Selfie – Sociala medier

Bloggaren Klimakteriehäxan har en utmaning som heter Selfie där man ska reagera på ett ord och svara på frågor. Hur det går till kan du läsa hos Klimakterihäxan. Häng på vetja! Det här inlägget handlar om sociala medier.

1. På vilka sociala medier är du aktiv?

Jag har Facebook, Instagram och Twitter som ju bytt namn. På FB länkar jag till min blogg. Ytterst sällan skriver jag något annat där. Så aktiv kan man knappast kalla det.
På Instagram lägger jag upp enstaka bilder med långa mellanrum. Men jag är inne och tittar i stort sett dagligen.
Twitter, är det X den heter numera?, där har jag inte skrivit på många år.
Bloggen förstås, har bloggat sedan september 2005. Har egentligen aldrig riktigt sett det som sociala medier. Läser ett antal personers bloggar mer eller mindre dagligen.

2. Är sociala medier något du har nytta av eller är det nöje?

Nöje och avkoppling. Jag blir egentligen väldigt irriterad när myndigheter och olika institutioner i samhället hänvisar till FB för information. Precis som om det vore något slags tvång att ha Facebook.
Min blogg tjänar lite som en dagbok för mig. Även om jag inte skriver om allt där så kommer jag ihåg saker som jag inte skrivit också, förutom det som faktiskt är nedskrivet.

3. Är du en podd-lyssnare? Någon favorit i så fall?

Nej, det är inte många poddar jag lyssnat på under åren. Men det händer. Däremot lyssnar jag på ljudböcker varje dag.

4. Går du in i något chattforum om särskilt ämne?

Egentligen skulle jag vilja göra det, men min tid räcker aldrig för att hålla till på forum.

5. Hur har sociala medier påverkat din konsumtion av andra massmedier? 

Nej, det vill jag inte påstå. Internet i sig har däremot gjort det. Jag läser inga dagstidningar i pappersformat längre utan väljer att prenumerera på deras nätupplagor. Det är skönt att slippa dessa högar av papperstidningar att ta hand om.

6. Om du ser tillbaka ett år eller två – har du ökat eller minskat din närvaro i sociala medier?

Minskat kanske, eller bytt fokus. Förr var jag aktiv på FB och la en hel del tid där. Det gör jag inte nu. Det kan gå veckor utan att jag läser på FB, loggar bara in och länkar min blogg. Att jag länkar där är för att antal personer i min bekantskapskrets bett mig göra det.

Det här inlägget postades i Livet, Selfie, en utmaning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Selfie – Sociala medier

  1. Att puffa för sina blogginlägg på FB är förmodligen smart, jag har bara gjort det någon enstaka gång. Förstår att många använder Insta på samma sätt.
    Om X f d Twitter – vi verkar vara många som inte rör den appen längre, det är definitivt ingenting jag saknar!
    Fint att läsa dina svar!

  2. Ingrid skriver:

    Så roligt att läsa dina svar!
    Det är svårt det där med kommunikation nu när alltfler avstår från dagstidningar och inte bara papperstidningen utan avstår helt. Vi är ute för det i SPF där vi annonserar våra möten i gotlandspressen. Allt fler av vår medlemmar har ingen tidning, de går inte in på vår hemsida, de har ingen/har inte angivit någon mejladress, men de flesta har en smart mobil och facebook. Vi funderar faktiskt på att göra oss synliga den vägen.
    Kram, Ingrid

  3. Hannas krypin skriver:

    Jag använder också fb för att kunna lägga ut om min blogg. Fast jag länkar mer i olika grupper. På min sida Hannas Pilates länkas däremot inläggen automatiskt. X har jag aldrig använt.

  4. Znogge skriver:

    Jag länkar aldrig till min blogg i Facebook eftersom inte alla vet att jag bloggar. Däremot är jag med i några intressanta grupper och det uppskattar jag. Instagram har jag också men inte Twitter. Min aktivitet är nog lagom känner ja 😉

    Önskar en god torsdag!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *