja ni ser så det kan bli….

De listade inläggen har en egen kategori: En av alla dessa dagar.

 

När gick jag upp?

Utan att skämmas ska jag berätta att jag gick upp 11:20.
Jag var på promenad igår, den var inte så lång utan kanske totalt en halvmil. Det var mest att det var första gången som gjorde att det tog lite extra tid. Jag hade trots att det inte var någon vandring av episka mått räknat med att få en bra sömn. Jodå, jag sov bra, men jag kunde inte somna igår kväll och låg och retade mig på det. Till sist gick jag upp och drack en kopp kaffe, åt två mackor och en mazarin. Sedan somnade jag. Då var klockan nästan halv två.
Jag vaknade vid 6-tiden och visst, jag hade kunnat gå upp. Men jag hade bara sovit cirka 4½ timme och det är en dålig grund inför den kommande helgen. Så efter 23 minuter, då jag läste lite nyheter, släckte jag och somnade om. Nästa gång jag vaknade var klockan 11:00. Jag kollade återigen nyheter och mail innan jag gick upp.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Nu när mina kattpojkar är utackorderade hos min son har jag ingen att prata med här hemmahemma. Tänkte nog inte på något speciellt heller. Jag hade sovit io timmar och några minuter, men jag var fortfarande trött.
Efter ett tag läste jag några bloggar jag följer och skrev en eller annan kommentar.

Vad serverades?

Till att börja med drack jag en balja svart kaffe och åt en mazarin. Gjorde sedan ännu en stor kopp och två knäckemackor.

Vad gjorde jag sedan?

 • Läste Oisín Cantwells artikel om Riksrevisionens rapport om brister i skyddet a hotade personer.
  Riksrevisionen gör oftast ett alldeles utmärkt arbete. Så pass utmärkt att det inte skulle förvåna mig om ett visst parti på högerkanten skulle vilja få bort dem. Kritik är sällan populärt i dessa kränkningskänsliga tid. Inte ens om den är berättigad.
 • Fick ett telefonsamtal från ”bemanningen” på IVA. Hon undrade om jag kunde byta min söndagskväll mot ett tidigt pass. Jag var först lite tveksam, men tar jag bilen så hinner jag nog sova nästan fem timmar, om jag somnar snabbt. Det bryter mot nya arbetstidslagen, men det är inte jag som är brottslingen. Inte den här gången i alla fall. Nu skulle jag nog kunna hinna hälsa på min bror och svägerska efter jobbet. Det är ett tag sedan, har haft svårt att få till det tidsmässigt.
  Förresten hörde man av sig från postop tidigt idag och undrade om jag kunde jobba inatt. Det kunde jag däremot inte, jag börjar 13:30 imorgon.Funderar på om någon av pojkarna skulle vara intresserade av jobb som bokningssekreterare åt mig… Kan betala dem i tonfiskburkar eller något annat gott.

    • Dags för pluggande! Började läsa Theodore Adornos bok Negativ dialektik.
     Det visade sig att det var en dansk översättning. Jag förstår inte ett ord av vad de säger, men läsa går faktiskt bra. En av de färdigheter jag fick ”på köpet” när jag jobbade på Grönland.
    • Efter 40 minuter pausade jag med några omgångar Candy Crush för att använda andra delar av hjärnan och vila.
    • Fortsatte läsa.Visst är väl bildspråket, eller sättet att uttrycka sig,  underbart! Vad ger ni mig för denna mening:”Den introverterede tankearkitekt bor på den anden sida af månen, som de extroverterede teknikere for laengst har beslaglagt”.
     Den introverta sinnesarkitekten bor på andra sidan månen, vilket de extroverta teknikerna för länge sedan har beslagtagit)
     Översättning Google.
    • Pausade från läsandet, men fortsatte pluggandet och lyssnade på två föreläsningar inom samma ämnesområde.
    • Kopplade av med att diska.
    • Fortsatte läsa.
    • Pausade för att skriva ett dokument, en kallelse, som behövde bli klar.
    • Fortsatte läsa.
    • Lagade mat, huvudsakligen för att frysa in till matlådor.
    • Skickade sms till bror och svägerska och frågade om det passade att jag tittar förbi söndag eftermiddag. Fick omedelbart svar att det går bra.
    • Läste på nätet om en hemsk olycka nära där vänner bor. Ringde för att kolla att det var bra med dem. Det var det.
    • Åt middag.
    • Lyssnade på ett radioinslag om Theodor Adorno. Det var så pass bra att jag tycker ni ska ge det 10 minuter av ert liv. Det är värt att lyssna på!
    • Tittade på halva avsnitt 2 av Historien om Sverige.
    • Pratade med min vän röntgenläkaren och vi bestämde tid för att ses.
    • Tittade klart på andra halvan av avsnitt 2.
    • Gjorde en kopp kaffe som jag drack.
    • Började titta på Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten. Det var dags att unna mig lite thrillertittande på playTV.
    • Borstade tänderna.
    • Tittade en stund på avsnitt 2.
    • La mig för att sova.

Köpte jag något?

Nej, jag var inte utanför dörren och köpte heller inget på nätet.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Nej, inte struntade i. Men jag sov bort halva dagen och hann långt ifrån det jag skulle behövt göra.

Middag?

Ugnsstekt falukorv och lök.

En bra sak som hände under dagen?

Inget som stack ut. Men en bra dag som jag var nöjd med.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Borde gått ut och rört på mig. Men nu blev det inte så…

 

Den som känner för det får gärna kopiera frågorna och svara på dem. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Ingenting och någonting – En listad dag

 1. znogge skriver:

  Även om du inte har strukturerade planer så har du alltid fullt upp minst sagt. Skönt att du lyckades somna om för med tanke på ditt program så behövde du sova mer. Varför skulle du behöva skämmas för att du sov så länge? Nej, där gör man helt som man vill tänker jag.
  Nora Sand har vi precis sett klart och den tyckte vi var helt ok. Lite långsamt periodvis kanske men spännande ändå.

  Önskar en sen god kväll nu!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Den känns okej, men som du säger är den lite långsam ibland.

   Tack och detsamma till dig!
   Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Jag blir glad av att du sov så länge 🙂 Tänker det betyder att du kan göra det när du behöver det. Jag sover gärna, har inga problem att somna. Men vaknar aldrig senare än 7.30, oavsett hur sent jag lagt mig. Skulle jag vara fortsatt trött kan jag gå och lägga mig igen efter frukost. Hoppas du får en bra fredag!

  • Kraka skriver:

   Jag har lätt att sova lite närsomhelst. Ska jag göra något som är tidsberoende vågar jag aldrig sova utan alarmet. Gäller även om jag ska jobba natt. Jag kan sova hur länge som helst eller vakna jättetidigt. Det finns ingen direkt logik i det.

   Tack! Önskar dig också en bra fredag!

 3. Ingrid skriver:

  Det måste vara en gåva att kunna sova närhelst det passar på dygnet, men det är väl förutsättningen för att man orka jobba så oregelbundna tider som du gör. Jag har väldigt svårt att sova annat än den tid som är normal för mig. Kommer jag för sent i säng kan det vara rent omöjligt.
  Hoppas att du har en fin fredag!
  Kram, Ingrid

 4. Annika skriver:

  Gillar sådana här vardagsinlägg mycket. Trevligt att få läsa om din dag så i detaljer.
  Lyckost dig som har en så god sömn ändå. Det har inte jag. Skönt att du fick sova så sent du ville.
  Tack för det här inlägget. Som sagt, sånt här gillar jag att läsa.
  Din middagsmat gillar jag också, hehe.
  Ha en fin och bra fredag och helg

  • Kraka skriver:

   Jag tycker också om att läsa om vanliga människors vardag. Människor som lever på något så när lika villkor som jag själv. Visst, kändisar kan vara spännande, men de är så långt från min vardag.
   Har läst inne hos dig i veckan och helgen. Återkommer med kommentarer, har inte hunnit och orkat. Livet har varit lite ”intensivt” så att säga. Så kan man ju också ”roa sig” en helg en helg på intensiven.
   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *