Tisdag rätt och slätt, utan krusiduller

Började med att ställa in min planerade morgonsimning. Det blev en självklarhet efter nattens söm, 3 timmar 49 minuter. Jag sov för mycket, för länge, igår och använde sedan dagen till stillasittande. Sedan kunde jag inte somna. Så typiskt!

Egentligen kände jag mig inte trött när jag gick upp, men jag ville inte stressa och heller inte trängas i en bassäng.
Efter kaffe och mackor med ost startade jag dagens första pluggpass. Efter en timma bestämde jag mig för en tupplur, en välbehövlig sådan, och även om jag aldrig kom upp i sju timmar totalt så var jag nära nog för att acceptera totalsumman.

Mer kaffe och mer plugg. Så småningom klädde jag mig och plockade ihop dagens tvättskörd. Beställde även en teaterbiljett till en föreställning i april. Ska det här bli mitt privata kulturår gäller det att ligga i.

Plötsligt la min mobil av. Den laddar dåligt sedan lång tid tillbaka och den hänger inte med när det går åt mycket laddning. Den bara vägrade att ta laddning och när jag letat fram en trådlös laddare så tog det ordentlig tid innan den gick att få igång. Jag och mobilen, eller i alla fall mobilen, lever i de yttersta tiderna.

Klockan 15:00 var det dags för tvättstugan och jag bar ut tvätten och laddade tv maskiner. Inne i lägenheten fortsatte mobilen att trassla. Tömde batteriet och stängde av sig. Av lite olika skäl kan jag inte skaffa en ny förrän om cirka tre veckor. Men jag måste ha en fungerande och pålitlig mobil. Den är min kontakt med yttervärlden och helt nödvändig.

Plötsligt, lika plötsligt som den slutade fungera, började den ladda och fungera igen. Men den är knappast pålitlig.

Jag hämtade tvätten och städade tvättstugan. Mangelduken som var på tvätt förra gången jag tvätatde had kommit tillbaka och nu var den full av smörfläckar igen. I soptunnan som står innanför dörren i tvättstugan kunde man se spår av måltid som intagits. Suck! Nej, här räcker det inte med en suck, det får bli en kvadrupelsuck.
Bara för att man kommer från ett annat land är det knappast möjligt att man kan vara så korkad att man inte förstår att mangeln och dess duk inte är till för att agera matbord åt ungarna. Förresten, inte svälter väl ungarna så att de behöver utfodras i tvättstugan.

Åkte till Bromma Blocks för tisdagsshopping. Köpte allt på min lista plus choklad. Det var extrapris som jag inte kunde motstå. Ett par chokladkakor i skåpet ligger inte i vägen.

På tisdagarna är det extrapris på kaffe och räkmacka. Det fick bli min lupper. Hade inte ätiit lunch och hade inga andra middagsplaner.

Hemma igen satte jag mig och chillade ett tag. Tittade på ett avsnitt av  Nora Sand. Sedan fick det bli lite mer pluggande.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Tisdag rätt och slätt, utan krusiduller

  1. Ingrid skriver:

    Det låter som om det är dags att byta mobil. Förr kunde man byta batterier i dem när de blev trötta, men det går ju inte längre. Byt medan du ännu kan föra över data till den nya. Det blir så bökigt annars.
    Jag såg också ett avsnitt av Nora Sand igår. Tala om introvert!
    Ha en fin onsdag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *