Spelet fortsätter

Som ni minns från igår så jämförde jag mitt liv med ett 15-spel. Idag fortsatte spelet. Flyttade aktiviteter för att få ihop ett fungerande liv, eller schema, eller ”livspussel” som högerfolk brukar kalla det.

Hade alarmet på 7:00 för att dricka kaffe, äta frukost och sedan åka in till Kronobergsbadet och simma. Vaknade i själva verket redan tre minuter i sex. Hade då sovit inom rekommenderat sömnintervall och eftersom jag var ledig igår, trots att det blev en ganska hektisk dag, kände jag mig utvilad.

Medan jag satt där med min andra balja kaffe kom jag på att jag nog ändå inte skulle åka och simma. Sandsborgsbadet har, på onsdagar mellan 20:00 och 21:00, motionssimning till lugn musik och jag kände mig sugen på att prova om det kunde vara något för mig. Mitt årskort gäller på alla kommunala badhus i Stockholm så jag kan välja fritt.

Efter kaffet satte jag mig i schäslongen och la upp dagens studier. Planerade även in några andra, nödvändiga, aktiviteter.

Pluggade i flera omgångar under dagen. Åkte iväg för att köpa några saker och jag velade fram och tillbaka hur det skulle göras på bästa sätt. Tills jag kom på att om jag åkte till Bromma Blocks så skulle allt finnas på samma ställe.

Behövde en ny elektrisk tandborste. Orkade inte gå igen allt jag har nerpackat för att leta efter den borttappade laddaren. Den dyker säkert upp och egentligen behöver jag två, en hemmahemma och en i stugan. För manuella tandborstar rekommenderas verkligen inte av tandhygienisten! Tandborsten inköptes hos Classe.

Behövde en flaska rött och ost och kex för morgondagen. Ska bort och har lovat ta med det. Eller, egentligen har jag lovat att ta med en flaska rött. Bara. Men jag kände för att även köpa ost och kex.
Vinet köpte jag förstås i den specialaffär där sådant kan inhandlas. Köpte samtidigt två små lådor, 2½ deciliter, att ha här hemma. På Stora Coop köpte jag en ask med olika kex och en liten bricka med tre sorter ost. Köpte några andra livsmedel också och insåg att om jag hunnit tisdagsshoppa igår hade jag fått cirka 25 kronor i rabatt. Men jag hann helt enkelt inte.

Åkte hem och pluggade igen. Packade min badväska och åkte till Sandsborgsbadet. Det visade sig ligga alldeles vid T-banan. Men eftersom jag aldrig varit i Dalen så hittade jag inte ingången. Blev tvungen att knacka på en bakdörr och fråga. Det visade sig vara runt hela byggnaden och nästan tvärs genom centrum.

Det skulle vara lugnt, men det kan ju diskuteras. Man tände levande ljus och hade ett par stora bollar på golvet som bytte färg. Man släckte ner lamporna och spelade musik. Tyvärr var ljudnivån så pass hög att lugnet inte infann sig förrän sista kvarten. Då blev det nästan lugnt. Jag har varit på andra ställen med lugn simning och då har det verkligen varit lugnt.

Simmade mina 1000 meter och hann precis duscha och klä mig innan man skulle stänga. Tänkte att det skulle vara gott med kaffe och en korv med bröd. Tyvärr stänger Pressbyrån redan klockan 20:00. Så det blev till att vara hungrig ända hem.

Hemma gjorde jag två ostmackor och hällde upp ett glas rött. F ringde och vi pratade en ganska lång stund. Sedan tittade jag på senaste avsnittet av Muren innan jag släckte för att sova.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Spelet fortsätter

 1. Znogge skriver:

  Ja, du en lugn dag blir inte alltid så lugn. Det lät väldigt tilltalande med kvällssimningen men det var synd att musiken var för hög. Tyvärr tycker jag inte att det är helt ovanligt.
  Jag kommer ihåg när vi skulle med lilla S till Trelleborgs badhus. Trots att jag inte varit där så fick vi går rund hela innan vi hittade rätt entré. Rabatter tackar man inte nej till men man ska hinna också.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Det var inte musiken som var för hög, det var några gapiga människor. Men annars var det trevligt. Tyvärr lite långt att åka. Bassängen hade varmt vatten. Någon sa 30 grader, men jag gissar på 35. Riktigt skönt.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *