Jag är ingen prinsessa, men jag fick ärter ändå

Var tvungen att gå upp tidigt för att hinna en del innan jag skulle vara inne i stan. Dessutom hade jag planer för eftermiddagen/kvällen.

Började som vanligt med kaffe, men tog först ett blodsocker. Jag har inte diabetes, men håller ändå koll i perioder. Har en del teorier om hur sömn påverkar blodsockret.
Nu hade jag inte sovit extremt lite, faktiskt 5½ timme, men ändå långt under de rekommenderade 7-9. Som alla vet ska man inte göra fler saker, interventioner, samtidigt för då får man missvisande resultat. På onsdagen, igår, simmade jag på kvällen och idag hade jag ett blodsocker som var ”normalt”. Det vill säga inte förhöjt som det blir när jag sover för lite. Nu var det som det är när jag sovit inom intervallet. Möjligen kan det ge mig en ny frågeställning: Kan jag kompensera för lite sömn med motion?

Hur som helst drack jag kaffe och åt, inte bara två, utan tre mackor med min favoritost. Sedan var det dags att sitta ner med läsandet. Hade bestämt mig för att läsa en stund innan jag tog tag i tandborstandet. Minst en halvtimme tar det att rengöra efter det program jag blev undervisad om av hygienisten. Jag suckade lite och sa att nu är det en sak till att schemalägga och då sa hon ja, det måste du göra.

Efter en stund studier var det dags att göra mig i ordning. Jag skulle klä mig inte bara för att åka in till stan utan även för kvällen. Åka hem emellan var inte görligt.
Precis som jag misstänkte tog tandrengöringen en halvtimme, lite drygt. Men då fuskade jag lite så 40 minuter är nog mer realistiskt att beräkna.

Köpte ett nytt månadskort, mitt gamla hade gått ut dagen innan. Åkte sedan till Fridhemsplan och promenerade därifrån till specialisttandvården. Jag gick sakta, min rygg har fått sig en knäck av lyften på jobbet. Jag vet i stort sett exakt när och vad som hänt. Men det saknar betydelse för det är ändå jag son har ont. Oavsett orsak.

Hos tandläkaren gick det inte alls som planerat. Efter en timme konstaterade han att han hade fel instrument och vi bestämde en ny tid. Han hade faktiskt den goda smaken att inte ta betalt. Annars är den där specialisttandvården ännu dyrare än den vanliga tandvården.

Eftersom jag gått upp tidigt och ätit de där mackorna var jag hungrig. Nu fick jag äta direkt eftersom inget blivit gjort i min mun. Jag gick in på närmaste 7-eleven och beställde en kopp kaffe och en korv, tror det var chorizo, med räksallad. Satte mig sedan och åt.

Gick sedan direkt till T-banan och åkte, via ett byte vid Gamla stan, till Liljeholmen där jag bytte till Tvärbanan. Skulle besöka H……t. Hon hade även bjudit in A-K, men jag skulle komma lite tidigare så vi hann prata lite mer privat bara hon och jag.

Vi drack lite rödvin medan vi väntade och hann avhandla en hel del av de känsliga ämnen som vi delar. Sedan kom A-K och det blev efter en stund dags att äta.

Bordet var vackert dukat med finporslin.

Vi satte oss ner och tog för oss. Det var ärtsoppa och punch, precis som det ska vara på en torsdag.

Så ljuvligt gott och så länge sedan jag åt det. Umgås just nu inte i kretsar där det är stående varje torsdag. Det borde jag kanske…

Efter maten serverades kaffe och en semla. Det tog nästan knäcken på mig och jag var inte bara mätt utan övermätt i flera timmar.

Vi satte oss inne i vardagsrummet och pratade om ditten och datten. Ni vet, livet i allmänhet.

Till sist orkade vi lite ost och kex också. Jag hade ju haft det med mig. Det blev sent och A-K gick hem. Eller åkte gjorde hon nog, jag är inte helt säker.

Jag blev kvar ett tag till och fick en kopp kaffe och kakor, jag tog bara en, medan vi pratade om omvärlden och hur Sverige sålt ut sig. Vi var rörande överens om det mesta. Förutom att jag är betydligt mer pessimistisk när det gäller angrepp från R.

Jag åkte med tvärbanan 00:13 till Solna där jag fick vänta en halvtimme på min T-bana. Jag var hemma 01:28, och la mig ner 01:57. Men då bröt helvetet lös.
Egentligen vet jag inte vad det var som hände, men jag gissar. Ni vet, vattenledningar kan tjuta så det hörs i hela fastigheten. Jag tror någon med egen tvättmaskin tvättade och det tjöt när maskinen fylldes med vatten. Mina vattenledningsrör i badrummet skakade och ljudet va öronbedövande. Det pågick i flera omgångar, länge varje gång, och klockan var tre när det blev lugnt. Jag somnade fem minuter senare. Var så trött!!!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Jag är ingen prinsessa, men jag fick ärter ändå

  1. Anna i Portugal skriver:

    Det är väl bra att ha koll på blodsockret så en inte blir diabetiker. Proaktiv är jag också. 4-6 på fastande mage är riktmärket jag använder, men framför allt att inte ”spike:a” över 9 under dagen. Kanske du sover bättre av att du simmat, även om du inte sovit lika länge? Det är kul med biohackning, det hade har jag hållit på med i princip hela mitt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *