Fem en fredag v. 10: Livet

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vem är du?
 2. Vad gör du med livet?
 3. Har du en femårsplan?
 4. Vad är lycka?
 5. Vad guidar dig genom livet?

 

 1. En jobbonär som älskar mitt yrke även om det ofta gör mig trött. Älskar att läsa och lära mig saker. Nyfiken på livet och reser mycket. Njuter av musik och ser gärna film och teater. Introvert och social, laddar energi i självsamhet men umgås gärna med vänner.
 2. Ja, vad gör jag med livet… Så gott jag kan…
 3. Vad gör du om 5 år? Den frågan slipper jag numera, men jag har fortfarande både planer och ambitioner. Unga människor tror ofta att man snart ska dö om man fyllt 50. Så sent som igår läste jag i någon modern kriminalroman: ”Kommissarien var gammal och trött, han skulle snart fylla 49 i år”.
 4. Det kan man ju undra… Beror på vem man frågar och var i livet personen befinner sig.
 5. Min livserfarenhet. Även andras erfarenheter, inte minst de gamla filosofernas. Jag har en tro i grunden som ger mig trygghet.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 10: Livet

 1. Ingrid skriver:

  Bra svar på den här veckans fem frågor.
  Jag orkade inte med dem den här veckan, ibland känner jag helt enkelt inte för att vända ut och in på mig själv.
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Har just kommit hem från jobbet. Imorgon är jag ledig och ska gå på en konsert.
   Ha en fin fortsättning du också!
   Kram

 2. Pingback: Fem en fredag v. 11: Visuellt - elisamatilda.se

 3. Kamilla skriver:

  Nyfiken på livet är viktigt för den dagen vi slutar vara nyfiken dör vi inombords även om vi egentligen lever.

  Livet är här och nu och vi har inte en susning om när den dagen är över.

  https://kamillaskamera.com/

  • Kraka skriver:

   Vill minnas att man i Kungsholmsprojektet just kom fram till att nyfikenhet och intresse för omvärlden var en friskhetsfaktor för de äldreäldre (över 80 år) som ingick i projektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *