Sakta, sakta

Sakta, sakta tog jag itu med dagen. Var så trött efter igår. Men till sist fick jag lite fart. Drack kaffe och åt ett knäckebröd. Packade matlådan och klädde mig. Hann faktiskt sitta ner en stund innan jag behövde åka.

Åkte till jobbet, på stationen i Flemingsberg köpte jag en cheesburgare och traskade sedan på till sjukhuset. De var sol och riktigt vårväder. Men det ska visst bli sämre redan imorgon.

Började med att låset på väskskåpet gick i baklås. En högst märklig grej. Skåpet stod öppet och när jag stängde dörren pep det upprepade gånger och sedan gick det inte att låsa upp. Vi låser och låser upp de där skåpen med våra tjänstekort. Man får bara ha skåpet ett visst antal timmar, sedan låser det sig och man får gå till vårdledaren och skämmas. Hen har ett speciellt kort och kan öppna. Men jag var alldeles oskyldig, jag hade inte haft skåpet ett dygn eller vad det nu är man får ha det.

När jag fått skåpet upplåst drack jag kaffe fram till mitt arbetspass började. Jag vill alltid ha tid för kaffe. Jag hann sedan prata med administratören och göra ett passbyte. Det är en dag i maj jag vill vara ledig och nu bytte jag den mot att jobba ett pass i april istället.

Det blev ett lugnt och bra pass. Förutom att jag blev lite illa behandlad i telefon av en personal. Jag skulle skicka en patient till annan avdelning och det var bestämt redan innan jag ens börjat. Men jag ”skulle förstå att man inte kan ta emot patienter när inte bakjouren godkänt det”. Jag gick och pratade med min jour som ringde deras bakjour och det visade sig att primärjouren hade glömt berätta för bakjouren innan hen gick hem. Ni ska veta att den otrevliga personen var len i truten när hen hämtade patienten. Skyllde i och för sig på att ”de andra sjuksköterskorna var nya”. Jag avstod från att säga något dräpande. Suck!

Jag hann prata lite med frudin innan jag åkte hem. När jag kom hem satte jag genast på ugnen och värmde, eller färdiggräddade, bröd. Var hungrig och fikasugen.

På vägen till jobbet beställde jag en ny telefon. Den ska komma med posten endera dagen. Men mina ändringar på abonnemangen började fungera så fort jag signerat. Så nu har jag kopplat mitt Netflix och aktiverat HBO och TV4+.

Snart är det sovdags, men en stund till tänker jag dricka kaffe och titta på sista delen av Nora Sand.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *